Tijdens Heimland 2018 kon je genieten van “Hotel van Herinneringen”, een voorstelling waarvoor er herinneringen uit het voormalige Hotel Roelofsen in Diepenheim waren opgehaald. In vervolg hierop spraken theatermakers Riet Mellink en Kirsten Roosendaal afgelopen zomer verschillende Diepenheimers over wat het betekent om deel uit te maken van een kleine gemeenschap.

Ze vroegen hen het hemd van het lijf: Wat deel je met elkaar, en wat niet? Waar praat je met elkaar over en wat hou je voor jezelf? Naar wie ga je toe als je echt even iets kwijt moet? Praat je weleens je mond voorbij?

Aan de hand hiervan werd de locatietheatervoorstelling Achterumme ontwikkeld. Vrijdagmiddag 18 oktober vertrekt de eerste groep voor een ommetje door Diepenheim; de spelers van Ons Genoegen brengen praatjes over de heg en luchten hun hart aan de keukentafel, zwijgen diplomatisch en delen publieke geheimen, vertellen anekdotes en Diepenheimse drama’s.

Terugkerend thema in alle verhalen is de discretie die een kleine gemeenschap nodig heeft om solitair te blijven. Blijft het bij horen, zien en zwijgen? Of klapt er iemand uit de school?

Op 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 oktober worden de voorstellingen meerdere malen per dag gespeeld. Kijk op de site of loop binnen bij Herberg de Pol voor de data en kaartjes.

Share