Op 27 mei zijn wij weer in Hengelo!

 

Dit jaar wat eerder dan normaal en ook nog eens leuker! Dit is namelijk de 26e editie! Jaja…. We hebben weer een prachtig programma vol met regionale, nationale en internationale artiesten voor jullie!

Deze editie mag je gewoon niet missen!

 

VRIJDAG 25 MEI – EXTRA AVONDVOORSTELLING

Circ Panic (SP) – MiraT
Het Catalaanse Circ Panic zet met deze voorstelling opnieuw een staaltje van hogere circuskunst neer! Eén man en één hele grote weegschaal. Dat klinkt al wel interessant, maar wacht maar…zodra hij begint te wegen zal je nooit meer hetzelfde tegen een weegschaal aan kijken. De vraag is alleen; waar ligt de grens?

Vrijdagavond om 21:45 op het Schouwburgplein Hengelo

 

 


Weekend om vrij te houden!

Want op zaterdag 26 mei is het BAM! festival! Samen met dit veelzijdige muziekfestival voor jong en oud in het Prins Bernhard Plantsoen zorgen wij ervoor dat je dat weekend niet snel zult vergeten.

 

 Het programma voor 27 mei!

Download hier de flyer!

 

Circ Panic (SP) - MiraT

Het Catalaanse Circ Panic zet met deze voorstelling opnieuw een staaltje van hogere circuskunst neer! Eén man en één hele grote weegschaal. Dat klinkt al wel interessant, maar wacht maar…zodra hij begint te wegen zal je nooit meer hetzelfde tegen een weegschaal aan kijken. De vraag is alleen; waar ligt de grens?
Company Satchok (D) - Sisyphus

Op sommige feestjes blijven mensen ook niet van de playlist af. In dit geval gebeurt hetzelfde, alleen zijn het drie acrobaten die ook nog eens strijden om een eigen podium binnen hun gezamenlijke act. Deze strijd brengt een hoop gelach maar ook frustratie mee…ah… en ook nog eens op grote hoogte! Als dat maar goed gaat. Nou, blijf eens blijf een van die ‘next’ knop af!
Bureau of Silly Ideas (UK) - Sid & Nancy

Dit creatieve bureau van gekke ideeën heeft wellicht helemaal niet zulke gekke ideeën! Misschien zijn ze gewoonweg brilliant! Want wie wil nou niet een afvalbak die kan dansen? Deze bak brengt zelfs de muziek en discolampen mee! Nah, nu maar hopen dat ze het niet te bont maken!
Luigi Ciotta (IT) - Tutti in Valigia (= Everything in a suitcase)

Je kent ze vast wel, die matroesjka poppen waar 30 van die poppen in 1 pop zitten? Nou, dat kan ook met koffers! Het verhaal achter de koffers zal worden verteld door onze super vriendelijke, vrolijke en behendige hotel portier Luigi. Hij heeft soms wel je hulp nodig, maar wouw…wat een verhalen in zo’n koffer!
Duo Berlingo (B) - No way back

Als je werkt in de supermarkt leer je soms bijzonder handige trucjes die je goed kan gebruiken in de toekomst. Om vervolgens rondom zo’n handigheidje je toekomst te gaan bouwen is natuurlijk een heel ander ding. Grapjes maken over krat stapelen is natuurlijk leuk, maar nu kunnen ze niet meer terug. Daar staan ze dan. Nu maar hopen dat ze straks wel weer heelhuids naar huis kunnen.
Duda Paiva (NL) - Vogels

Bij Kunsten op Straat lopen er altijd wel wat vreemde vogels rond, maar deze zijn wel echt een beetje vreemd. Geven we eerlijk toe. Je​ ​ziet​ ​ze​ ​​​in​ ​de​ ​straten en ​op​ ​de pleinen.​ ​Half​ ​mens​, ​half​ ​beest​ ​en​ ​komen​ ​uit​ ​een​ ​wereld​ ​waarin​ ​niet​ ​is​ ​wat​ ​het lijkt,​ ​dus​ ​zij​ ​ook​ ​niet, hoorden we. Nou, geen idee wat voor een vogels dit zijn, maar wees​ ​gewaarschuwd;​ ​wat​ ​je​ ​ziet​ ​is​ ​niet​ ​wat​ ​je​ ​krijgt!
Murmuyo (CHI) - ¿QUIERES SER MI AMIGO?

Quieres ser mi amigo? betekent wil je mijn vriend zijn? Onze vriendelijke clown Murmuyo uit Chili wil vrienden met je worden, heel graag zelfs! Dus als je opzoek bent naar een leuk speelkameraadje, kom dan vooral langs! Of als je wilt lachen om iemand anders die vriendje gaat worden met ‘m…. is natuurlijk ook leuk! Een vriendschap of twee gaat er zeker ontstaan, maar de vraag is hoe en met wie? Oh… wat een liefde!
Eric Tarantola (FR) - L’orchestre imaginaire

Ga mee op reis, een reis van muzikale verrassingen! Deze zeer bijzondere en charismatische muzikant zal je laten verbazen met zijn muzikale talent, instrumenten en machines die hij meebrengt. Eén man en zijn orkest, van jazz, funk tot wereldmuziek en meer. Blijf maar eens stilstaan!
NOG MEER MOOIS!
De baron (NL) - Wereldrock met revolutionair elan
De Baron is een storm in de Sahara, een dijkdoorbraak in Zeeland en een afbrokkelende muur in Israël. De Baron is wereldrock. Het is wat je krijgt als een handvol koperblazers naast een rockband gaan staan en elkaar wilde anekdotes vertellen over drijfnatte liefde in gortdroge oorden tijdens verre reizen. Klezmer, Latin, Tichumarin en Rock, maar dan wel lekker in het Nederlands.
Poeder en Plusj (Hengelo) - Draad
Na een aantal jaren steken te hebben laten vallen hebben twee vrouwen besloten om op zoek te gaan naar hun verhaallijn. Na een loodzware, strenge selectie zijn zij de beste kandidaten voor een bijzondere en noodzakelijke missie. Claire en Annabel willen de ruimte ervaren om zo weer met beide benen stevig op de grond te komen staan.
Dokter Watjes (NL) - Rock, surf en discopunk
Dokter Watjes is een dwarse band uit Hengevelde. Rock, surf en discopunk in je moerstaal. De teksten zijn kritisch, eigenzinnig en uiterst zinvol. Vaak met humor, maar ook wel eens zonder. Dokter Watjes speelde op festivals als de Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag, Festyland, BAM Festival en is bij Kunsten op Straat Hengelo het daverend slotakkoord.

 

 

Timetables:

vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei

 

 

 

 

 

Share