ER IS WEER STRAATTHEATER!

Niet meer weg te denken van de straathoeken en pleinen van Overijssel: Kunsten Op Straat, het festival dat zorgt voor straattheater in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Kleine poëtische voorstellingen en grote luidruchtige; laag bij de grond, tot hoog in de hemel. De 23e jaargang zit vol goochelaars, tovenaars, mimespelers, cascadeurs, dansers, jongleurs en andere potsenmakers. Ze komen van dichtbij, ze komen uit verre streken.

Straattheater, van ernst tot luim, betoverend en hilarisch. Zonder drempels, maximaal toegankelijk.

Kom naar de previewavond op zaterdagavond 6 juni!

Nieuw en gratis!

Zaterdagavond om 20:30 in de Palthetuin & 19:00 HYDRA in Tuin van Soer!

Krijg een sneak-preview van vijf artiesten die op 7 juni te zien zijn tijdens het festival. Ook HYDRA zal alvast te bewonderen zijn in de Tuin van Soer!

 

Programma 7 juni

Feestelijke opening duurzaamheidsproject tijdens Kunsten op Straat Oldenzaal!

Op zondag 7 juni om 11:00 uur presenteert de jeugd uit Oldenzaal hun creatieve invulling van de thema’s groen, milieu en duurzaamheid. Hoe ziet de wereld er uit zoals wij hem nu maken? En hoe ziet het er uit zoals het hoort? Meer informatie ->

CIE L’ECARQUILLÉE (F) - LA FOIRE AUX ARTICULES

Wie riep daar ‘uitdragerij!’? Een beetje respect, graag. Dit is kunst. Dit is een installatie. Dit zijn robots avant la lettre. De missing link tussen blikken opwindspeelgoed en robots om precies te zijn. Een ijzeren vogel in een dito kooitje draait rondjes. Klinkt zo simpel als het is, maar het is een fascinerend gezicht. En wat te denken van een aalscholver met klappende metalen wieken en de bek vol? Of is het een pelikaan? Maakt dat uit? Het rolt, het draait, het scharniet, het maakt lawaai. En het laat je niet los.
Mede mogelijk gemaakt door: Boeskoolfonds
FACTORIA CIRCULAR (E) – Rodafonia
MET DE STEUN VAN INSTITUT RAMON LLULL – Generalitat de Catalunya

Kijk, dit is nou ingenieus. Een jazzy trio zit lekker cool te spelen in een enorme hoepel die zachtjes ronddraait. Even zit de gitarist boven, dan weer de drummer, vervolgens de saxofonist. Hoe komt het dat het rad draait? Daarvoor zijn twee stevige fietsmannen ingehuurd die de hele boel al trappend in beweging houden. Door de hoge wielen heeft het wel iets van die oude hoge vélocipèdes. Lekker swingend!
Mede mogelijk gemaakt door: Cogas
PIETER POST (NL) - Mr. Jones and Fred the amazing Stunt Pig

Mr. Jones and Fred the Amazing Stunt Pig, zo heet deze voorstelling en dat Mr. Jones is een verwijzing naar de Britse zanger Tom Jones, omdat Mr. Jones vindt dat hij op hem lijkt. Dat moet u zelf maar beoordelen. Terwijl u dat doet, zal hij er alles aan doen de aandacht af te leiden door vervaarlijk met messen, lasso’s en pistolen te zwaaien. En dat alles om te laten zien hoe goed hij Fred, het stuntvarken, heeft afgericht.
Sexbomb!
Mede mogelijk gemaakt door: Horeca-Markt Oldenzaal
FABER TEATER (I) – Parada

Een niet te missen act voor straattheaterliefhebbers die van steltenlopers houden en dat zijn er nogal wat. De stelt is een van de meest simpele en majestueuze attributen. De stelt voegt de dimensie van de hoogte toe. En in deze Italiaanse parade, waarin elementen van de commedia del’arte zijn verwerkt, bewegen ze ook nog eens mee op de melancholische muziek. Vendelzwaaiers, maskerdragers, accordeonisten, van alles wat. Kleurrijk en gevarieerd.
Een bonte stoet.
Mede mogelijk gemaakt door: Cogas
Faber Teater maakt zich klaar voor Kunsten op Straat! Bekijk het filmpje hier! ->
Puppets etc. (B) - Francois Blanc

Hij heet François Blanc en hij is een kunstschilder. Een bijzondere, want liever dan zelf de kwast te hanteren laat hij een jong kind ermee schilderen. Dus kom gerust dichterbij, bij deze grijze man met zijn puntneus, hoedje en uitnodigende blik. Hij geeft je de schilderskwast en wijst je waar je kleuren mag. Hij heeft er zelfs geen probleem mee als je ook zijn gezicht beschildert. Doe maar. En het puntje van je eigen neus!
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Oldenzaal
UP AND OVER IT (GB) – Hands

