Op vrijdag 12 september komt Kunsten op Straat weer naar Wierden met een grote diversiteit aan straattheater acts!

Jaarprogramma CRW 2014/2015

In Wierden begint het festival met het aanbieden van het jaarprogramma van de Culturele Raad Wierden aan wethouder Theo de Putter. Gerelateerd aan het T.shirtproject van de Culturele Raad is als openingsact van het straattheaterprogramma ‘het mobiele Naaiatelier’ vastgelegd.

Doe mee met de CHONK 3-D wedstrijd!
In het centrum van Wierden hangen in acht winkels vreemd gekleurde posters…wat is dat toch? Kom naar het pleintje voor de RABO-bank waar Chonk te vinden is in een tent. Kinderen kunnen hier tussen 16.00 uur en 20.00 uur een 3-D masker maken en het mysterie van de posters ontrafelen!

Onder de juiste oplossingen worden prijsjes verloot die beschikbaar gesteld zijn door de winkeliersvereniging WiWi.

Onze programmering voor Wierden:

Alakazam – The Human Knot (US)

Hevige stof dit. Heftiger dan Alakazam uit Pokémon. Heavy metal geworden straattheater met de titel The Human Knot. En in de knoop legt deze Amerikaan zich zeker. Hij deinst er niet voor terug om zich met beide armen en vervolgens ook nog zijn hoofd in zo’n geplastificeerd fietsslot te wringen. Ja, een dicht slot. Of hij goochelt met kromzwaarden terwijl hij een helicopterwiek op zijn hoofd laat draaien.
Etta Ermini Dance Theatre – Roadworks (UK)

De jonge man op de BMX-fiets denkt even lekker een showtje neer te zetten. Nu straat toch zo mooi is afgezet. Dit is zijn kans. Maar hij heeft er amper een pirouette op zitten of er steekt iemand over. Een hip hop streetdancer, die voor pirouettes geen fiets nodig heeft; hij draait gewoon op zijn schouders. Een spel van uitdaging begint. Ze stuwen elkaar op. En nemen zelfs elkaars plek in.
The Bombastics – Funny Mother Tour (DE)
Shaggy? Nou, niet helemaal. Of helemaal niet. Drie clowns in een muzikale act die het hele spectrum bestrijkt tussen gein en ongein. Met: staande bas in de kleur van blanke vla, een gitaar met gitarist met hoedje en een vrouw die zingt en met een trekzak jongleert. Soms moet ze zich even opmaken. Dan moeten de mannen maar even wachten of een moppie voor zichzelf spelen. Geduld, mevrouw is zo weer klaar en swingt weer mee.
Het mobiel naaiatalier – The Sound Of Sewing (NL)

Wie aan huisvlijt doet, wil er ook wel eens uit. Deze twee dames kunnen ongelofelijk snel kleren naaien. Terwijl de een snel een nieuwe outfit in elkaar naait, houdt de ander een doekje op. Wanneer het zakt, heeft de naaister haar nieuwe jurkje al aan. Ze duikt weer weg en hup, het volgende is al klaar. Waar ze de stof vandaan heeft, is stof om over na te denken.
Puurlain – De Zotte Koningen (BE)
We kennen allemaal de drie wijzen uit het oosten, of zouden ze moeten kennen. Na vandaag kennen we de drie zotte koningen – en zullen we ze nooit meer vergeten. Waar ze vandaan komen? Ook uit het oosten, maar dan het verre oosten en het verste oosten. En één van nog verder weg. Hun rijk hebben de koningen achter zich gelaten. Wat ze bezitten, dragen ze op hun rug. En ze verbazen zich. Over ons.
Luca Bellezze - Melafilo (IT)
Italiaan en clown. Een echte, zo een met een rode dopneus dus en met een melancholische blik. Een clown ook die overal mogelijkheden tot humor in ziet. In een passerende kinderwagen, in kinderen die hem in bewondering en verwondering aanstaren. Wilt u dit boek even zo open vasthouden, mevrouw? Om haar vervolgens te vergeten, omdat iets anders alweer zijn aandacht heeft getrokken. Kleine gebaren, een grote glimlach. Tedere poëzie.
Chonk – 3-D Atalier (NL)
Kunst om naar te kijken is leuk, maar kunst om aan mee te doen, is voor kinderen nog leuker. Hier schilder en kleur je maskers, knip je maskers en zet je ze op. Wat je kunt doen, is een zelfportret maken. Dan heb je een extra gezicht. Als je het afzet, zien ze je ware gezicht. Maar je kunt natuurlijk ook je moeder tekenen, je paard, de juf of de maan. Doe maar, doe maar lekker.

straattheaterplus

In het Plusprogramma op het podium treden op:
– Theatergroep Gruppo Weirdo
De Slapstickmannetjes beleven hilarische avonturen met elkaar,
met de omgeving en misschien wel met u!
– de jeugdorkesten van de beide Wierdense harmonieën;
– de band NIX van Kaliber Kunstenschool
– en het popkoor Wiezz.

www.straattheaterplus.nl

Kunsten op Straat Wierden wordt mede mogelijk gemaakt door:
2014_sponsors_wierden

Share


View Larger Map