Op vrijdagavond 17 mei beet Hengelo het spits van Kunsten op Straat 2019 af met avondvoorstellingen van Hendrick Jan de Stuntman en Project Wilderman. Zaterdagmiddag vervolgde het straattheater met vele acts op diverse plekken in het centrum van de stad. Voor het eerst werd Kunsten op Straat gecombineerd met WAK (Weekend Amateur Kunst) en Street Art, het bleek een perfecte mix.

De organisatie van Kunsten op Straat Hengelo blikt terug: “Het was weer top! De acts waren van grote klasse; zoals Karel Casier, Julia Campistany, Nieuw Lef: de kinderen gierden van het lachen, Toneelgroep Dapper en Rogier Kappers. Claudio Mutazzi was van de allerhoogste klasse: in no time had hij een massa publiek dat hij temde en verleidde.”

Het komende Hemelvaartsweekend is bij uitstek geschikt om weer lekker de stad in te gaan en te genieten van alle acts die vol enthousiasme je meeslepen in hun spel. Goed nieuws, in maar liefst vier plaatsen in Overijssel is Kunsten op Straat deze week te zien: Lochem (30 mei), Zwolle (30 mei t/m 2 juni) Dalfsen (31 mei) en Oldenzaal (1 en 2 juni).

Foto: Rob Baas

Share