Vaak hoor je dat het goed is relatieproblemen bespreekbaar te maken. Je kunt veel zwijgend tegenover elkaar aan tafel blijven zitten, maar dat lost niks op. Hoewel, zonder woorden kan het ook. Doen woorden ook geen pijn. Dit duo heeft er iets op gevonden. Ze laten hun handen wapperen, maar dan ritmisch en alleen op tafel. Zo communiceren ze ook en loopt het niet uit de hand. En wat er ook allemaal valt? Geen onvertogen woord.
Mede mogelijk gemaakt door: Gelderman Stichting
DUO KATE & PASI (Fin) – The Relationship

Hij zit in zijn hemd te lezen en een knappe vrouw die zijn aandacht afleidt van een goed boek. Nou, daar is die knappe vrouw al en ze heet Kate. Pasi houdt het lezen nog even vol, maar dan wint zij het pleit en begint het circus. Zij leunt op hem, hij gooit en slingert met haar alsof ze een hengel is. Evenwichtkunsten met vijf pilaren bedrijven ze alsof dat in Finland een vak is op de kleuterschool. Een knap stel.
Mede mogelijk gemaakt door: Gelderman Stichting
Mc FOIS (I) – Amami!

Deze Italiaan heeft iets met kleding. En met het uittrekken daarvan. Zijn gedeeltelijke striptease is er een die onalledaags is. Wanneer hij even later achter (let wel: niet uit) de kast vandaan komt, is hij gekleed in een tenue waarin mannen niet vaak worden gezien. Van interactief houdt hij ook. Voor je het weet doet hij hoedentrucs met je, weet hij je zo ver te krijgen dat je je broek uittrekt of plant een diabolo op je hoofd.
Kortom: onvoorspelbaar leuk.
Mede mogelijk gemaakt door: Boeskoolfonds
Hydra (NL) - Tuin van Eden

Waar u vorig jaar nog door een knotsgekke dierentuin werd geleid, daar neemt Hydra theater u dit jaar mee op een rondleiding door “de Tuin van Eden”. Een perfecte en prachtige plaats die volgens de oorspronkelijke bewoners aanvoelt als een waar paradijs. Laat u verwonderen en betoveren door dit prachtige plekje met zijn “unieke” personages!
Mede mogelijk gemaakt door: Hegeman Bouw
Amsterdam Klezmerband (NL)

Natuurlijk biedt Oldenzaal Op Straat ook altijd mooie en wellevende muziek met theatraal karakter. De Klezmer-muziek van dit Amsterdamse toporkest past perfect op ons festival en al helemaal in deze tuin. Zeven virtuozen op hun instrument laten horen waarom deze jiddische muziek zo prachtig is, zeker als het wordt gecombineerd met de passie van Balkan-muziek, ska, zigeuner-melancholie en zelfs hiphop. En zeker zo mooi… u heeft de brouwerij binnen handbereik!
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Oldenzaal
Cinnamon

Met een beetje fantasie kan men zich in de stadstuin een beetje in het groene Ierland wanen. De muzikanten van Cinnamon maken het sfeertje compleet met authentieke Ierse cafémuziek. Anderen noemen het traditionele Ierse folk. U hoort de klanken van originele instrumenten als de bodrhan, de Ierse dwarsfluit en diverse whistles en de uilleaan pipes. De zang in het haast onnavolgbare Gaellic maakt dit zondagse sfeertje helemaal compleet.
Previews Stadstheater De Bond
Na diverse acts voorgaande edities met o.a. Nathalie Baartman, Thijs Kemperink en Ernest Beuving staan ook dit jaar weer twee verrassende optredens gepland. Kom kijken naar deze previews van het nieuwe seizoen. Verder ook een proeverij van onze horeca, ballonnen voor de kids en de brochure met aanbod theaterseizoen 2015-2016 is natuurlijk ook verkrijgbaar!

Timetable:

Screen shot 2015-06-06 at 20.03.04

Sponsors:

Screen shot 2015-05-19 at 17.08.42Tevens danken wij:
Aircrete Technologie
Aluminium Gieterij Oldenzaal
Bedrijfsverzekeraar
Beijer Transport & Logistiek
Benthems, van Aannemingsbedrijf
Bloemsierkunst Erik
de Monnik Dranken
Eigen Wijze Reizen
Geerdink Advocaten
Gram, Mirjam rentmeester
Groeneveld/Semmekrot Accountants
Hendriksen Accountants
Hofland Optiek
HWH Europe
Huka
Infotopic
Jumbo Kuipers
Keizers Installatietechniek
Loohuis Financieel Advies
Nieuwenhuis Apotheek
Nolet Bult Uitvaartbegeleiding
Oldenzaal Carnaval Stapstad
Onland Advocaten
Ottenhof IJzerhandel
Pauw, Psychosociale begeleiding
Proteq Body Gear
Reerink Copy Service
Riteco Notariskantoor
Sipati Beheer
Smellink Wonen + Design
Switch
Telecount BV
Technische Veren Twente
Trioliet
Vlutters, John schoorsteenveger
Vrooijink Industriële Spuiterij
Loxam-Workx

Volg ons op de speciale Oldenzaal facebook pagina! ->

Share