We hebben wat te vieren met ons 25 jarig jubileum en dat gaan we dit weekend doen!

Er komt theater, heel veel theater!

 

In het weekend zijn er 10 unieke theatervoorstellingen, die deels of geheel in Werkplaats Diepenheim zijn gemaakt. Kunsten op Straat biedt theatermakers en –theatergroepen de kans om in de werkplaats te creeren en te verblijven.

De variëteit is groot: straattheater, jongerentheater, locatietheater, spektakeltheater, muziektheater, figurentheater en theaterinstallaties.

 

HET JUBILEUMPROGRAMMA:

DOWNLOAD HIER DE FLYER MET TIMETABLE EN LOCATIES (PDF)

Theater Gajes - Odyssee -TRY OUT
De nieuwe, grote en spectaculaire pleinproductie Odyssee van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt deze reis niet. Het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft in strijd met zijn eigen gevoelens. Als bezoeker sta je midden in de voorstelling dat voor een onvergetelijke ervaring zorgt!

Kosten: €5,- (tickets verkrijgbaar aan de kassa bij de voorstelling of bij Herberg de Pol)
Duo Berlingo - No way back -TRY OUT
‘No Way Back’ vertelt over de zoektocht van twee vrienden. Over de pogingen die ze ondernemen om vat te krijgen op de situatie. Ze verliezen zich in hun eigen spelregels en gaan tot het uiterste. Tot de torens vallen... Een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en ook een beetje over het leven. ‘No Way Back’ is de eerste voorstelling van het kersverse gezelschap ‘Duo Berlingo’. Twee kameraden met een fascinatie voor bakken.
Monki Business - Not Somewhere Else -TRY OUT
Een show over ons, over hoe we samen leven. Door Monki in zijn chaotische wereld te ontmoeten zien we zijn angsten en frustraties en herkennen ons soms daarin. Met een karakteristieke mix van circus en theater nodigt Monki het publiek uit in zijn unieke universum. Acrobatiek, spoken word, live muziek, video en een vleugje waanzin komen samen in een show die zowel grappig als ontroerend is, zowel indrukwekkend als intiem.
In maart heeft theatermaker Monki een nieuwe voorstelling ontwikkeld in Werkplaats Diepenheim. Zijn toonmoment werd zo goed ontvangen, dat een try-out tijdens het theaterweekend het gevolg is.

Max 40 pers. per voorstelling, reserveer je kaarten via: 0547 352 911
Prins te Paard - In nevelen gehuld -TRY OUT
Als de duisternis invalt gaat locatietheater Prins te Paard in nevelen gehuld door het dorp. In een korte performance wordt je meegelokt naar een wereld van mistflarden en nevelwolken.
Prins te Paard is een nazaat van het roemruchte The Lunatics en maakt locatietheater waarbij het verhaal van een plek een grote rol speelt. ‘In nevelen gehuld’ is een voorstudie voor een nieuwe voorstelling die in september speelt op Schokland.
Pieter Post - Alle tijd hebben -TRY OUT
Pieter is een vreemde vogel, maar wel in de goede zin. Zijn ideeën zijn vooral absurd, maar ook gortdroog. Voeg daarbij een lading sarcasme en zelfspot en dan is het klaar. Of niet. Is maar net waar hij zin in heeft. Voor Diepenheim gaat hij terug in de tijd naar aristocratie in Parijs. Die tijd waar de rijke met een schildpad tergend langzaam met een riempje door de tuin heen liepen. Het is raar, maar waar. En zoals dat nieuwe Twente Marketing Bureau zegt; ‘Tijd Zat, in Twente’, dus ja, waarom ook niet?
Andre Manuel - Donkiesjot -TRY OUT
Meneertje Manuel dut Donkiesjot. In ut Twents. Allene mar muziek. En hee zou ut donders mooi veen’ a’j komt luustern!
Oh ja, ie hooft niks aparts an te trekk’n, kom mar as oezelf.
Andre

Max 30 pers. per voorstelling, reserveer je kaarten via: 0547 352 911
Ekaterina Levental - De Grens -TRY OUT
De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Ekaterina vertelt over het leven in de diverse opvangcentra, over de asielprocedures, over macht en onmacht, en de zoektocht naar een nieuwe identiteit. Ontheemd, in een maatschappij waar ze nog geen deel van mag zijn. Ze zoekt haar plek, koestert haar hoop en beschermt haar droom; een gewoon leven, zoals iedereen. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij oordeel en onrecht. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp.
De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland.

