Kunsten op Straat komt weer naar Ootmarsum!

Niet meer weg te denken van de straathoeken en pleinen van Overijssel: Kunsten Op Straat, het festival dat zorgt voor straattheater in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Kleine poëtische voorstellingen en grote luidruchtige; laag bij de grond, tot hoog in de hemel. De 22e jaargang zit vol goochelaars, tovenaars, mimespelers, cascadeurs, dansers, jongleurs en andere potsenmakers. Ze komen van dichtbij, ze komen uit verre streken.

Straattheater, van ernst tot luim, betoverend en hilarisch. Zonder drempels, maximaal toegankelijk.

The Bombastics (D) - Funny Mother Tour
Shaggy? Nou, niet helemaal. Of helemaal niet. Drie clowns in een muzikale act die het hele spectrum bestrijkt tussen gein en ongein. Met: staande bas in de kleur van blanke vla, een gitaar met gitarist met hoedje en een vrouw die zingt en met een trekzak jongleert. Soms moet ze zich even opmaken. Dan moeten de mannen maar even wachten of een moppie voor zichzelf spelen. Geduld, mevrouw is zo weer klaar en swingt weer mee.
Victorine Pasman - Under her skirt (NL)
De tijden zijn zo streng geworden. Veel van wat vroeger al op het randje was, is domweg verboden nu. Een vrouw onder haar jurk kijken, ooit kon je daar als man, wellicht, met speelse gekheid en de inzet van charme mee wegkomen. Dat is moeilijk geworden. Maar wat als deze hooggezeten dame, die zich gracieus over straat beweegt, er om vraagt? Over bewegen gesproken. Hoe werkt dat? Heeft ze echt zulke lange benen?
Teatro Pavana - Struzzi (NL)
Tussen alle schoonheid en gekkigheid is er één vorm van straattheater die er – ook letterlijk – bovenuit steekt: de steltloper. Het andere ritme, de blik omhoog: theater op stelten is pure magie. Teatro Pavana heeft een zo voor de hand liggende vorm gevonden dat je je afvraagt waarom niemand dit heeft bedacht. Een giraffe. De gratie van het hoge dier, de verwondering in de ogen. Indrukwekkend, statig en – in dit geval – hilarisch.
Etienne Borgers (NL) - Baby Sings the Blues
Je kunt uitvluchten bedenken wat je wilt. Duizend smoezen. Maar het is even simpel als waar. Een man die zijn huilende baby niet stil kan krijgen is een waardeloze vader. Honger, volle luier, mama uit zicht, krampjes, een pijntje, luieruitslag? Allemaal niets mee te maken. Bij omstanders die het gehuil moeten aanhoren gaat medelijden al snel over in ergernis. Baby, vader en publiek delen in wanhoop. Maar hoe we lossen we dit op?
Compagnie (Rêve)2 (FR) - Blind date
Deze vier acrobaten uit Frankrijk komen met
twee acts prachtige acts naar Ootmarsum om hun lenigheid, kracht, behendigheid en souplesse te tonen! In de duo-act “Blind Date” gaat een stel opzoek naar de liefde en tasten zij elkaar letterlijk en figuurlijk af om hier achter te komen.
Ze komen natuurlijk niet zomaar met zijn vieren.
In de quatro-act zullen ze de bezoekers laten
zien waarom!
Les Dudes (CAN) - Let’s do this
Wat komt er uit Canada? Hout en esdoornsiroop. En deze jongleurs, acrobaten, geinponems, cascadeurs. En toch maar met z’n tweeën. Al deinzen ze er niet voor terug om iemand uit het publiek te halen, gewoon voor de gein en een geintje als het ze zo uitkomt. Ze staan of zelfs zwemmen op een niet-bestuurde fiets, wippen op een wipwap, goochelen met brandende fakkels en met twee man op één éénwieler. Omdat het kan.

Nog meer activiteiten in Ootmarsum!

Hydra (NL) – Kwaaak
hydraGeen Kunsten op Straat Ootmarsum festival is compleet zonder de vrolijke kikkers van Hydra. Ze lopen deze dag in grote getallen door de straten en vragen jullie aandacht, raad eens hoe? KWAAAK!

 

 

 

The Neighboursisters (NL) 
neighbour sistersAl 14 jaar treden deze zusters met groots succes op in Nederland. Hun unieke optredens met een uitgebreid en eigentijdse muziekrepertoire is bewonderingwaardig, dan nog maar niet te beginnen over de theatrale inslag. Swingen, zingen en lachen, niemand blijft ongeroerd!

 

 

Zo is er onder andere grootste poppentheater van Nederland, laat je favoriete dier of object door een ballonnen clown maken, of laat je zelf tot kikker, clown of iets anders vrolijks schminken!

Kunsten op Straat Ootmarsum 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door:
2014_sponsors_ootmarsum

Wegenbouw Lansink Saasveld
Zorgvilla’s Twente
Hotel De Zandmarke
Ton Shulten Galerie en Museum
Bruns & Broekhuis Color Coating
Bakkerij & Brasserie Rien Schulten
De Twentsche Courant Tubantia
Stadscafé In den Guldene Crone
AGRO Natural Resource Group Ootmarsum
Koopman Mode Tilligte
NFG Oldenzaal B.V.
Orthokliniek De Wieschert
Installatiebedrijf Loohuis B.V. Ootmarsum
Restaurant ‘t Pläske
Spenkelink Tegels
Aannemersbedrijf Steggink Reutum
FLYNTH Adviseurs en accountants

Share


View Larger Map