ZATERDAG 25 JUNI

Dichtkunst voor jong en oud

Erik van Os leest voor en zingt
Wouter Munsterman dichtbattle
Wies Wassenberg Annie M.G. Schmidt
Marijke Agterbosch stadsdichter
Zaterdag 13.00 u. tot 17.00 u. / Schouwburgplein.

Living Statues

Het Bankje

Onderweg

Prince Charming

Ei van Columbus

Baron von Münchhausen


Muzikanten

Adel Saflou (23)

Rock en Metal zanger/gitarist uit Syrië. Unieke stem en waanzinnige muzikale dynamiek. Zijn gitaar is geleend en wordt aan vluchtelingen doorgegeven, die ook allemaal iets op de gitaar schrijven. Uiteindelijk wordt de gitaar gedoneerd aan een museum en worden de bijbehorende verhalen gebundeld en uitgegeven.

Flamenco Brothers

De gebroeders Yasser (21) en Nader (18) Hasan (Syrië) spelen flamenco gitaar, YouTube was hun leraar. Ze stonden o.a. al in Paradiso en de schouwburg van Almere.

Fabiënne Mucuk

19-jarige singer/songwriter uit Hengelo. The Voice of Holland 2015

Unico Ensemble

Charles Darwin Selection

Gypsyjazz, bluegrass, jugband, hawaiiaans en eigen songs

Thirteen weeks

Folk en americana, zoals Bob Dylan en Suzanne Vega

Duketown Slim

Groot bluestalent, virtuoos zanger en gitarist. De songs raken je recht in je hart.

The Coffeecats

Pop/rock coverband. Zelfs in de open lucht spelen ze het dak eraf!

Marabina

Latijns-amerikaanse dansen

Hans Boom

Poptroubadour

ZONDAG 26 JUNI

Brocante en artistieke markt

Zondag | 12.00 u. tot 17.00 u. | Marktplein en Molenstraat

Kunstmarkt Crea

Zondag | 12.00 u. tot 17.00 u. | Molenstraat

Opening Vers en Foto Kunsttentoonstelling

29 Hengelose fotografen maakten een foto bij een gedicht. De foto’s zijn tot eind oktober te zien aan de buitenkant van de Telgenflat.
Thema: Compassie. Stadsdichter Marijke Agterbosch opent de expositie.
Zondag | 13.00 u. | Telgenflat

Muziek

Marabina
Latijns-amerikaanse dansen

Beggars Clan
Ierse folk muziek

Flamenco Brothers
De gebroeders Yasser (21) en Nader (18) Hasan (Syrië) spelen flamenco gitaar, YouTube was hun leraar. Ze stonden o.a. al in Paradiso en de schouwburg van Almere.

Hans en Anouk
Swingende gitaar- en accordeonmuziek

Straattheater


Luca Bellezze (It) Melafilo
Italiaan en clown. Een echte, zo een met een rode dopneus dus en met een melancholische blik. Een clown ook die overal mogelijkheden tot humor in ziet. In een passerende kinderwagen, in kinderen die hem in bewondering en verwondering aanstaren. Wilt u dit boek even zo open vasthouden, mevrouw? Om haar vervolgens te vergeten, omdat iets anders alweer zijn aandacht heeft getrokken. Kleine gebaren, een grote glimlach. Tedere poëzie.


Acrobarouf (B) Scratch
Wat gebeurt er als drie acrobaten uit Cirque du Soleil stappen en zelf een act in elkaar gaan zetten? Nou, een acrobatisch spektakel van jewelste! Deze drie heren doen de meest bizarre kunsten met ogenschijnlijk het grootste gemak. Daarbij gebruiken ze een 5 meter hoge paal, een flinke wipwap voor experts en euh…de maan. Ja, vlieg daar maar heen!


Fabuloka (NL) Staal
De één is een acrobaat en schrijver, de ander is een muzikant en maakt van alles met staal. Ze bewegen zich rondom een grote stalen constructie, de een balanceert op grote hoogte, de ander voorziet het geheel van een soundtrack of .. uhm…perst een sinaasappel! Twee totaal verschillende karakters, met elk hun eigen droom. Gaat dat wel samen


Sharon Fridman (SP) Hasta Dónde
‘Twee zielen, één gedachte’ doet hier te kort aan. Deze dansers zijn met elkaar verbonden op een niveau dat wij niet eens kunnen bevatten. De intensiteit, creativiteit en souplesse die er in deze choreografie zit doen je bijna vergeten dat het om twee personen gaat. Kom kijken en laat je mee slepen in het verhaal en het ongekend briljante spel tussen twee zielen.Lève un peu les bras (Fr) With (NL Premiere)
Moderne dans, klassiek ballet, stoere hiphop, knallende breakdance moves, beetje grapjes maken tussendoor, oh…en nog een beetje stijldans. Het maakt ook allemaal niet uit. Deze twee mannen uit Frankrijk doen dat gewoon even. De één af en toe wat meer dan de ander, maar daar weet de ander dan wel weer raad mee, gewoon een schop onder z’n kont! ‘Hup, Dansen!’


