Vier het Vechtdal Zomerfestival!

Van mei tot september vieren we in de gemeente Hardenberg het Vechtdal Zomerfestival. Het programma staat boordevol leuke activiteiten voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich vermaken met dans, muziek, film en theater. Er is altijd en overal iets te doen!

Op 6 en 7 mei staat het centrum van Hardenberg in teken van Kunsten Op Straat.

Vier deze zomer het Vechtdal Zomerfestival in Hardenberg! Kijk op www.vechtdalzomerfestival.nl voor de meest actuele programmering.

VRIJDAG

DIRECTIE & CO (Nl) - Multiples
Er is geen man die deugt. Dat is nogal generaliserend, niet? Als iedereen uniek is, en dat is zo, dan zal er heus ook een man zijn die deugt. Desondanks voeren Directie & Co hier acht mannen ten tonele. Acht! Die er allemaal hetzelfde uitzien! Overal zijn ze met z’n achten samen alleen. Komt toch niet omdat de directie van Directie & Co bestaat uit twee vrouwen? Toch?
Hollands bedrijfsleven.
www.directieenco.nl
THE LOL BROTHERS (Can) – Rock ’n roll show
Het enige muziekinstrument dat we altijd bij ons hebben? De stem? Bijna goed. Het is de luchtgitaar! Niemand kan hem vergeten zijn en dus spelen maar. The Lol Brothers, dat is circus, dansen, jongleren, stunten met brandende fakkels en dat alles op ouderwetse rock-‘n-roll in jaren zeventig stijl. Je weet wel: grote gebaren, lange haren, versleten spijkerbroeken en een sfeer die aanstekelijker is dan de Spaanse griep.
Bon Jovi is hier een kleine jongen bij.
www.thelolbrothers.com
CIE DES CHAUSSONS ROUGES (B) - Petite Navigation Céleste
Rode schoentjes, daar is iets mee. Rode schoentjes spreken tot de verbeelding. Hans Christian Andersen schreef er een sprookje over. Vrouwen en rode schoenen, die trekken de aandacht. Ook als het pantoffeltjes zijn. Daar loop je namelijk iets makkelijker mee over een evenwichtskoord. En let goed op hoe deze lichtvoetige Belgische madammen hun pantoffels plaatsen, in welke volgorde. Raffinement.
En de man, hij accordeont er een deuntje bij.
http://ciedeschaussonsrouge
DUO KAOS (It) - Time to loop
Italiaanse mannen houden van alle vrouwen. Van hun moeders het meest, maar eenkennig zijn ze niet. Hier haalt een Italiaan vrolijke capriolen uit met zijn vriendin. Hij rijdt een rondje met haar op de fiets, terwijl zij op het stuur of zijn schouders klimt. Terug op de grond, slingert hij haar in de rondte alsof ze een vloerkleed is dat moet worden uitgeklopt. Maar hij is wel voorzichtig en zij keert graag in zijn armen terug.
Wat een charmeur.
www.duokaos.com
KARTJE KILO (B) - The Grass and the Furious
Het is ons niet allemaal gegeven in formule 1-wagen te rijden, maar er zijn wel grasmaaimachines die (bijna) Ferrari-rood zijn. In parkietengroen zijn ze er ook. Dan doe je daar toch stoer mee. Je zet die dingen op een opvallende plek, je poetst ze flink op tot ze glimmen als Elstars en Granny’s. Een bonkende beat er onder. En met een beetje mazzel komen de meiden als vanzelf op je af. Eens kijken of deze Vlaamse versiertruc werkt.
Vrrrrroemm!
www.kartjekilo.be/straattheater
BALKUNSTENAAR (Nl) - Marco Solo
Kijken naar een jongleur en luisteren naar een tekst die totaal ergens anders over gaat, is lastig. En grappig. Terwijl Marco Solo met ringen draait - ringen die zich onder uw ogen vermenigvuldigen, ook dat nog – wordt uitgelegd waarom Holland en Nederland niet hetzelfde zijn en toch ook weer een beetje wel. Marco Solo, op klompen en met een lach, jongleert dus met ringen. Maar heet hij niet ook Balkunstenaar?
Alles is niet wat het lijkt.
www.balkunstenaar.nl

