Van zaterdag 12 t/m zondag 13 september is er in Almelo een breed cultuuraanbod met het Internationale Straattheaterfestival en Uit in Almelo.

Het programma van Kunsten op Straat:
La BIM (FR) – La Bim Déboule [nl première]
Ook wel eens gehoord van ‘hangouderen’? Nou, deze oudjes beperken zich niet alleen tot hangen. Ze lopen ook door de straten. Ze zien er misschien een beetje vreemd uit, maar zijn ontzettend vriendelijk!
Zirk Theater (B) – Clouds
Deze meneer speelt voor god. Nee, echt. Wellicht een beetje een chagrijnige, maar toch, hij maakt gewoon wolken vanuit het niets! Hoe doet hij dat toch vanuit zijn stapel rommel? Afijn, leuk en lekker is het zeker!
Ook op zondag te zien!

Cie Colbok (FR) – Ballerinas [nl première]
Het Nederlands danstheater is er niks bij. Deze twee mannen en vrouw in prachtige roze tutu’s zullen wel even laten zien hoe klassiek ballet moet. Blijf wel op afstand, want ze hebben de ruimte nodig voor hun sierlijke capriolen!
Matthias Romir (D) – Life is ... (short stories)
Matthias is een licht depressieve clown maar ook een zeer goede jongleur. Deze combinatie is al bijzonder, laat staan zijn theatrale act waarin hij meerdere korte verhalen verteld.
Karel Casier (B) – REDtheCAT
Deze brandweerman moet een dikke rode kat redden. Dat lijkt heel eenvoudig, maar dat is het helaas niet. We vragen ons ook wel eens af waarom die voor het beroep heeft gekozen...straks moeten we hém nog redden.
Ook op zondag te zien!

Frichti Concept (FR) – Scène de Ménage [nl première]
Deze man en vrouw houden beiden van schoonmaken. Ze draaien maar om elkaar heen en maken onder tussen ook nog eens schoon. De vloer, de stoep, het publiek... Waar gaat dit heen? We hopen dat we hen niet op hoeven te vegen aan het einde, maar het publiek misschien wel...
Victorine Pasman (NL) – De Drijvende Diva
Drijvend op water in een jurk van paraplus, twee mystieke hulpjes in het water en een zeer indrukwekkende stem. Of je van opera houdt of niet, dit doet wat met je.
Les P'tits Bras (B) – Triplette
Het circus komt naar Almelo! Dubbele trapezes, éénwielers, bungykoorden en nog veel meer. Dit trio brengt je aan het lachen en laat tegelijkertijd je mond open vallen van verbazing! Zit je al op het randje?
Faktotum (NL) – Nomofobia
Hoe klinkt een Broccoli? Kan je infobesitas bestrijden? Wat is een vitaminepiano? Hoe kom je van een smartphoneverslaving af? Faktotum heeft het antwoord!
Speelschema

Screen shot 2015-09-09 at 19.58.22

 

Er is nog meer in het centrum van Almelo te zien deze dagen:

Media Art Flow Festival MAFF

Nieuwe kunst, zoals onder andere lichtkunst en geluidskunst, gepresenteerd op verrassende locaties. Zo presenteert Media Art Flow Festival / MAFF zich in de binnenstad van Almelo. www.maffestival.eu ->

MAGICA Festival

Iets compleet nieuws. Uniek in zijn soort en de mogelijkheid om de stad en magie te combineren tot één verwonderende verbondenheid. Meer informatie ->

 

Screen shot 2015-09-09 at 19.58.36

Share