Theater op keieN

Verrasing, verwondering, humor, lachen, verbijstering, meedoen, kijken en luisteren!

Ze zijn een Siamese tweeling, het Straattheater en de Keidagen. Het is vaste prik op Hemelvaartsdag dat de straten van Lochem gekleurd worden door verrassende en gevarieerde acts van het straattheater van Theater op keieN. Van heel klein en eenvoudig tot heel groots en bizar, soms zelfs surrealistisch. De artiesten, die uit diverse landen komen, zullen je altijd verrassen, laten verwonderen, lachen, verbijsteren of sleuren je mee in hun act. Je vindt ze onverwacht, zomaar op een hoek van een straat in de binnenstad. Kom op donderdag 5 mei van 13.30 tot ongeveer 17.30 uur naar het centrum van Lochem en verwonder, kijk, lach, luister en geniet!

 

DIRECTIE & CO (Nl) -Multiples
Er is geen man die deugt. Dat is nogal generaliserend, niet? Als iedereen uniek is, en dat is zo, dan zal er heus ook een man zijn die deugt. Desondanks voeren Directie & Co hier acht mannen ten tonele. Acht! Die er allemaal hetzelfde uitzien! Overal zijn ze met z’n achten samen alleen. Komt toch niet omdat de directie van Directie & Co bestaat uit twee vrouwen? Toch?
Hollands bedrijfsleven.
www.directieenco.nl
COMPAGNIE ICI’BAS (Ch) - L’envers
Een vrouw staat op een grasveldje. Moet kunnen. Maar ze heeft een emmer op haar hoofd. Niet óp haar hoofd, nee, haar hoofd zit in een emmer. Daar komt er een man die de emmer weghaalt. Ze valt op het gras, maar gelukkig begint ze ook meteen te bewegen. En hij? Hij beweegt en danst mee. Ook gooit hij haar in de lucht, maar vangt haar, al jonglerend met haar lijf, ook weer op. En de emmer? Die krijgt hij op zijn hoofd.
Zwitserse vervreemding.
www.lenvers-spectacle.com
TENT THEATER PRODUCTIES (Nl) - 3
Het loont de moeite om de website van Tent te bezoeken en tegelijkertijd ook weer niet. Daar is een try-out te zien van de hele voorstelling. Dan denk je wellicht: ik hoef de straat niet meer op. Fout! Sowieso moet je altijd komen kijken. En daarom wordt de opname zo snel afgespeeld dat je niks ziet. Het is net de band van ‘Een van de acht’ vroeger. Je ziet alles, maar kunt er niks van onthouden. Bal, stok, man, man, touw, eh, eh, eh?
Komen kijken en lachen!
www.tent.eu
ACTIC (Nl) – Kiddy Ride Police
U wilde meer blauw op straat? Dan krijgt u van ons meer blauw op straat! Welkom, de twee brigadiers van de KRPP, de Kiddy Ride Police Patrol. U wilde het streng? Dan zult u moeten blazen op een terras. Dan zult u uw ID moeten laten zien. Dan zult u uw bekeuringen ter plekke voldoen. Maar dat kan dan wel door een muntje in hun speelgoedmotor te gooien.
Handhaving, maar rechtvaardig.
www.actic.nl
THE LOL BROTHERS (Can) – Rock’n Roll Show
Het enige muziekinstrument dat we altijd bij ons hebben? De stem? Bijna goed. Het is de luchtgitaar! Niemand kan hem vergeten zijn en dus spelen maar. The Lol Brothers, dat is circus, dansen, jongleren, stunten met brandende fakkels en dat alles op ouderwetse rock-‘n-roll in jaren zeventig stijl. Je weet wel: grote gebaren, lange haren, versleten spijkerbroeken en een sfeer die aanstekelijker is dan de Spaanse griep.
Bon Jovi is hier een kleine jongen bij.
www.thelolbrothers.com
CIE DES CHAUSSONS ROUGES (B) - Petite Navigation Céleste
Rode schoentjes, daar is iets mee. Rode schoentjes spreken tot de verbeelding. Hans Christian Andersen schreef er een sprookje over. Vrouwen en rode schoenen, die trekken de aandacht. Ook als het pantoffeltjes zijn. Daar loop je namelijk iets makkelijker mee over een evenwichtskoord. En let goed op hoe deze lichtvoetige Belgische madammen hun pantoffels plaatsen, in welke volgorde. Raffinement.
En de man, hij accordeont er een deuntje bij.
http://ciedeschaussonsrouge
DUO KAOS (It) – Time to loop
Italiaanse mannen houden van alle vrouwen. Van hun moeders het meest, maar eenkennig zijn ze niet. Hier haalt een Italiaan vrolijke capriolen uit met zijn vriendin. Hij rijdt een rondje met haar op de fiets, terwijl zij op het stuur of zijn schouders klimt. Terug op de grond, slingert hij haar in de rondte alsof ze een vloerkleed is dat moet worden uitgeklopt. Maar hij is wel voorzichtig en zij keert graag in zijn armen terug.
Wat een charmeur.
www.duokaos.com
KARTJE KILO (B) - The Grass and the Furious
Het is ons niet allemaal gegeven in formule 1-wagen te rijden, maar er zijn wel grasmaaimachines die (bijna) Ferrari-rood zijn. In parkietengroen zijn ze er ook. Dan doe je daar toch stoer mee. Je zet die dingen op een opvallende plek, je poetst ze flink op tot ze glimmen als Elstars en Granny’s. Een bonkende beat er onder. En met een beetje mazzel komen de meiden als vanzelf op je af. Eens kijken of deze Vlaamse versiertruc werkt.
Vrrrrroemm!
www.kartjekilo.be/straattheater
MARC HEIJNEN (Nl) - Carrousel
Leedvermaak is des duivels oorkussen, dat weet u toch? Dus lach niet! Niet iedereen heeft het breed, maar Marc Heijnen bijvoorbeeld doet het met wat hij heeft. Wie kan dat hij een draaimolen heeft? Nou, hij mooi wel. Dat het er een is met één paardje en verder niks, doet daar niets aan af. Draaien met die hap! En omdat één paardje inderdaad wat weinig is, is hij clown genoeg om zelf als zichzelf rondjes mee te draaien.
Kinderen een kwartje!
www.circusoflife.eu
MARTIN FORGET (Nl) - Space-Ci-Men
Vijf robots op een rijtje wandelen door Lochem. Strak in het gelid, zoals je van robots verwacht. Grijze armen, ranke lijven, met draaiende zwarte hoofden. Het zijn geen kachelpijpen, toch? Het ziet er uit als een militaire parade, en is net al zo indrukwekkend. Aan elkaar vastgeklonken zijn ze, deze Spa-ci-men, met voeten en armen. Dit is Kraftwerk, maar dan in drie dimensies. Alleen dan geen Autobahn, maar Voetgangersgebied.
Geef ze de ruimte!
www.theaterzonderblabla.nl
Meer activiteiten!
Jim Kievit (NL)
Houd je van kunst. Of lekker rommelen met verf? Kom kijken of doe lekker mee. Bij Jim Kievit kan het allemaal, als het maar lekker gek wordt. Kom kliederen met Graffiti en maak street art to the top! Juist ook kinderen zijn van harte welkom. Sjabloneer een mooie hippe unieke eigen tas en leef je creatief helemaal uit!
Lochems Surprisekoor
Ons eigen Lochems Surprisekoor brengt 2 keer een deel van hun repertoire ten gehore. Zing gerust mee!

Speelschema:

Lochem2016

Met dank aan:

sponsorslochem2016

Share