7 & 8 september Kunsten op Straat in Almelo!

In het weekend van 7 en 8 september vult het centrum van Almelo zich met straattheater uit binnen- en buitenland.
Tijdens Almelo op ’t Rabat zullen de volgende acts hun kunsten vertonen:

Actic Kiddy Ride Police Patrol: De agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Wandelende snelheidsovertreders worden geflitst, aan de kant gezet en direct onherroepelijk beboet. Publiek wordt onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. En her en der worden mensen op heterdaad betrapt op wat dan ook. (foto: Henry Krul)
Arnhemse Meisjes see me notice you: Een dansperformance over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact, zoeken ze de grenzen op met alle ongemakkelijkheden van dien en weten ze de kijker te raken met hun gelaagde lichtvoetigheid.
Babok PolderCoaster: Straattheater + pretpark = PolderCoaster. Een achtbaan voor het vlakke land, zonder extreme pieken en dalen, maar vol onverwachte wendingen... Een korte, fysieke en interactieve topattractie waarin twee toeschouwers de meest adembenemende minuten van hun leven krijgen. Denk aan slecht weer, tunnels, noodstops, slowmotion en de hoogste versnelling, dus riemen vast!
Het Kermispaardje Geniet van dit antieke kermispaardje met daarop een beeldschone dame die oud-Hollandse liedjes live voor haar publiek zingt. Ze rijdt gezellig rond over het feestterrein en zingt welbekende liedjes van onder anderen Willeke Alberti en Wim Sonneveld. Een plaatje om naar te kijken en een nachtegaal om naar te luisteren.
Fullstop Acrobatic Theatre Boeksoep: Heb jij ooit Boeksoep geproefd? Ken jij iemand die kan vliegen? Verandert een kikker echt in een prins als je hem kust? Fullstop kan deze vragen voor jou beantwoorden. Tegelijkertijd brengen ze de wereld van de kinderboeken tot leven door middel van circus, muziek, theater en dans. Het resultaat is een lekkere soep van al je lievelingspersonages.
Les Dudes Stories in the city: Senja Meriläinen en Philippe Dreyfuss zijn een duo uit Canada met roots in Finland en Zwitserland. Ze maken voorstellingen in de genres circus, theater, muziek en improvisatie. In Stories in the city brengen ze draaiende hoepels, vliegende knuppels, live muziek en humor! (foto: Hervé Leblay) - Ook op zondag.
Neofanfare 9x13 Les Fauves: De voorstelling vindt plaats in de denkbeeldige lobby van een hotel. De lobby is een ultieme theatrale uitgangspositie.. “En wie denkt dat fanfares alleen maar goed zijn voor van feestvreugde overlopende hoempa, moet luisteren naar Neo-Fanfare 9x13. Het kleurrijke zootje ongeregeld trekt bitterzoete melancholie uit zijn toeters.” (foto: Jasper van Gheluwe) - Ook op zondag.
Teatro Pavana Hippo: Nellie het nijlpaard is nieuwsgierig, soms nors en soms een clown. Nellie kan dansen en prachtig zingen. Als ze goed gehumeurd is krullen haar oren en gloeien haar ogen van plezier. Maar als ze chagrijnig is, wordt ze onbeschoft en ondeugend en moet verzorger Alki alles doen om Nellie koest te houden. Maar ze blijft ondanks alles het liefste nijlpaard dat je kent!
Trunk Puppeteers Cathedralia: Je kan het in je koffie doen, aan eten toevoegen of zomaar stiekem ééntje uit het schaaltje pikken en het zoete blokje lekker laten smelten in je mond. Maar je kan nog veel meer met suikerklontjes. Zo kwamen Steven Luca en Charlotte de Lange er achter dat je een heel sculptuur kan maken met maar liefst 4000 suikerklontjes. Een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien.
KIJK VOOR MEER INFORMATIE, DE TIMETABLE EN PLATTEGROND MET GPS OP DE GRATIS FESTIVAL-APP TIMESQUARE: DOWNLOAD

 

 

Volg alles rondom de festivals van Kunsten op Straat ook via de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.
En deel ook jouw Kunsten op Straat-kiekjes met #kunstenopstraat.

 

VEEL PLEZIER BIJ KUNSTEN OP STRAAT ALMELO 2019!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share