Op 5 augustus zal Denekamp op z’n kop worden gezet door diverse internationale straattheater artiesten! Zo zijn er kunsten te zien met een YoYo maar bijvoorbeeld ook een op hol geslaagde rolstoel!

Laat u verrassen en verbazen tijdens deze gezellige dag vol entertainment en kunst!

Muziektheater Sentimento – Sentimento, een orgel heeft ook gevoel (NL)

Daar is de orgelman. Al is het dit een keer een –vrouw. Kijk toch eens wat ze bij zich heeft. Een draaiorgel, ja, maar wat voor een. Kom dichterbij en kijk nog eens goed. Niet bang zijn voor het centenbakkie. Wat klinkt die muziek levendig, nietwaar? Beter dan – met alle respect – die kartonnen klanken van die houten muzikanten. Hier zitten echte musici. Een orgel met gevoel. Dan is liefde niet ver weg.

Naoto – King of YoYo (JAP)

Bij een van de eerste shows van Cirque du Soleil deed een kwartet Aziatische
meiden ongelofelijke dingen met een diabolo. Als Naoto niet hun broer is, dan toch op z’n minst een Japanse achterneef - en met hetzelfde talent. Hij is zo zelfverzekerd dat het niet mis kan gaan, dat het inderdaad niet misgaat. De diabolo kijkt wel uit. Naoto heeft ‘m op alle mogelijke manieren aan een touwtje.


Nino Retrete – Cartoon Toillete (ARG)

Goed volk. Dat wordt hier meteen vermeld. Om misverstanden te voorkomen. Bij de eerste aanblik lijkt het of de witgeschminkte Nino Retrete explosieven en ander omgemak onder zijn verweerde regenjas heeft verborgen. Maar echt, dat valt mee. Sterker nog: dat is niet zo. Er zit alleen humor in. En toeters. En bellen. Ook heeft hij zijn zakken vol ballen. Hij jongleert zoals weinigen. Met een toiletpot zelfs. Al heeft het ding een eigengereide manier van reageren.

Karel Casier – Circus Hoetchachov (B)

Ter straat verschijnt een kist, zo’n kubusding van hout. Een man tilt ‘m op en er blijkt een andere man onder schuil te gaan met een blaasinstrument. Dat belooft wat. Muziek onder andere. Twee mannen heb je dan. Met Russische bontmutsen. Ze blijken lenig van spieren en geest. Opeens zit er een bovenop een mini-plateautje op een dunne stok. Als het echte Russen zijn, eten wij hun mutsen op.
Voorlopig nemen we voor Circus Hoetchachov onze eigen hoeden af.


Industrial Teatrera – De Paso (E)

Magie en passie met een paar flinke vleugen nostalgie, dit is straattheater op zijn mooist en het meest romantisch. Een draaiend plateau. Een man en een vrouw in uitgaanskledij van eenvoudige snit. Ze vinden elkaar. Rond hen op het plateau zakt een theaterdoek. Suggestieve bewegingen verraden niets, want als het doek weer opgaat, zijn ze geheel van gedaante veranderd. Maar de passie en magie zijn er nog altijd. Poëzie in beweging: compania La Industrial Teatrera.


Javia Javichy – Velo Como El Rayo (E)

De diabolo kent voor hem geen geheimen. De Spanjaard excelleert bovendien op de terreinen humor en jongleerballen. Drie denkt u? Wat te denken van vijf? Behalve die ballen heeft hij zijn eer hoog te houden en dat lukt hem voortreffelijk. Telkens weer diept hij uit zijn kist nieuwe attributen op. En alsof dat niet genoeg is, toont hij zich een evenwichtskunstenaar van de waaghalzerige soort. Zo een die dan rustig doorgaat met jongleren. Met knotsen.


Metrocollis – Man Machines (D)

De grootste bijdrage van het Europese vasteland aan de popmuziek komt waarschijnlijk van Kraftwerk. De robotmannen van Metroccolis doen niet in woord (geen), maar wel in gebaar en motoriek denken aan de man-machines van de Duitse elektronicakeizers. Ze zijn overal voor in, vooral voor inhuren. Obers, portiers, ze doen alle baantjes. Houden ogen in het zeil, leiden in goede banen. Knikken mechanisch, maar vriendelijk. Ze dansen. Ze laten zich zelfs zoenen. Zonder van kleur te verschieten.


Statuesalive – Rol-e (NL)

Een rolstoel is een onmisbaar voertuig voor wie niet ter been is. Maar wordt de rolstoel zelf ooit iets gevraagd? Heeft een rolstoel wellicht een eigen leven, net als u en ik, en zo ja, waarom weten wij daar dan zo weinig van? Vandaag, dacht deze rolstoel, neem ik een dagje vrij en ga naar Denekamp. In mijn eentje. Om mensen te ontmoeten, met ze te praten, te ginnegappen. Soms jaag ik er een schrik aan door te claxonneren. Dat ga ik doen.


Wij danken:
2014_sponsors_denekamp

Share


View Larger Map