Op 4 augustus zal Denekamp op z’n kop worden gezet door diverse internationale straattheater artiesten!

Het programma

HANNEKE EVINK (NL) – Polyhymnia

Als het niet zo respectloos klonk zou je deze dame kunnen vergelijken met een Citroen Traction Avant. Dat was tachtig jaar geleden een auto (Frans, dus mooi, maar met veel gebreken) die je moest aanslingeren. Zo werkt het hier ook. De slinger in de wijde jurk en draaien maar. Maar dat is respectloos en dat doen we dus niet. Ze lijkt op een groot uitgevallen draaiorgelpop die is losgeraakt van de draaimolen. Is dat netter?
Wind je niet op!
RESIDUAL GURUS (E)

Hergebruik van materialen neemt groteske vormen aan. We zagen al tassen gemaakt van oude brandweerslangen. Weer anderen trouwen twee keer. Deze olijke Spanjaarden kunnen er ook wat van. Olievaten, verfblikken, buizen, zo ongeveer alle hardware die lawaai maakt als je er een klap op geeft, kunnen ze gebruiken. En dat doen ze dan ook. Als vier mannen klappen beginnen te geven in ongeveer hetzelfde ritme, dan heb je muziek! Dat is het mooie van recyclen. Alles is oud, maar alles is ook uniek.
HUUB COOIJMANS (NL) – Magische voorstelling

Jongleur van de oude stiel en de bovenste plank. Gooit en draait en vangt met brandende fakkels alsof het koudvuur is (dat komt niet in de krant) en met jongleerballen alsof het hij het jong heeft geleerd: Huub Cooijmans. Hij heeft alle voorwerpen gedresseerd alsof het zeehondjes zijn. Luisteren dat ze doen! Wat een baas, deze Huub. Workshops jongleren geeft hij ook. Kijk maar op YouTube en ga dan naar de baas om er een balletje over op te gooien.
En uiterlijk onbewogen.
DUO DIESEL (Nl) - Fijnstof

Diesel en fijnstof, het lijkt met elkaar in tegenspraak. En er is hier wel meer vanaf je denkt: huh? Zo hebben deze heren een rare manier van percussie ontdenkt. Ook hangen ze aan elkaar alsof het acrobaten zijn. Ze blazen ballonnen op alsof dat geen lucht kost. Jongleren kunnen ze ook. Sterker nog: als je het allemaal zo optelt is het fijne stof waar dit straattheater van is gemaakt. En dat van die diesel klopt ook. Ze houden gewoon niet op met leuk zijn.
EN PLEIN VOL (Fr) – Flying Follies

En Plein Vol, wij dachten eerst ook dat het Nederlands was. Zoiets als: ‘Wij spelen, u kijkt en plein vol’. Maar nee, het gaat om twee heren en een dame die we zien vliegen, want ze gooien haar alle kanten op. Ook zijn ze eindeloos in de weer met vierkante veelkleurige dozen. Totdat de dame met haar vingers knipt en de mannen op hun beurt buigen als knipmessen. Zelfs in de acrobatiek geldt dat de man wikt en de vrouw beschikt. En hup, daar gaat ze weer. Gelukkig vangen ze haar op.
Kom ook kijken bij:

Marabina (VZ) - Diferencia Latina
Tijdens deze dansvoorstelling krijg je verschillende dansdemonstraties te zien. Ze laten zien hoe ritmes en dansen uit Latijns-Amerika er uitzien, maar ook folkloristische dansen zoals de Joropo en de Tambor.

Maak kennis met een stukje cultuur uit Venezuela en andere omringende landen!

Timetable:

Screen shot 2015-07-18 at 10.11.52

Wij danken:

Screen shot 2015-07-14 at 19.37.10

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op facebook of twitter!

Share