23 juni Kunsten op Straat in Hengevelde!

Twee weekenden lang is het groot feest in Hengevelde. Met op zondag 23 juni straattheater uit binnen- en buitenland. Zowel op het feestterrein als rondom de weide zullen de volgende artiesten van Kunsten op Straat hun kunsten laten zien.

Scubabianchi TOET, TOOEET! Aan de kant voor deze Scubabianchi. De Italiaanse Autobianchi, maar dan versmald en omgebouwd tot aquarium! Je maakt snel plaats voor het wagentje, maar voordat deze voorbij rijdt, kijk je nog eens om. Waarom heeft de bestuurder een snorkel in zijn mond? En waar komen die belletjes vandaan? Gluur eens door het raampje, dan zie je het pas echt goed: het water klotst tegen het plafond en de goudvissen zwemmen om hem heen. Hij is met en in zijn aquarium op reis!
Canta XL Neem met z’n tweetjes plaats in de Canta XL. Gordels om, navigatiesysteem aan en rijden maar. Een 45 km-wagentje, wat kan je gebeuren. Nou, daar kom je snel genoeg achter wanneer je niet de juiste afslag neemt. Zodra je “probeer om te draaien” hoort, weet je dat je echt fout zit. Want voor je het door hebt, draait het autootje letterlijk om en hang je ondersteboven! Zorg dat je snel weer op de juiste weg zit. Achteraf kan je er vast om lachen en zeggen: “Gelukkig hebben we de foto’s nog”.
Delinus Maak kennis met de Hop On Hop Off bus van Hengevelde. In grote steden zie je ze vaak rondrijden: grote rode toeristenbussen. Maar voor het kleine Hengevelde moet een klein busje voldoende zijn, toch? Het instappen vraagt wel om wat souplesse, maar eenmaal in de bus geniet je van een prachtig uitzicht. En je geniet niet alleen, nee je staat heel knus op elkaar, en in deze bus is altijd plek voor nog ééntje erbij. Laat je lekker rijden.
HuubTV Zit je het liefst filmpjes te kijken op YouTube en zeuren je ouders dan dat je te veel naar een schermpje kijkt? Hier is de oplossing: het HuubTV-kanaal op levensgroot formaat. Bij deze interactieve goochelshow kies jij welke video van de afspeellijst je in het echt wil laten afspelen. Een vette goocheltruc, een knap staaltje jongleren of de bloopers. Zeg het maar en Huub speelt het live.
Tripotes la Compagnie (B) Encore une fois: Ze zijn superstrak op elkaar ingespeeld, en dat moet ook wel, want een kleinste misstap kan fataal zijn. Dit acrobatische trio test de mogelijkheden van een schommel. En dat is niet enkel heen en weer schommelen, al snel komen er onder meer pingpongballen bij en muziek. Het vraagt een grote beheersing, kracht en vertrouwen op elkaar, als publiek kan je er ademloos naar blijven kijken.
MonStars De Monstarts brengen leven in de brouwerij. Al springend en dansend komen deze twee trollen je tegemoet. Whoeeehoee! Vol energie springen ze met hun lange, kromme poten tot wel twee meter de lucht in, probeer ze dat maar eens na te doen. De fraaie kunsten van deze twee knotsgekke figuren zijn grappig en spectaculair tegelijk. Je wordt al vrolijk als je er naar kijkt.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE, ACTS, LOCATIES EN TIMETABLE VAN KUNSTEN OP STRAAT OP DE GRATIS APP TIMESQUARE: DOWNLOAD

Volg alles rondom de festivals van Kunsten op Straat via de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.
En deel ook jouw Kunsten op Straat-kiekjes met #kunstenopstraat.

VEEL PLEZIER BIJ KUNSTEN OP STRAAT HENGEVELDE 2019!

 

Kan je nou geen genoeg krijgen van ons straattheater?

Kijk dan in de agenda waar Kunsten op Straat dit jaar nog meer te vinden is.
En ontdek Heimland het driedaagse festivalweekend in Diepenheim waar artiesten uit binnen- en buitenland voorstellingen geven die grotendeels in Diepenheim ontwikkeld zijn!

Share