De wereld zoals het hoort!

Op zondag 7 juni om 11:00 uur presenteert de jeugd uit Oldenzaal hun creatieve invulling van de thema’s groen, milieu en duurzaamheid. Hoe ziet de wereld er uit zoals wij hem nu maken? En hoe ziet het er uit zoals het hoort?

Afgelopen drie maanden hebben 9 klassen van 4 scholen uit Oldenzaal meegewerkt aan een speciaal project over duurzaamheid, milieu, groen en ecologie en de betekenis hiervan voor onze wereld en de stad. De verbinding tussen de groene ring en de binnenstad vormden de inspiratie en het uitgangspunt voor dit project. Ondernemers uit de binnenstad hebben in de klas verteld over de wijze waarop duurzaamheid een rol speelt in hun eigen onderneming. De kinderen en jongeren uit Oldenzaal hebben onder begeleiding van TETEM kunstenaars verschillende video’s, collages, tekeningen en stop-motion filmpjes gemaakt, waarin zij laten zien hoe zij denken over duurzaamheid, hoe onze wereld er nu aan toe is en wat er beter kan. De deelnemende scholen zijn de basisschool Drie-eenheid (locaties Meijbreestraat en Noordwal), Twents Carmel College VMBO en afdeling Praktijkonderwijs.

De eindresultaten worden gepresenteerd op zondag 7 juni van 11:00-12:00  in het parkje op het kruispunt van Wilhelminastraat en Zuidwal. Manouska Molema, wethouder milieu, zal het openingswoord verzorgen. Na de opening is iedereen welkom in de binnenstad om te genieten van Kunsten op Straat! Neem je vrienden en familie mee, iedereen is van harte welkom!

www.oldenzaal.nl | www.tetem.nl

Share