ZATERDAG

COMPAGNIE ICI'BAS (Ch) - L'envers
Een vrouw staat op een grasveldje. Moet kunnen. Maar ze heeft een emmer op haar hoofd. Niet óp haar hoofd, nee, haar hoofd zit in een emmer. Daar komt er een man die de emmer weghaalt. Ze valt op het gras, maar gelukkig begint ze ook meteen te bewegen. En hij? Hij beweegt en danst mee. Ook gooit hij haar in de lucht, maar vangt haar, al jonglerend met haar lijf, ook weer op. En de emmer? Die krijgt hij op zijn hoofd.
Zwitserse vervreemding.
www.lenvers-spectacle.com
TENT THEATER PRODUCTIES (Nl) - 3
Het loont de moeite om de website van Tent te bezoeken en tegelijkertijd ook weer niet. Daar is een try-out te zien van de hele voorstelling. Dan denk je wellicht: ik hoef de straat niet meer op. Fout! Sowieso moet je altijd komen kijken. En daarom wordt de opname zo snel afgespeeld dat je niks ziet. Het is net de band van ‘Een van de acht’ vroeger. Je ziet alles, maar kunt er niks van onthouden. Bal, stok, man, man, touw, eh, eh, eh?
Komen kijken en lachen!
www.tent.eu
ACTIC (Nl) - Kiddy Ride Police Patrol
U wilde meer blauw op straat? Dan krijgt u van ons meer blauw op straat! Welkom, de twee brigadiers van de KRPP, de Kiddy Ride Police Patrol. U wilde het streng? Dan zult u moeten blazen op een terras. Dan zult u uw ID moeten laten zien. Dan zult u uw bekeuringen ter plekke voldoen. Maar dat kan dan wel door een muntje in hun speelgoedmotor te gooien.
Handhaving, maar rechtvaardig.
www.actic.nl
DIRECTIE EN CO (Nl) - Werk in uitvoering
Zul je altijd zien. De weg is opgebroken. Is eindelijk het Straattheater in Hardenberg, beginnen vier kerels tegels te lichten. Werk in uitvoering. Container, linten, dranghekken. De mannen lopen keurig in lichtgevende pakken, maar wat een slechte planning. Wat lijken de mannen trouwens op elkaar. Heeft de gemeente een familiebedrijf met een vier-eiige vierling ingehuurd? Maar wacht. Waarom tekenen ze op straat? Waarom beginnen ze te dansen?
Uitholling overdwars!
www.directieenco.nl
THEATER LEELA (A) - Show Bizarr
Men neme een Oostenrijker en men geve hem een aluminium koffer met simpele attributen. Ga je gang, zeg je dan. En hup, de Oostenrijker blijkt enorm vindingrijk in de afdeling humor. Zo heeft hij aan een leeg sigarenkistje genoeg om het publiek eerst mee te krijgen en vervolgens grandioos voor de gek te houden. Bovendien blijkt hij te beschikken over een geweldig gevoel voor evenwicht. Een ladder balanceert hij moeiteloos op zijn kin.
Pardon, een ladder?
www.theaterleela.com
LUCA BELLEZZE (I) - Melafilo
Mime is de enige taal die overal ter wereld begrepen wordt. Zonder woorden begrijpen de mensen elkaar moeiteloos, dus waarom zijn er nog talkshows op televisie? Maar dat terzijde. Luca Bellezze is een mimespeler van de buitencategorie die al improviserend van het alledaagse iets bijzonders maakt. De straat is zijn domein. De clown palmt iedereen in. Ook door uit te delen, een soort omgekeerd bedelen. Ballonnen, pinda’s, glimlachen, schouderklopjes.
Innemende poëzie.
www.lucabellezze.com

Speelschema:

Hardenberg2016

Share