Max 133 pers. per voorstelling, reserveer je kaarten via: 0547 352 911
PeerGroup en Gouden Haas - Kopland
Een voorstelling als een gedicht
Niet de tijd gaat voorbij,
Maar jij, en ik
Rutger Kopland
Herken je dat? Het zingen van een merel in de vroege ochtend. Dat je even stilstaat en denkt: ‘Ja, dit ken ik, dit moment is ouder dan ikzelf. Dit is er altijd geweest en zal er nog zijn als ik er niet meer ben.’ Volgens dichter Rutger Kopland zijn het dit soort kleine dingen in het leven die ontroering kunnen oproepen. Een onverwacht moment dat je overvalt en waarin het lijkt of de wereld heel eventjes haar sluier optrekt en iets van haar geheim blootgeeft.

Kosten: €10,- (tickets verkrijgbaar aan de kassa bij de voorstelling of bij de Reggehof Goor: www.reggehof.nl)
Linda Molenaar - Oud Paard | Paardenhoofd | Albino
Twente met het paard als logo wat kracht, energie en dynamiek symboliseert is de paardenregio van ons land. Tussen de Regge en de Dinkel wemelt het van de hippische evenementen, van paardenmarkt in Enter tot de Military in Boekelo. Kunstenaar en theatermaker Linda Molenaar weet daar wel raad mee en heeft drie performances gemaakt waar paardenmaterialen in verwerkt zitten. De één visueel letterlijker dan de ander, maar Linda kennende, dit zal weer vreemde gezichten opleveren bij de bezoekers.
Jongerentheater KRANG - Maanlicht
Mocht je de arthouse film MOONRISE KINGDOM nog nooit hebben gezien, dan raden we je dit snel te doen! Wat misschien nog wel interessanter is om te doen, is om naar de voorstelling te gaan van jongerentheater KRANG die hierop is gebaseerd. Ruim
10 jongeren hebben in een week tijd met theatermakers en muzikanten onder begeleiding van regisseur Sanne Verkaaik een zeer bijzondere voorstelling gecreëerd!

Kosten: €5,- (tickets verkrijgbaar aan de kassa bij de voorstelling of bij Herberg de Pol)
Marc van Vliet - Golflengte
Een interactieve installatie waarbij je op afstand op elkaar kan reageren. Twee kleine zitbanken zijn tegenover elkaar geplaatst boven het wateroppervlakte van de slotgracht van het huis Warmelo, Diepenheim. Op een afstand van honderd meter is men in staat om golven te zenden naar een onbekende. Een onderzoek naar de verandering van het perspectief in het spelen van de mens.
Toneelgroep Dapper - Caleidoscoop
Als kind zijnde kon je verdwalen in andere werelden als je met een caleidoscoop aan het spelen was. Dapper brengt deze wereld weer naar je terug via hun ‘belevingsinstallatie’: de Caleidoscoop. Een wonderlijke installatie bestaande uit een draaibare, symmetrische spiegelcabine. Kom binnen, neem plaats en beleef in enkele minuten het gevoel van oneindigheid.
Wordbites - Woordenwandeling
Wandelen door de natuur, de stad of een gebouw. Opgaan in de woorden, die op de omgeving zijn afgestemd. Wordbites is een poëtische mix van gesproken woord met live muziek. Een krokant soort levensbespiegeling die kraakt, bijt of streelt. Pakkende woordkunst, subtiel op smaak gebracht met een scheut humor en een mespunt stilte.

Max 30 pers. per voorstelling, reserveer je kaarten via: 0547 352 911
Diederik Pasman - Spot on
“Zie de mens” legt de verscheidenheid van de bezoeker bloot, door middel van een multi-disciplinaire live-performance met licht, beeld, geluid en actie. De jonge maker Diederik Pasman is gefascineerd door de mens op straat. De drang naar het vatten van het moment heeft geleid tot een filmische ervaring.

Ik ontmoet je hier,
ik ontmoet je hier,
ik ontmoet je hier,

 

 

TIMETABLE:

KOSjubileum-tijdschema

 

WIJ DANKEN ONZE SPONSOREN
Cogas – Fonds 1819 – Rabobank Centraal Twente – Stichting Twentsche Courant – Overijsselse Kastelenstichting – Gravin van Bylandt Stichting

 

Share