We komen weer naar het prachtige Dalfsen en hebben weer een heel bijzonder programma voor jullie! Zorg dat je er vrijdagavond weer bij bent want je mag dit niet missen!

Volg Kunsten op Straat Dalfsen op facebook!

Het programma:

Meandertaal (B) Paper cuts
Kip is veelzijdig? Hah! Met papier kan je veel meer! Je kunt poppen maken, je eigen stad maken en zelfs je eigen kostuum! Al je dromen worden werkelijkheid met een beetje creativiteit! Het kost wellicht wat moeite met alle kleine details, maar het word wel heel bijzonder als je dat allemaal bij elkaar brengt met een theatrale act. Betoverend, grappig, ontroerend en vooral kwetsbaar.
Sponsor: Albert Heijn Dalfsen
La Bella Tour (SP) La Bella Tour
Deze twee clowns maken geen deel meer uit van een circus, en dat kunnen ze maar moeilijk accepteren. Wij begrijpen het ook niet zo goed waarom, want ze kunnen bijna alles! Van jongleren tot acrobatiek tot magie! Oké, niet alles gaat altijd even goed, maar daar zijn ze toch clowns voor? Zelf kijken ze misschien een beetje verlaten, maar probeer zelf maar eens niet te lachen tijdens deze hilarische show! Voor jong en oud!
Sponsor: Gemeente Dalfsen
Theatre Irrwisch (AUT ) Nujork Denzing Kwiin
Muziek brengt de mens in beweging! Vooral als het goede muziek is, of als er een stel uitgerangeerde mannen in fel gekleurde pakken dansen als bezetenen. En dat ook nog eens op hoge stelten. Doen ze gewoon even. Ze rocken, lindy hoppen, en ook nog eens diverse walsen. Toch zijn ze wat ouder, dus of dat nu nog zo goed gaat met balans houden?
Sponsor: Gemeente Dalfsen
Garaghty and Thom (UK)
Heren in pak. Dat ziet er altijd netjes uit! Nu maar hopen dat ze zich ook een beetje netjes gedragen... Met al hun kunstjes op een eenwielers, met kegels of hun ballen. Ja, als toeschouwer gaan we je alvast waarschuwen: deze heren gaan hoogstwaarschijnlijk gebruik van je maken. Van jou, of je vriend, of je vriendin. Wellicht ook nog wel van je opa of oma. In ieder geval is geen kind meer veilig voor deze eigenzinnige lolbroeken. Oh. En we hopen dat ze die aanhouden.
Sponsor: Jumbo Kamphuis Dalfsen
Minusmal (SP) Simply Clara
Clara is zich zeer bewust van haar meester, en dat is soms bijzonder vermoeiend. Ze moet van alles doen, maar heeft ze daar wel zin in? Ondanks de zeer korte lijnen gaat er toch wat mis... Het is een echte vrouw, compleet eigen wil, eigenwijs, laat haar niks vertellen en heeft altijd gelijk. Ze kunnen echter niet zonder elkaar, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat levert bijzondere en hilarische momenten op.
Sponsor: Jumbo Kamphuis Dalfsen
Actic (NL) 123Gas.nl
Dit is een jongensdroom. Een botsauto voor op straat! Geen special effects op tv, nee deze crosst echt door de straten. Je moet alleen wel een beetje oppassen. Er is namelijk niet zomaar voor een botsauto gekozen om rijles in te geven. Deze meneer achter het stuur is volgens ons blind of dronken, want geen enkel object of mens is veilig met hem achter het stuur. En dan nog maar niet te beginnen over die instructeur die er naast zit. We hopen dat het goed gaat, want wij kunnen er geen stekker uit trekken!
Sponsor: Autoservice Van Bruchem
Compagnie Mobil (NL) DESPOOT
DESPOOT: Autocraat, Alleenheerser, Dictator, Heerszuchtig iemand, Overheerser, Onmens, Ongemakkelijk persoon, Onderdrukker, Tiran, Wreedaard... Mmm... Of zal het gaan om alle POTEN onder zijn installatie? Dat apparaat waarmee hij zich voortbeweegt over het land als een soort spin of ander ongedierte. Mmm... dat klinkt ook niet zo lieflijk... Eh...We hebben toch geen tiran naar Dalfsen gehaald?
Sponsor: Nieuwenhuijse Volvo
Meer activiteiten!
3d street art
Op het pleintje voor Hier Mode, bij de grote kei uit Oostenrijk, zullen professionele street-art painters een 3d grondschildering maken. Zij starten 3 juni in de ochtend met street painting en vanaf 19.30 uur is hun kunstwerk te bewonderen.
Vliegerproject
Riks Siemons, eigenaar van het Vliegermuseum in Ommen gaat vooraf
tijdens de Week van de Amateurkunst met leerlingen van de basisscholen OBS De Caroussel, CBS De Spiegel en OBS Heidepark vliegers maken. Tijdens het festival kunnen er ook nog vliegers gemaakt worden. Alle vliegers, met een lichtje eraan, worden vanaf 21.00
uur onder professionele begeleiding opgelaten vanaf het Bellingerweer. Dit
belooft een prachtig lichtspektakel te worden!
Sponsor: Brouwers
Musical ‘Wortels’
Een groepje basisschoolleerlingen speelt o.l.v. Xapp een teaser voorstelling van de musical ‘Wortels’. De musical gaat over de vondsten uit de trechterbekercultuur en de Merovingische periode die onlangs in Dalfsen zijn gedaan. In het najaar zal de gehele musical opgevoerd wor den tijdens de
opening van het nieuwe theater ‘De Stoomfabriek’ in Dalfsen. Tijdens Kunsten op Straat alvast een voorproefje!
Sponsor: Brouwers

 

Speelschema:

TBDalfsen

Share