Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn we weer in Almelo met ons internationaal straattheaterfestival! We hebben meer dan 10 acts uit zes verschillende landen! Sommige lopen over een touwtje op 10 meter hoogte, sommige steken de ander bijna in brand, de anderen gooien weer met elkaar en er zijn er een aantal die er gewoon weer een grote clowneske bende of iets anders vreemds van maken. Soms weten we zelf ook niet echt wat er gaat gebeuren, dus verrassend is het altijd! Kom je ook kijken?

DOWNLOAD HIER HET PROGRAMMA VOOR 8 & 9 SEPTEMBER

 

Zaterdag 8 sept

Het programma:

Clap Clap Circo (ARG) Gulp
We zijn er nog niet helemaal overuit wat ze voor elkaar zijn, maar zij volgens mij ook niet. Soms vatten ze bijna vlam vanwege de warmte naar elkaar, op andere momenten vliegen er koelbloedige tikken naar elkaars gezicht. We weten het niet, maar absurd en komisch zijn ze wel. Nu maar hopen dat ze geen vlam vatten tijdens hun liefdesperike…uuuhhh… kunstjes!
Theatre Magnetic (BE) 3 petits Cochons
Niet in slaap vallen! Ja, we weten het. Het is een verhaaltje over drie kleine varkentjes die men verteld aan kleine kindjes voor het slapen gaan. Natuurlijk hebben wij niet het standaard verhaal hier bij Kunsten op Straat. En natuurlijk hebben wij ook niet zo maar even iemand die dit voorleest! Een verhaaltje voor het slapen gaan is nog nooit zo hard wakker worden geweest!
Lorenzo Gianmario Galli (IT) Onemanband Galiro
Hoeveel instrumenten kan je bespelen als 1 persoon? Nou, veel! Maar dan moet je ze wel kunnen dragen natuurlijk. Geen probleem voor Lorenzo. Nu nog een beetje muzikaal zijn...Yes! Lorenzo rockt als een malle door de straten en schudt de hitjes uit z'n mouwen en broekspijpen. Dansen jullie mee?
Grant Goldie (N-IRL) That man
Grant Goldie is niet 'die man', maar hij DE man. Als ras echte straattheaterartiest zal hij jullie vermaken. Met zijn grappen en grollen komt hij een heel eind, maar als je ook nog eens zijn kunsten ziet met jojo's, een bal en diabolo, dan weet je het zeker. Grant Goldie is DE MAN! (Naast jou natuurlijk, want we vinden heel tof dat je hier bent.)
Uparte (SP) Todo Encaja
Dit team van dames en heren zijn van het betere gooi- en smijtwerk. Met elkaar natuurlijk. De één is nog niet geland of de ander vliegt met een sierlijke boog over drie anderen om vervolgens tot een handstand te komen op de schouders van iemand anders. Gelukkig gaat het ook helemaal niet snel, want anders hadden we ook nog tijd om na te denken wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Pff... wat een acrobaten!
Actic (NL) Canta XL
Wij zijn helemaal ondersteboven van dit autootje. En van de creatieve heren die dit bedacht hebben natuurlijk. Maar afijn. Dankzij deze rit zien wij de wereld helmaal anders! Wat. Een. Rit! Stap in en volg de instructies van de tomtom, dan zie jij ook de wereld vanuit een compleet ander perspectief!
Compagnie Mobilette (NL) SAFE
Durven we te leven zonder fietshelm? Met ongewassen handen, geschaafde knieën en zo nu en dan een goeie ontploffing? Een voorstelling over het nemen van risico’s, over het leven weer bij de kladden grijpen: Wie wil fietsen, moet durven vallen. Wie een zoen wil, moet niet bang zijn voor een koortslip. En wie de kersen wil, moet in bomen klimmen. Een mini spektakeltheatersolo van Compagnie Mobilette, gemaakt en gespeeld door Merel Voorsluis.
Compagnie Mobil (NL) Sulky M1
Ach hemel, wat komt hier de straat in gewaggeld? Een auto? Dan is het een parodie daar op. Met een vrolijke Frans achter het stuur, niet erg snugger zo te zien, maar de wereld is nu eenmaal van iedereen. Hij zet koffie voor een leuke dame uit het publiek. De auto vliegt in brand, de claxon begint een eigen leven en soms is het nodig dat de bestuurder een kijkje onder motorkap neemt. Tot hij helemaal in de auto verdwijnt. Loopt, maar niet steeds op wieltjes.
Twannie (NL) Lichtdragers op het Wad
In het assortiment van Kunsten op Straat hebben we een hoop vreemde wezens. We vinden deze vooral heel leuk om dat ze ons licht brengen in tegenstelling tot de wezens die ons bijna naar het licht brengen. Ja, die hebben we ook. Deze zijn super vriendelijk en bijzonder nieuwsgierig. Zeker één van de vele lichtpuntjes op jouw dag!
Lyapunov (B) Luchtbrug
Wij zijn er niet bij. Althans, wij gaan niet kijken. Van de filmpjes krijgen wij al zweethandjes. Ongeacht het feit dat ze vast zitten. Deze koorddansers doen kunstjes op hoogtes waarvan wij kriebels krijgen en onze contracten moesten herzien. Lopen, koprol, een handstand, ach ja joh.. doe maar even! Wij vinden het maar niks. Durf jij te kijken naar deze stunts op 10 meter hoogte?

