Vrijdag 30 mei is het weer zover: Van 18:30 – 21:30 uur zijn de straten van Dalfsen gevuld met komische, hilarische en soms ontroerende acts van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Kom je verbazen en laat je verrassen door de verschillende acts op elke hoek van de straat!

Verrassende humor voor iedereen!

Actic – Urban Safari (NL)
Aangezien de aap afstamt van de mens kun je beide soorten best op één rij plaatsen. Wat let ons om een echtpaar aan een terrastafeltje te beschouwen als een zilverrug en zijn eega in pauzestand. Met dit idee in het achterhoofd nodigt het duo Actic omstanders uit voor een hilarische safari door de binnenstad. Zoals cineast Bert Haanstra zei: Mensen kijken is van alle tijden. En om ze lachen al evenzeer.

Dudu - El Niu (E)
Hij loopt lang en leuk te wezen in zijn lange ondergoed, zij speelt op een vleugel. Hij grapt en grolt, improviseert. Zonder taal, want dan begrijpen we elkaar tenminste. Tenzij je misverstanden leuk vindt en misverstanden zijn leuk. Dus daagt Dudu het publiek uit, stuurt ballonnen op pad, danst rond kartonnen dozen en frivoolt met vodden. En zij, zij speelt op de vleugel de tingeltangel die er slapstick van maakt.

HURyCAN – Te Odiero (Spanje/Denemarken) 
Je weet het niet, maar vertrouwen doe je het ook niet. Zit je bij een ontsnappingskunstenaar te kijken, heeft hij iemand uit het publiek nodig. Dat is dan doorgestoken kaart, toch? Het is gewoon een medewerker. Maar hoe zit dat hier? Arthur verschijnt blootsvoets. Hij speurt het publiek af, blijkbaar op zoek naar een geschikt meisje. Hij steekt zijn hand uit, zij accepteert. Als hij daar maar geen spijt van krijgt.

Goma – The Atari Show (D)
De meest pure en basale vorm van straattheater is een improviserende eenling die de lach aan de kont heeft hangen. Die kan jongleren met ballen en knotsen. Die kan improviseren met een voorbijlopende hond. Die twee vaders zo ver krijgt een hardloopwedstrijdje met buggy’s te houden. Die passanten weet te veranderen in wild springende dansers. Die kalende mannen over hun achterhoofd mag aaien. Die man is Goma.

Full Stop Acrobatics – Sugar and Spice (B)
Mannen en vrouwen. Schijnt dat de een van Mars komt en de ander niet. Eeuwige bron van aantrekking, afstoting, misverstanden en clichés. Het Vlaamse Full Stop Acrobatics staat in Sugar And Spice op acrobatische bij de verschillen tussen mannen en vrouwen stil. Al is stil natuurlijk niet het woord. Het zwaait en draait en spint. Op grote hoogte over soms de laagste lusten. Maar ook over de fijnste romantiek.

La Salamandre – The Box (FR)
Een doos. Zet ergens een doos neer en ieders nieuwsgierigheid is gewekt. Wat zit erin en vooral: tikt het? Samuel Lepetit durft er op af te gaan. Hij opent de doos, maar omdat hij even niet oplet ontgaat hem dat een pop tevoorschijn komt. De marionet duwt zelf de doos aan de kant en ziet dan dat er een touw is gespannen. Daar durft hij best overheen te lopen. Daar heeft hij Samuel helemaal niet voor nodig. Hoewel?

Babok – Asiel (NL)
We kunnen soms zo ondankbaar zijn. Een mixer kieperen we zo onder in de ovenla. Een boor bergen we soms op, maar vaker leggen we hem ergens aan de kant, waar hij maanden kan blijven liggen. Babok doet er wat aan. Die gunt nieuw leven aan de apparaten die verweesd lijken. Dat niet alleen, ze blijken onverwachte kanten te hebben. Apparaten hebben karakter. Kijk goed. En nooit meer beweren dat machines geen ziel hebben.

Andrea Menozzi – O like Peanut (IT)
Alleskunner die, zo gokken we, niet uit Lapland komt. Menozzi is goochelaar, jongleur, improvisator en evenwichtskunstenaar. Voor je het weet zit hij op een eenwieler. Maar wat hij ook kan, en dat is al even jaloersmakend, is slepen met een koffer die opeens besluit niet meer te willen bewegen. Staat Andrea aan een zwevende koffer te trekken. Zinloos. Een zwevende koffer is, zoals bekend, koppiger dan een ezel.

Met dank aan

2014_sponsors_dalfsen

Share