Electric Circus (NL) Headspace
Wat gaat er op dit moment in je hoofd om? Denk vooral niet aan een groot kartonnen hoofd. Niet aan denken oke? Ah. Nu je er toch aan denkt, kan je er net zo goed eens een kijkje in nemen. We horen reacties als ‘ongelofelijk, confronterend, ontregelend’ en soms ‘beangstigend’. De enige vraag die er is, durf jij een kijkje in het hoofd van een ander te nemen?Une de Plus (Fr) Trois
Levende marionetten, eentje wordt net geboren en de ander blijkt de vader. Het kind maakt kennis met zwaartekracht en probeert deze te trotseren. Eigenwijs dat hij is, het liefst zonder hulp van zijn vader natuurlijk. Het spel kan beginnen, want het is en blijft natuurlijk een kind. Vechtend voor zijn eigen individualiteit en onafhankelijkheid. Zal hij ondertussen ook nog een vriend vinden om mee te spelen?


Peter Zegveld (NL) Aqua di Terra
Klassieke muziek / opera met een water spuwende fontein en nog meer ongewone en bijzondere instrumenten. Opzwepende en onconventionele geluiden en ritmes nemen je mee op een reis waarin aqua centraal staat.


Nu maar hopen dat jullie het droog houden.


Animal Religion (Sp) Indomador (NL Premiere) 10+ Vanaf 10 jaar!
Dans, acrobatiek en wat vreemde kunsten op hakken en dierlijke maskers. Een soort van vogeltjesdans…of is het toch meer een paringsdans? Misschien wil iemand wel paardje rijden? Het ziet er net zo absurd uit als dat hij zich gedraagt. Vervreemdend, maar overtuigt van zijn religie. ‘Religie’ vraagt u?


TG Troubamour (NL) Het Rariteitenkabinet der (on)gelukkigen
Stap in de caravan voor een (on)gelukkige reis door het rariteitenkabinet! De twee professors zullen u het verhaal vertellen achter de voorwerpen die je tegenkomt in deze kleine ruimte op wielen. Alle ogenschijnlijk levenloze voorwerpen worden opnieuw leven ingeblazen voor een onvergetelijk en bijzonder avontuur!


Up and Over It (Ier) Hands / Into the water
Onderhandelen over bijvoorbeeld zoiets als een vredesakkoord, hoe werkt dat eigenlijk? Misschien wel zo als dit Ierse duo hier laat zien. Tegenover elkaar aan tafel en dan loven en bieden. Een handreiking hier, een tegenslag daar. Slaat de een met de vuist of tafel, dan kan de ander niet achter blijven. Een uitwisseling van standpunten, een ritme, over en weer. Handjeklap begonia.

.

Zaterdag en zondag

Multi Culti Eetkunst

Duizend-en-één smaken voor een klein bedrag

Busbubbels

Dit keer in de schoolbus: een flinke portie bubbels in het zoet en bubbels in het zout. BusBuBBBels is de nieuwe straattheater act van de twee Hengelose theatermakers Jolanda Keun en Nannet Lindenberg. For adults only die even kind willen zijn, gekkigheid met een beetje diepte. Voelt u al nattigheid…?

Stap gerust in de BusBuBBBels. (Amerikaanse schoolbus)

Download hier de folder met speeltijden en locaties!

Met dank aan:

Stichting Centrummanagement Hengelo
Bureau Hengelo
Fuldauerstichting
Bibliotheek Hengelo
Rabotheater
Suwijn Notarissen & Estateplanners
Gemeente Hengelo
Grand-café de Twee Wezen
Stravinsky
Eetcafé de Appel
Brasserie So Nice
Gentle
Dux
Hotel Sevenster Delden
Albert Heijn
Bakkerij Nollen
Taxi Brookhuis
Big Printing
Twentie Design en DTP

Share