 

 

Programma 

Uit in Almelo | WAK | Straattheater

Speelplek Schokland

13.45 – 14.15 Visservrouwenkoor Schellevissen

14.45 – 15.15 Vocalgroup ResetM2M

16.00 – 16.30 Visservrouwenkoor Schellevissen

 

Zondag 9 sept

 

Grant Goldie (N-IRL) That man

Grant Goldie is niet ‘die man’, maar hij DE man. Als ras echte straattheaterartiest zal hij jullie vermaken. Met zijn grappen en grollen komt hij een heel eind, maar als je ook nog eens zijn kunsten ziet met jojo’s, een bal en diabolo, dan weet je het zeker. Grant Goldie is DE MAN! (Naast jou natuurlijk, want we vinden heel tof dat je hier bent.)

 

De Notoire Fanfare (NL)

Een snufje Fellini, een klein beetje Bach, maar dan wel royaal overgoten met ‘klezmer’. Deze groep vrolijkheid knalt met nog meer muzikale vrolijkheid door de straten van Almelo. Met deze swingende, kleurrijke en vrolijknoten kun je zo aansluiten bij hun de danspasjes!

 

Koornmarkt Spintent:

13.00 – 13.30 Het Almeloos Shantykoor ” De Oostvaarders”

13.45 – 14.30 Notoire Fanfare (Straattheater)

14.45 – 15.15 Het Almeloos Shantykoor ” De Oostvaarders”.

15.30 – 16.00 Muziektheater Servus Almelo

16.15 – 17.00 Notoire Fanfare (Straattheater)

Podium Marktplein (Nielz) – WAK

13.00 – 13.30 InnerAllband  “Custom Madness”

13.40 – 14.20 Emma / Anika / Bram / Sven (Kaliber talentenklas / zang)

14.30 – 15.15 Salsa band Chalina

15.20 – 16.10 InnerAllband  “Custom Madness”

16.20 – 16.35 Lianne Voortman met piano en backingzang

16.35 – 17.00 Bleach Band (Kaliber popband)

Danspodium – Fontein  Grotestraat – Uit in Almelo/WAK

13.00 – 13.30 InnerAll: Hiphop Basics

Wedstrijdcrew en Moderne dans

13.30 – 14.00 Luv2Move:  Dance Workout

14.00 – 14.40 Accordeongroep “De Almelonia’s”

15.00 – 15.45 Luv2Move:  Dance Workout

15.45 – 16.15 InnerAll: Ballroom, Latin en Argentijnse Tango

16.15 – 17.00 InnerAll: Hiphop en Breakdance

 

Speelplek Grotestraat 48-50 (vml. Winkel Joldersma)

13.00 – 13.30 Grant Goldie (Straattheater)

13.45 – 14.15 Jet Weideman / Yento Lin

13.45 – 14.15 Vienna Dirksen met ukelele

14.30 – 15.00 InnerAll: Muziek

15.15 – 15.45 Grant Goldie (Straattheater)

Vanaf 15.45    InnerAll Muziek

14.30 – 15.00 Stadstheatergroep  – Mobiel door de Grotestraat

16.00 – 16.30 Stadstheatergroep  – Mobiel door de Grotestraat

Informatiekramen

Citypromenade/Koornmarkt

Peinturisten

Twents Palet

Bibliotheek Almelo

Kaliber Kunstenschool

Almelo Events

De Klodderstee

Luv2Move

InnerAll

Theaterhotel/ Stadstheatergroep

Theater Hof 88

 

 

Met dank aan:

www.almeloevents.nl

Facebook Almelo Events

 

 

 

Share