Kunsten op Straat komt weer naar Ootmarsum!

Niet meer weg te denken van de straathoeken en pleinen van Overijssel: Kunsten Op Straat, het festival dat zorgt voor straattheater in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Kleine poëtische voorstellingen en grote luidruchtige; laag bij de grond, tot hoog in de hemel. De 23e jaargang zit vol goochelaars, tovenaars, mimespelers, cascadeurs, dansers, jongleurs en andere potsenmakers. Ze komen van dichtbij, ze komen uit verre streken.

Straattheater, van ernst tot luim, betoverend en hilarisch. Zonder drempels, maximaal toegankelijk.

WIETSKE VOGELS (Nl) – De Grote Hula Show

Wietske Vogels is niet alleen, ze heeft Milan Seegers meegebracht. Omdat ze hem nodig heeft, soms, bij een aantal van haar acrobatische toeren. Ook heeft ze een aantal hoepels bij zich, waar ze samen doorheen kunnen dansen, springen en vooral draaien. Want dat doe je met hoepels: hoela hoepen. Dat op zich is al vrolijk, maar dan maken ze er ook nog muziek bij en laat Milan zien hoe soepel hij in de hoelahoepheupen is. En ze delen lollies uit.
Ammehoela.
STELZENTHEATER DE VIL (D) – Groovy & Grungy

Wie ze vanuit de verte ziet aan komen waggelen, moet welhaast denken dat de Teletubbies terug zijn, maar dat ze lange benen hebben gekregen. Of zijn het achterneven van Pino op stelten? Kan ook. Groovy heet er een, Grungy een ander. Dan zijn de namen Gregory en Grumpy nog over voor de andere twee vrolijke vogels met hun uitbundige waterijskleurige veren en hun lange nekken. Daar kunnen ze mensen mee vangen, maar wees niet bevreesd. Het is voor knuffels.
En voor de lol.
INKA ARLT (D) – Gluckstuck

Rokkenjagers aller landen, verenigt u rond Inka Arlt. U zult geen moeite hebben haar te onderscheiden in een menigte, want deze dame loopt – zo lijkt het – met ontblote borsten rond. Opvallender nog is haar loterij-rok waar wel veertig ‘plooien’ aan hangen. Gooi geld in haar nep-decolleté en Inka laat haar rok draaien. Kies een van de loten en vouw deze open. Het zijn pop-up loten namelijk. Maar kijk uit, er zit een aantal vrijpostige onder.
Oe la la la.
CIRCO PITANGA (E) - Cordes Nuptiales

De eerste huwelijksnacht kan bij sommige mensen nog altijd voor hoofdbrekens zorgen en voor opspelende zenuwen. Deze dame en heer wringen zich in allerlei prachtige bochten om het moment suprême uit te stellen. Het is een spel van aantrekken en afstoten, van nu - o nee, nog even wachten – of nooit. Acrobatische toeren, trapezewerk, niets is te gek om elkaar nog nader te leren kennen. Zij plaagt hem, hij sart terug.
Liefde overwint alles.
CIRCONAUTA (B) – Concerto Vertigo

Vul aan! Johan Sebastian… Bach? Fout! Johan Sebastian Lopez is de naam, de toch zeker op een na bekendste uit de familie Johan Sebastian. Wel is hij als componist en musicus even eigenzinnig als de Duitse grootmeester. We treffen hem hier in een ontspannen moment dat hij wil doorbrengen met zijn ontelbare fans. Waarbij hij vooral oog heeft voor het vrouwelijk schoon, dat hij tracht te paaien met een grote bloem en een nog grotere lach. Ontpopt hij zich bovendien als jongleur en één wielerfietser.
Charmeur!
Les Goulus (Fr) - The Horses

Eindelijk is het zover. De wereldberoemde act van de drie Parijzenaars doet Ootmarsum aan. De heren met hun paarden oogstten al overal in de regio succes in de afgelopen jaren, maar Ootmarsum waren ze altijd voorbij gegaloppeerd.
Heinz der Zauberer (D)
Hij heeft als bijnaam ‘de schelm onder de tovenaars’. En die heeft hij niet voor niets. Hij laat het publiek niet alleen geweldige magische trucs zien. Maar hij is ook niet op zijn mondje gevallen. Met zijn ondeugende glimlach weet hij ieder op het verkeerde been te zetten.
Duo La Primavera (NL) - la Dolce Vita
Deze twee dames in uitbundige kostuums zullen de straten vullen met prachtige geluid van de harp en sopraan. Het klassieke repertoire aaneengesmeed tot een sprankelend intermezzo. Voordat je het weet waan je jezelf zomaar in Italië…

Volg ons op facebook of twitter voor de ontwikkelingen en sneakpreviews van acts!

Kunsten op Straat Ootmarsum 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bruns & Broekhuis Color Coating / Bakkerij & Brasserie Rien Schulten / De Twentsche Courant Tubantia / Stadscafé In den Guldene Crone / AGRO Natural Resource Group Ootmarsum / Apotheek Ootmarsum / NFG Oldenzaal B.V. / Orthokliniek De Wieschert / Flynth Ootmarsum / Installatiebedrijf Loohuis B.V. Ootmarsum / Restaurant ‘t Pläske / Aannemersbedrijf Steggink / en:

sponsors

Share