Vele mobieltjes komen te voorschijn wanneer het schouwspel van Kunsten op Straat begint. De capriolen van de artiesten worden vastgelegd om later nog eens van te genieten of direct online te delen. Het feit dat iedereen een mobieltje bij de hand heeft, bracht ons op het idee om een gratis App voor jullie te maken. In de festivalapp TimeSquare vind je het evenement Kunsten op Straat waar alle plaatsen in onder zijn gebracht.

Handleiding
Bij “Instellingen” kan je Kunsten op Straat als “Homescreen” kiezen, dat maakt dat je meteen bij het Kunsten op Straat komt als je TimeSquare opent. Onderin kan je de tabs “Home”, “Media”, “Table”, “Line-up” en “Info” aanklikken om de gewenste informatie te krijgen. Bij “Table” en “Line-up” klik je rechtsboven in op het kalendertje om enkel het tijdschema en de artiesten van de door jou gekozen datum te zien.

Download ‘m nu
Als je slim bent download je de app alvast voordat het festival in jouw plaats begint. Je zult altijd zien dat het internet tijdens het evenement net niet goed meewerkt of dat je geen MB’s meer hebt en geen wifi kan vinden. Daarbij kan je zo voorafgaand aan het straattheater alvast uitpluizen wat er allemaal te zien is en waar, zodat je zeker weet dat je niets mist.

Keuzetoelichting
De keuze voor de app is een duurzame overweging geweest ter vervanging van / aanvulling op de flyers die in grote oplage werden gedrukt. De beknopte flyer wordt dit jaar nog wel verspreid, maar in veel plaatsen in minder groten getale, om verspilling te voorkomen. Daarnaast is het ook een praktische keuze, want bij wijzigingen in bijvoorbeeld de programmering kan de app net als de site op ieder moment nog aangepast worden. Houd de app dus in de gaten voor de meest actuele informatie.

Wat vind je ervan?
Anno 2019 is een app een heel gebruikelijk communicatiemiddel, maar de toepassing is voor Kunsten op Straat nu nog nieuw. Niet alleen voor jou als bezoekers, maar ook voor ons als organisatie. Wij willen het graag zo optimaal mogelijk inzetten en horen daarvoor ook graag je reactie. Dus heb je verbeterpunten, tips of andere opmerkingen, laat het ons vooral weten!

Share