Op zondag 28 september komen we weer naar Enschede! Het Willem Wilminkplein wordt deze dag omgetoverd tot een sfeervolle promenade met vele bijzondere acts, theatrale activiteiten, swingende muziek en heerlijke hapjes en drankjes in diverse tentjes, caravans en terrassen.

Het plein barst van entertainment voor jong en oud! Wat te denken van een half vliegtuig waarin zich een absurdistische voorstelling afspeelt over verschillende uitersten, of een aardappel die helemaal tot leven komt in een bijzonder kijkdozen lab? Zoek je iets minder spannends? Beleef dan het beste moment uit je leven nog een keer in Jesus Miracle Lab, of laat je even heerlijk verwennen in de “verwendoos”. Je kan natuurlijk ook even lekker gaan zitten om te genieten van de heerlijke Mediterrane hapjes en drankjes van Tapasbar Gusto!

Ook voor ouders, opa’s en oma’s is het prima toeven op het festival. Zet de kinderen in de sprookjesachtige draaimolen of roep de hulp in van de suikertante bij de roze caravan. In haar tuin houdt ze de kleintjes met haar suikerspinnen wel even zoet! Bent u ze kwijt? Dan staan ze vast de andere bezoekers uit lachen, daar waar mensen met een doos op een hoofd aan het dansen zijn. Wat gebeurt er toch allemaal…?

Het festival Kunsten Op Straat vind op 28 september plaats, van 13:00 tot 18:00 op het Willem Wilminkplein. Alle theateracts en activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Theater en entertainment van:

Vincent de Rooij - “BOOT” is de titel van een korte voorstelling van 9 minuten die gespeeld wordt in een half vliegtuig , een Antonov2. De voorkant en de vleugels ontbreken, maar verder is er niets mis mee.
Een hilarisch absurdistisch drieluik waarbinnen spectaculaire gebeurtenissen en onverwachte wendingen. Het is een beeldende voorstelling over uiterste. Over hoog en laag, hoop en vrees ,illusies en de waan van godsdienst . Wie zijn Godje bepaald Uw lotje.
Radio Barkas is het kleinste mobiele radiostation van Nederland en verzorgt gezellige vintage achtergrondmuziek.
Powerboat - Boombox Een masker op je hoofd? Pas als je hem opzet zie je het geheim: aan de binnenzijde zit een knikkerbaan! Door het spel te spelen, zien anderen je bewegen. So you think you can’t dance? Iedereen kan dansen! De knikkerbaan in de box is je choreografie.
Nieuw Lef met Jezus Miracle Lab Beleef het beste uit uw leven nog een keer, binnen een minuut. Wie dit godswonder op wielen ‘gewoon’ ingaat, komt er ‘buitengewoon’ weer uit.
De Wenkbrauwerij - Info*Matics
De INFO*MATIC’s zijn de laatst overblijvende relicten van wat ooit een bloeiend familiebedrijf was. Deze bemande infozuil geeft je informatie op maat en zoveel meer.
Knol d’Amour, een ode aan de aardappel, het bloeien & de liefde.
Voorbijgaan aan deze wonderlijke verschijning gaat niet.
Zij leeft van en met aardappels en wil haar liefde graag delen. Je kiest een aardappel, schilt deze en schenkt hem aan de Knol. Daarna volg je jouw aardappel langs kijkdozen, interactieve machines en een laboratorium. Je ontdekt dat aardappelen veel meer zijn dan wij denken. Een fantasierijk avontuur in beeld, geluid, geur en smaak, met als hoogtepunt het weerzien met jouw aardappel. Het is liefde op het eerste gezicht.
Theater Froe Froe
Bangelijke kermismolen horroristisch en toch sprookjesachtig draaiplezier!
Suiker-TanteMet haar suikerzoete caravan reist ze over de hele wereld om mensen te voorzien van een heerlijke suikerspin op haar terrasje. En niet zomaar een suikerspin. Wat dacht u van de POPSPIN, DISCOSPIN, TROPICALSPIN of WINTERSPIN. Gezelligheid staat op de eerste plaats en uw suikerspin wordt geserveerd op het gezellige terras die bij de caravan staat.
De Astronauten - De Verwendoos
Waarom iemand verwennen? In een tijd als nu, waar alles in grote snelheid voorbij gaat, waar er een stoflaagje in je bad verschijnt, waar de massageolie onaangetast op je nachtkastje staat, waar er vergeten wordt om elkaar een complimentje te geven. In tijd van crisis, dynamiek, snelheid, haast, financiële problemen. We werken, werken, werken maar door en door en door. Dus: Zorg voor jezelf, omdat je het waard bent.
Dichter U - Afhaalpoëzie
"Welkom bij Afhaalpoëzie, de afhaalchinees van de poëzie, de snackbar voor gedichten. Een unieke poëzieformule met gedichten in vele smaken, ook kindermenu! De keus is aan u. Heeft u moeite met kiezen? Geen probleem. De charmante Afhaalpoëzie assistent(e) maakt u met liefde wegwijs in het assortiment."
CIRCUSDROME
presenteert ‘BOMBARDO’

De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, vermoedelijk nog gebruikt in de slag bij Waterloo in 1815. Het kanon blijkt net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is…

Hapjes, drankjes en zoetigheid van:
Mrs.Brown | Gusto! | Piaccino | Van der Poel | Suiker-Tante |

Met dank aan:
Gemeente Enschede | EnschedePromotie | Atak | Willem Wilmink Theater | Provincie Overijssel | Prins Bernhard Cultuurfonds

Share


View Larger Map