Internationaal straattheater , kidsadventureland , festivalmarkt en de beste Spareribs!

Fantastische internationale straattheateracts zullen de Ribs & Bluesgangers weer verbazen, ontroeren en zeker laten glimlachen. Voor de kinderen is het grootste roots & bluesfestival van Nederland ook een paradijs. Kijk op onze website voor alle leuks dat er staat te gebeuren. De leukste gadgets en cadeau’s koop je op de festivalmarkt en last but not least zijn de allerlekkerste Spareribs van ons land weer volop verkrijgbaar in allerlei culinaire varianten.

Hieronder de bijdrage van Kunsten op Straat, kijk voor de hele programmering met muziek en andere activiteiten op ribsenblues.nl!

TEATRO PAVANA

Tussen alle schoonheid en gekkigheid is er één vorm van straattheater die er – ook letterlijk – bovenuit steekt: de steltloper. Het andere ritme, de blik omhoog: theater op stelten is pure magie. Teatro Pavana heeft een zo voor de hand liggende vorm gevonden dat je je afvraagt waarom niemand dit heeft bedacht. Een giraffe. De gratie van het hoge dier, de verwondering in de ogen. Indrukwekkend, statig en – in dit geval – hilarisch.

ETIENNE BORGERS

Je kunt uitvluchten bedenken wat je wilt. Duizend smoezen. Maar het is even simpel als waar. Een man die zijn huilende baby niet stil kan krijgen is een waardeloze vader. Honger, volle luier, mama uit zicht, krampjes, een pijntje, luieruitslag? Allemaal niets mee te maken. Bij omstanders die het gehuil moeten aanhoren gaat medelijden al snel over in ergernis. Baby, vader en publiek delen in wanhoop. Maar hoe we lossen we dit op?

VICTORINE PASMAN

De tijden zijn zo streng geworden. Veel van wat vroeger al op het randje was, is domweg verboden nu. Een vrouw onder haar jurk kijken, ooit kon je daar als man, wellicht, met speelse gekheid en de inzet van charme mee wegkomen. Dat is moeilijk geworden. Maar wat als deze hooggezeten dame, die zich gracieus over straat beweegt, er om vraagt? Over bewegen gesproken. Hoe werkt dat? Heeft ze echt zulke lange benen?

ICARUS

Op youtube is een koddig filmpje te zien van Icarus. Het zijn er vier en ze springen bonkend rond in een decor dat veel wegheeft van de heuvels van de Teletubbies. Bonkend springen? Nou, als kangoeroes natuurlijk, want dat zijn ze: kangoeroes. De muziek klopt ook: Jump around.
Icarus, dat kunnen er ook drie zijn. Dan zijn het strandwachten. Lifeguards. Nou niet meteen denken aan Baywatch en ook maar hopen dat Pamela Anderson in een tuniekje van niets of nog minder te zien is. Dit is meer de mannelijke variant, maar met uit- en aanbouw. De flink uit de kluiten gewassen heren zijn zelfs zo ver uit die kluiten gewassen dat ze rechtstreeks lijken af te stammen van The Nutty Professor.

MERKEL & VANNIX

Koddig zijn ze, en heel nieuwsgierig. Lief, maar vasthoudend.. Jøttnjøl. Poppenduo. Vrouw en man. Hun namen voegen we samen, omdat ze met z’n tweeën een eenheid zijn. Ze doen wat hun uiterlijk betreft denken aan marskramers, de rondtrekkende marktkooplui uit de middeleeuwen. Alles willen ze weten. Onvermoeibaar snuffelen ze aan mens en omgeving. Schudden handen, maken grapjes en verbazing zich hardop. Ze sluiten vriendschappen en slaan vreemde wegen in. Net mensen.

POWERBOAT

Als een straattheateract zich Powerboat noemt, wat verwacht je dan hoe het eruit ziet? Een speedboot getrokken door een dozijn Belgische dikbilknollen? Een boot die zich eigen kanaal graaft? Of een gewichtheffer die rondloopt met de boeg van een boot op zijn kin? Hou maar op. Powerboat is een knalgele driewieler waar je echt op mag fietsen. Altijd al vanuit de hoogte door Raalte wilen driewieleren, dan is dit je kans. Powerboat, logisch fietsen, toch?

HARTENDAMES

Het gaat niet zo goed met de casino’s in Nederland. Snap je meteen zodra je deze twee dames ziet. Totaal gebrek aan humor en vooral zo weinig interesse in de gokkende mens. Veel te poenig. Hartendames laten zien dat het niet gaat om geld, ook al kun je 25.000 euro winnen. Althans, dat zeggen ze, maar geloof dat nou maar niet. Wat is nou beter dan een goed gesprek met humor doorspekt? Onbetaalbaar.

Share


View Larger Map