1 & 2 juni Kunsten op Straat in Oldenzaal!

De straten, pleinen en tuinen van Oldenzaal zijn zondag 2 juni van 13.00 tot 18.00 uur het decor voor Kunsten op Straat. Acts uit binnen- en buitenland laten publiek vol verwondering en soms ook in verbijstering achter. Op diverse plekken in het centrum zijn voorstellingen te zien: een Zwitsers danstrio met een vleug acrobatiek, een Franse dompteur waarvan je de dieren wel hoort maar niet ziet, een kathedraal van suikerklontjes en de Nederlandse Pieter Post die niks doen tot een kunst heeft verheven. Muziek is er van Blaas of Glory (een Heavy Metal Marching Band), het Oldenzaalse Stroatensemble en Go!Pony, de nieuwe formatie van Anton Goudsmit.

Op zaterdagavond 1 juni is er al een voorproefje met de voorstelling Bon Voyage van Onderwater Producties. De voorstelling begint om 21.00 uur, aansluitend speelt de band Phil James and the Flames in de Bombazijntuin. De avond wordt afgesloten met een drankje en muziek. Bekijk het speelschema hieronder voor het programma van zondag 2 juni.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE GRATIS FESTIVAL-APP TIMESQUARE: DOWNLOAD
WEITERE INFORMATIONEN FINDEN SIE AUF UNSERE KOSTENLOSE FESTIVAL-APP TIMESQUERE: DOWNLOAD


Kunsten op Straat Oldenzaal 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boeskool Fonds

Cogas

Gemeente Oldenzaal

De Horeca Oldenzaal

VSBfonds

Heisterkamp Transportation

Solutions

Oldenzaal, de Glimlach van Twente

Hulsbeek Open, Park Golf

Bureau Willemsen

Rotary Club Oldenzaal

Aluminium Gieterij Oldenzaal                    Apotheek Oldenzaal
Autobedrijf Benerink                                   van Benthems Aannemingsbedrijf
De Bedrijfsverzekeraar                               Eigen-Wijze Reizen
Hofland Optiek                                             Huka
HWH Europe                                                 John Vlutters, schoorsteenveger
Kringloopbedrijf De Beurs                          Multimate Bouwmarkt N.O.Twente
Nolet Bult Uitvaartbegeleiding                  Notariskantoor Riteco
Ottenhof ijzerhandel                                   Parker Hannifin
Perteon Seats                                               Proteq Bodygear
Rabo Club Kas                                              Regio Adviescentrum
Smellink Classics                                          Smellink Wonen Design
Technische Veren Twente                           Telecount
Trioliet                                                            Seiger Wonen
Nico Veltman, biologische slager               Stadsbrouwerij de Bombazijn
De Monnik Dranken                                     Stichting Scholtenhaer
Stroat Ensemble                                           Stichting Oldenzaal Carnavals Stapstad
Jumbo Kuipers                                              Linderhof Belettering
Velco Brandbeveiliging

Onderwater Producties Bon Voyage: Waan je in het Frankrijk van de jaren ’60 tijdens deze multimediale voorstelling met theater, Franse chansons en film noir beelden. Word je soms ook knettergek van alle Whats-app berichten en wil je je laptop uit het raam gooien. De personages van Bon Voyage wel. Ze hebben huis en haard achter zich gelaten, leven retro en zijn op weg naar Frankrijk. Maar of ze daar nou gelukkiger van worden?
Blaas of Glory Heavy Metal Marching Band: Deze hilarische, akoestische en mobiele act brengt hardrock terug tot de absolute essentie. Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, banjo, accordeon, akoestische gitaren, drums en zang blazen de bandleden klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock nieuw leven in. Reken op bevlogen bewerkingen van The Final Countdown (Europe) en Running With The Devil (Van Halen), of een spirituele vertolking van Highway To Hell (AC/DC). De band voelt zich thuis op elk podium, maar speelt net zo lief op straat tussen het publiek.
Trunk Puppeteers Cathedralia: Je kan het in je koffie doen, aan eten toevoegen of zomaar stiekem ééntje uit het schaaltje pikken en het zoete blokje lekker laten smelten in je mond. Maar je kan nog veel meer met suikerklontjes. Zo kwamen Steven Luca en Charlotte de Lange er achter dat je een heel sculptuur kan maken met maar liefst 4000 suikerklontjes. Een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien.
Het Stroat Ensemble Bigband: De Oldenzaalse feestband heeft als doel: Als vrienden onder elkaar met swingende muziek en spontane grappen een feestelijk sfeertje bouwen. Het belooft een knallende act tijdens Kunsten op Straat. Om 13.00 uur speelt Stroat, om 15.30 uur Stroat met Anton.
Go!Pony met Anton Goudsmit - Livemuziek - Go!Pony is een splinternieuw trio bestaande uit gitarist Anton Goudsmit, contrabassist Thomas Pol en drummer Niek de Bruijn. De listige, maar aanstekelijke grooves in de composities van de gitarist worden gretig aangepakt en afgewisseld met subtiele ballades en eigenzinnige bouwwerkjes. De mannen van Go!Pony zijn van alle markten thuis en het speelplezier spat ervan af.
Restvorm Tetra Town: Laat de creativiteit in jezelf los en ga lekker aan de slag met melkpakken. Melkpakken? Ja, melkpakken, je zult versteld staan wat je er allemaal van kunt maken. Wat dacht je van een hoed of pet, handig voor een zonnige zomer. Welkom in de recycle wereld van TetraTown.
Pieter Post De Schildpad - Niets Doen Is Hard Werken: He-le-maal niets doen of je gewoon even stierlijk vervelen. Hoe belangrijk is dat eigenlijk? Pieter Post zoekt het uit in deze komische voorstelling. Hij begint met een korte lezing om je inzicht te geven in de betekenis van verveling, waarna een oefening in lui zijn volgt.
Cie Ici'bas Lonely are the lonely roads: Circus en dans mengen zich met elkaar in de performance van het trio La compagnie Ici'bas. Het beeldende verhaal laat je na denken over vragen als 'wat bindt ons met onze omgeving?', 'Wat brengt ons samen in relatie tot elkaar?' en 'Wat zijn grenzen van menselijke empathie?' Laat je meevoeren in een voorstelling over relaties en identiteit.
Stadstheater De Bond Preview: Ontdek de wereld van het theater met al zijn personages: van Koekiemonster tot de Gruffalo! In de tuin van het Michoriushuis laat Stadstheater De Bond je kennismaken met de jeugdprogrammering en kun je ook zelf in actie komen.
CheeesecakeCie (FR) Le dompteur de Sonimaux: Hooggeëerd publiek, graag applaus voor dierentemmer Dompteur de Sonimaux! Of nouja, ‘temmer’... Hij heeft de dieren niet echt onder controle. Wilde, grommende tijgers, galopperende paarden en katten die in het rond springen. Je hoort ze allemaal de circuspiste betreden om de spannendste kunsten te vertonen. Maar waar zijn ze eigenlijk? Gebruik je fantasie en zie net als de dierentemmer de dieren aan de hand van de geluiden tot leven komen! Foto: Yvan Isnard

Klik HIER voor de flyer.

VEEL PLEZIER BIJ KUNSTEN OP STRAAT OLDENZAAL 2019! / VIEL SPAß AN KUNSTEN OP STRAAT OLDENZAAL 2019!

Share