Op zaterdag 29 september zijn we in Raalte met ons internationaal straattheater festival! De artiesten komen uit alle hoeken van de wereld om jou deze middag te vermaken en vooral te verbazen! We hebben een act waar jij heel Dapper mag zijn, we hebben een spectaculaire circusvoorstelling in een snoepfabriek, er zijn ook twee clowns die uit een western film lijken te zijn ontsnapt, een mierzoete en hilarische act met wat vreemde wendingen, een stel nonnen en nog veel meer! Neem je vrienden, vriendinnen of je hele familie mee en kom kijken!

 

Het programma:

DOWNLOAD HIER DE FLYER MET TIMETABLE

TG Dapper (NL) Kloek
Deze robuuste machine van hout en staal komt tot leven door een samenwerking van grote en kleine handen. Jij een touw, wij een touw. Samen zorgen we er voor dat het mechanisch wezen zijn verhaal kan vertellen. De vraag is echter, hoe dapper ben jij?
Lombric Spaghetti (F) Gum Over
Twee clowneske personen lijken zo ontsnapt uit een verloren westernfilm. Ze zijn mannelijk, excentriek en soms zelfs poëtisch. Ze brengen een prestatie van jewelste met aan de ene kant de ‘spade’ en aan de andere kant een ‘bouwhek’. Ze geven je en inkijk in hun absurde wereld. Het is het circus vol met zweet, zorgen, een lach en weer op adem komen.
Duo Kaos (IT) Time to Loop
Italiaanse mannen houden van alle vrouwen. Van hun moeders het meest, maar eenkennig zijn ze niet. Hier haalt een Italiaan vrolijke capriolen uit met zijn vriendin. Hij rijdt een rondje met haar op de fiets, terwijl zij op het stuur of zijn schouders klimt. Terug op de grond, slingert hij haar in de rondte alsof ze een vloerkleed is dat moet worden uitgeklopt. Maar hij is wel voorzichtig en zij keert graag in zijn armen terug. Wat een charmeur.
Duo Musa (NL) La Factoria
Het Koninklijktheater Carré hebben ze al gehad. En dat is natuurlijk leuk, maar er gaat natuurlijk niks boven het straattheaterfestival Kunsten op Straat. Er boven? Ja, in de lucht. Daar hangen ze met zijn tweeën de meest waanzinnige stunts uit te halen! Deze circusact speelt zich af in een grote snoepfabriek waar alles mogelijk is!
Opus Furore (D) Roaring Clubsters
De jaren twintig komen weer helemaal terug met deze heren! Alsof ze van het podium uit de gouden jaren zijn gestapt en gewoon even hun act hier verder zetten! Met een mix van swingende acrobatiek, jongleer taferelen en een hoop humor weten ze je op je hoede te krijgen! ‘Op je hoede?!” Ja…nou..de jaren twintig waren wat andere tijden!
Opus Furore (D) Schwester! Schwester! Schwester!
Deze twee nonnen staan wel heel dichtbij bij hun God. Letterlijk gezien dan. Figuurlijk hebben we zo onze twijfels, maar wie zijn wij om daar over te oordelen? Ze zijn in ieder geval bijzondere goedgezind, vredelievend en een beetje absurd. Wat ze komen doen weten we eigenlijk niet zo goed, maar verlichting zullen ze wel brengen met hun grappen en grollen!
Luigi Ciotta (IT) Sweet Dreams
Luigi uit Italië houd van eten. Vooral heel erg zoet eten. Gelukkig houdt hij ook van delen, want iedereen wil wel wat van die heerlijke zoetigheid proeven! Alhoewel…misschien ook niet… deze doldwaze en mierzoete show brengt wel een aantal verrassingen. Of je overal wel een hapje van wil nemen laten we lekker aan jou over, maar lachen zal je sowieso!
Trunk Puppeteers (NL) Cathedralia
Een kathedraal maken doe je niet zo maar even. Toch? Al helemaal niet als die bestaat uit 4000 suikerklontjes! Misschien gaat het ook niet zo zeer om het voltooien van het gebouw, maar juist om het proces? Waar hebben we het over? Nou, over een pop die bouwt aan zijn droom.. Laat je meeslepen in dit sprookjesachtig spel en wellicht mag je nog wel even helpen!
NOG MEER ACTIVITEITEN
Stichting 5D ism Herman Heijermans (Olst)
Uniek is de Stichting 5D een organisatie die graag in het oosten van het land voet aan de grond wil zetten om theater te maken met mensen met een psychische beperking. Zij gaan een voorstelling maken speciaal voor Raalte met Raalter inwoners. Wat? Laat u verrassen. Deze voorstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Stichting 5D, jonge theatermakers Iemke Elzenga en Geoffrey Rampen uit Raalte, ‘Gek theater’ uit Apeldoorn en jonge acteurs uit Olst.
Fire Cats – Dans (NL)
De FireCats is een dansgroep uit Raalte die bestaat uit jonge meiden (12-16 jaar) en twee leidsters. Dans, choreografie en kleding: alles wordt door de eigen leidsters bedacht en gemaakt. Met de show- en karakterdansen die uitgevoerd worden, zijn inmiddels al flink wat successen geboekt. Eerste en tweede prijzen op internationale danswedstrijden, de Intrada's in Utrecht, Oldenzaal en Olst.
D-Radiation - Dans (NL)
D-Radiation bestaat uit een enthousiaste groep van 8 meiden die bijna al meer dan 9 jaar met elkaar dansen. Ze starten nu onder een begeleiding van een nieuwe trainster Ilse Reinink van Urban4you. Wat ze als doel hebben? Wekelijks 3 uur keihard trainen in de nieuwe zaal in Mariënheem om te knallen op wedstrijdniveau!
Moovzz - Dans (NL)
Moovzz treedt graag in de voetsporen van de oudere groep (D-Radiation)! Iets jonger maar met 9 enthousiaste dames vormen zij Moovzz en trainen ook wekelijks goed om op wedstrijdniveau te komen. Wat voor de trainster het meest belangrijkste uitgangspunt is om samen gezelligheid te combineren met nieuwe, snelle maar vooral strakke danspasjes in volle enthousiasme te brengen op het podium.

 

StreetLive Raalte wordt mogelijk gemaakt door:

Gemeente Raalte

Stichting Horecafeesten Raalte

R.O.V.

Prins Bernard Cultuurfonds

Drankenhandel Korbeld

Technoprint

Rabobank Hart voor Salland

Robby’s Snacks

Assink Weustink Elektro

Bakkerij Jorink

Bloemen Korbeld

Stichting Ribs & Blues

Hans Meulman tegelzetbedrijf

Groote Schaarsberg Audio Visueel

Alle donateurs

Wij danken hen voor hun bijdrage.

Share