Vier het Vechtdal Zomerfestival!

Van mei tot september vieren we in de gemeente Hardenberg het Vechtdal Zomerfestival. Het programma staat boordevol leuke activiteiten voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich vermaken met dans, muziek, film en theater. Er is altijd en overal iets te doen!

Op 15 en 16 mei staat het centrum van Hardenberg in teken van Kunsten Op Straat.

Vier deze zomer het Vechtdal Zomerfestival in Hardenberg! Kijk op www.vechtdalzomerfestival.nl voor de meest actuele programmering.

15 mei


Tobarich Duo – The Pulsar Show (E/I)
Spanjaard en Italiaan in strakke zwarte pakjes, maar zonder mouwen. Wat moeten we daar nou weer van denken en vooral: willen we dit zien? Zeker! Dit willen we zien en gaan we zien, want ze houden elkaar fraai in balans en in evenwicht. Acrobaten zijn het. Ze leunen op elkaar, steunen op elkaar en steken elkaar omhoog. Madrid en Rome, wat er vroeger ook allemaal mag zijn voorgevallen, deze krachtmensen maken alles weer goed.
Viva la pasta.
Les Dudes - Let’s do this (Can)
Jongens zijn ze, maar Canadese jongens. Een beetje losgeslagen zijn ze, terwijl het voor een circus op straat wel handig is dat er enig discipline is. Dit dansende dudesduo heeft een voorliefde voor brandende fakkels en fietsen waar geen rem op zit. Dat is een brandbare combinatie. Wanneer het er op aan komt, kunnen we van elkaar op aan. En opeens staan ze zo weer op elkaar schouders. Dat dan weer wel.
Prins te Paard - Cornelis (Nl)
Verhalen zijn mooie dingen, maar je moet ze wel ergens in opbergen. Anders vliegen ze weg. Je kunt ze opschrijven en in boeken stoppen, dat werkt. Dan blijven verhalen beschikbaar. Doe dat voordat het te laat is. Cornelis legde de verhalen van oude huizen, fabrieken en boten vast. In beelden. Hij jutte ze als het ware op de stranden van het leven. Met zijn kar brengt hij ze rond, in zijn kar zijn ze te zien.
Een verhaal op zich.
Fadunito - Babies (E)
Een wat minder bekend aspect van Spanje is dat sommige baby’s er qua lichaamsbouw soms een sprint inzetten. Hier zijn er twee van twee meter. Luiers om, looprek mee. Gezellig. Maar veel sociale vaardigheid zit er nog niet bij. Ze gaan zo bij passerende auto’s op de achterbank zitten of stoppen iemand in de kattenbak. Of ze drinken je bier, verleiden je vrouw of voeren haar chips. Hasta la pasta nog aan toe.
Mister Fred – Living Room (F)
Fred is geen controlfreak en smetvrees heeft hij ook, maar hij heeft in zijn woonkamer wel graag alles op orde. Hij is inmiddels zo bedreven in opruimen dat de bezem zijn beste vriend is, althans het ding lijkt naar hem te luisteren. Geldt ook voor de koffiezetter en het dienblad: het zijn z’n beste maatjes. Opruimen moet geen sleur worden en dus heeft meneer Fred iets creatiefs bedacht bij het inpakken van magnetische sponsen.
Van wat? Ja, ga maar kijken.
Mimbre – Bench (GB)
Omdat een bank een ding is om op te zitten, zeggen we er ook wel ‘zitbank’ tegen. Fijn, verpozen in een park. Maar je kunt er, net als Mimbre, ook op dansen of balancerend over de leuning kunt lopen. Als je er met anderen acrobatische toeren op kunt uithalen. Aanspraak heb je sowieso. Van wie langs komt, is de bank een veilige haven in een drukke wereld.
Een reservebank zeg maar.

16 mei


Fadunito – Ceci 3.0 (E)
De kranten staan vol verhalen over zelfsturende auto’s. We hoeven straks alleen nog maar te gaan zitten. Zelfsturend is natuurlijk niet voorbehouden aan auto’s alleen. Een lege rolstoel zou het ook kunnen en dat gebeurt hier. Zo’n stoel krijgt dan meteen menselijke trekjes. Probeert aandacht te trekken door zacht tegen je kuiten te botsen. Plaagt je door snel weg te rollen als je wilt gaan zitten. Lacht als er een hond in springt. Maar hoe weet –ie welke kant –ie op moet?

Theater Gajes – Parasolo (NL)
Gajes, zeg dat wel. Ander gajes heeft de tourbus van dit olijke trio gestolen. Dat mag veel pret drukken, maar niet de pret van de nieuwe voorstelling Parasolo. De drie gajesleden laten zich van hun hypersociale kant zien. De blijheid ligt er net zo dik bovenop als vet op een walvisrug. Maar kijk eens goed, kijk eens dieper. Zit achter zo veel uitbundigheid vaak niet een diep gevoel van eenzaamheid? Vaak wel. Hier ook?
De Groeten - Alle gekheid (NL)
Goede naam voor een damestrio: De Groeten! Zeker als het een trio van drie is. De dames in kwestie zingen Nederlandstalige liederen waarbij ze zich telkens van een ander hoofddeksel bedienen. Zoals daar zijn breipennen, pruiken, petten. En dat allemaal even fleurig als hun zomerjurkjes en met een bakfiets als basis. Ooit noemden ze een programma Tot de schijt ons dood. Maar dat is dus meegevallen. Titel van het programma nu: Alle gekheid. Op een stokkie!
Mr. Dyvinetz – Vari (E)
Een handstand doen en een beetje zichzelf zwoel uit een zwartleren jasje peuteren. Is het dat nou van hij kan? Hoepel toch op. Over hoepels gesproken. Kan die mr. Divynetz daar niet iets mee? Ze liggen er toch.
Niet te vroeg oordelen over deze heer. Wat hij doet in en om, en onder en boven de hoepel, dat krijgt iedereen stil. Wat een vernuft en souplesse. Hoe kan dit? Wat goed!
En nu stil zijn en ga jezelf schamen.
Mistral – Swing (I)
Hier is een Italiaanse krullenbol in duet met de zwaartekracht die hij met enige regelmaat voor paal zet. Swing draait om een paal. Het duurt even voor het ding staat, maar zoeft en klimt en glijdt deze slanke man net zo goed en snel omhoog als omlaag. En ook opzij, als het hem zo uitkomt. Halverwege even op adem komen, leunend tegen de paal. Moet kunnen en hij kan het.
Eén advies: niet thuis doen, gewoon hier kijken.
Toon Maas (NL) – De reiziger
Een buikspreekpop lijkt te praten, maar het is de artiest die hem op schoot heeft, die praat – of verraden we nu alles? Bij Toon Maas gaat het andersom. Hij heeft een regenjas aan en achter hem hangt nog zo’n jas. Een arm verdwijnt en verschijnt. Even later weet niemand meer wie Toon Maas of wie de jas. Wel dat de jas de baas is, ook als dat niet Maas is. Een zwoele dans begint, maar wie leidt wie? Die jas toch.

Speelschema

SpeelschemaHardenberg2015

Volg ons op facebook of twitter!

Share