We komen weer naar Hengevelde in ons jubileumjaar! Kunsten op Straat samen met de zomerfeesten staat garant voor een dag vol straattheater, muziek en andere leuke activiteiten!

 

! – Download hier de flyer met de locaties en timetable – !

 

Het programma voor zondag 18 juni:

Izimagic (IT) Izimagic Show
Magie op straat is alles behalve ‘izi’. Toch laat dit stel het doen lijken alsof het niks is. Hoe ze het allemaal doen begrijpen we niet, zelfs niet ondanks dat we er met de neus boven op staan. We begrijpen ook niet waar al die jurken vandaan komen. Kan iemand ons vertellen hoe dit werkt? Dan kunnen we wat later opstaan in de ochtend.
Theater Leela (A) Show Bizarr
Deze Oostenrijkse daredevil heet Christoph Priesner. Hij komt aanvankelijk nogal sullig over wanneer hij op z’n blauwe brommer, zo op het oog verdwaald, in Hengevelde komt aanrijden. Maar als hij eenmaal zijn speelveld heeft afgebakend, is hij daar ook heer en meester. Het is te hopen dat er ouders zijn met wandelwagentjes. Graag sterke mannen ook, want Christoph loopt graag en soepel over een slap koord als dat wordt strakgetrokken door gespierde toeschouwers. Jonglerend met brandende fakkels.
Max Moolenaar (NL) Theaterdier
Als we de hoeveelheid recensies op hun website mogen geloven zijn dit jouw best bestede 2 tot 5 minuten in je leven. Het theaterdier is kunst, ontwapenend, uniek, magisch, grappig, onvoorspelbaar, liefdevol en blijkbaar ook nog iets met een literair toneelbeest. Dat klinkt veel belovend! Nou, durf jij kennis te maken met het theaterdier?
Cie Krak (B) Kontrol
Vito reist al jaren rond met de act “Teatro Pantalones”. Je kan zien dat hij deze vele male vaker heeft gespeeld! Wat een performance, wat een beheersing en controle.... en daar gaat wat mis. Misschien heeft hij toch niet zo veel controle? Een voorstelling waar onze broek vanaf zakt. Absurde humor en ja, onderbroekenlol, dat is het met deze clown.
Foolpool (D) Mechanical Creatures
Je ziet ze wel eens in van die horror en sciencefiction films, maar we dachten dat dat vooral computer animaties waren. Blijkbaar hadden we het mis, want ze staan hier nu echt op het festival: Robotdieren. Volgens onze programmeur komen ze niet de wereld overnemen, maar ze schijnen wel wat eigenwijs te zijn. Hopelijk kunnen de ‘herders’ ze enigszins onder controle houden.
MARTIN FORGET (NL) - Space-Ci-Men
Vijf robots op een rijtje wandelen door Hengevelde. Strak in het gelid, zoals je van robots verwacht. Grijze armen, ranke lijven, met draaiende zwarte hoofden. Het zijn geen kachelpijpen, toch? Het ziet er uit als een militaire parade, en is net al zo indrukwekkend. Aan elkaar vastgeklonken zijn ze, deze Spa-ci-men, met voeten en armen. Dit is Kraftwerk, maar dan in drie dimensies. En geen Autobahn, maar voetgangersgebied. Geef ze de ruimte!
Pret op Recept (NL) – Jonge honden
Levensgrote honden aangelijnd door hun baasje. Het baasje overziet alles, de honden zijn uitgelaten. Luisterend naar de namen Hector, Fiffie en Blaffie lopen zij snuffelend en blaffend rond en verkennen hun nieuwe territorium in Hengevelde. De honden hebben ieder hun specifieke eigenschap maar zijn vooral enthousiast en speels. En al zijn de jonge honden immens groot. Hun baasje staat er boven en probeert met alle macht de lijntjes kort te houden. Van jong tot oud iedereen mag met de jonge honden spelen, ʻwel braaf blijven hoorʼ. Even voor de goede orde zorg dat u deze dag uw poesje binnen houdt want anders zullen ze vechten als kat en hond.
Zondagavond de tent weer in!
Zondagavond gaan we natuurlijk in de tent verder. Vanaf 19.30
uur gaan DJ’s Wipneus en Pim los. Zij waren al eerder te zien
in Hengevelde, en nog altijd zorgen zij met hun publiek voor
ouderwets feest! Tussendoor draait onze huis-DJ Lars.
De twee feestweekenden worden vakkundig afgesloten
met de Guilty Six. Alle guilty pleasures en schaamplaten
komen voorbij. Proud to be fout!

Wipneus en Pim (19.30 -21.30 uur)
DJ Lars (21.00 – 22.00; 23.00 – 0.00 uur)
The Guilty Six (22.00 – 23.00; 0.00 – 01.00 uur)

Zomerfeesten Hengevelde

MUZIEK

Original Reggetaler Spatzen
DJ Minka met haar vinylbus
DJ Berti
Around 69
Paolo Passionato and the Pennies from Heaven
Albert Mooneys
Ooostblok

ANDER VERMAAK

Het Brouwersplein
Leo’s Locals
Kuuk’n Walhalla (voor de kleintjes 0-7 jaar)
Trucage fotografie
Museum 50 jaar Zomerfeesten Hengevelde

Met dank aan:

cogas

Share