Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus zijn we weer in Enschede met Zomerfestival Andersom! We hebben een heerlijk zonnetje geboekt, maar natuurlijk ook weer prachtig theater, dans, muziek en nog veel meer leuke activiteiten!

Voor de vierde keer strijkt Zomerfestival Andersom neer op het Wilminkplein in Enschede. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die ‘anders’ zijn, tegendraads.

Op het sfeervol ingerichte Wilminkplein vind je theater in tentjes en caravans, drankjes, live muziek, dans en intieme voorstellingen. Binnen het Wilminktheater zijn er korte voorstellingen!

Zet 26 & 27 augustus in je agenda!!

Download hier de flyer met het speelschema

Het programma:

Hot Mama Hot – Huifkar

De huifkar is een 0 Pk virtual reality spektakel dat zich afspeelt in het kleinste en mooiste huifkarretje van de wereld. De dolle rit wordt gemaakt met twee personen en bevat naast een korte spectaculaire film met beeld van schitterend uitzicht ook een bewegings-, wind- en geursimulator om alle zintuigen eens goed te prikkelen. Leun achterover en geniet!
Hot Mama Hot - Artistic crepe

De Artistic Crêpes zijn tekeningen van beslag die voor je neus gemaakt worden. Jij noemt het, zij maken het! Een leeuw? Geen probleem! Een Ferarri? Pffff... heb je ook een uitdaging? Deze Artistic Crêpes worden live getekend door Hot Mama Hot illustratoren en daarna kan je ze heerlijk opeten!
Bolwerk – Carpool

Carpoolen was nog nooit zo relaxed! Deze té gekke oldtimer Volkswagen-kever heeft gewoon een hottub! Moet kunnen toch? De mannen van het Bolwerk-atelier zorgen voor kleedhokjes, animatie en ambiance. Zelfs je zwembroek wordt voor je geregeld.... Vooral doen!
Theatermakerij Enschede – Staal

In deze stoere voorstelling worden 7 echte mannen gespeeld door 7 echte vrouwen. Een bijzonder stuk van Theatermakerij Enschede, waarin alles ‘Andersom’ is..
DudaPaiva Company – Monsters

Het zijn wonderlijke wezens, die poppen van DudaPaiva Company. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten, maar ook armen en benen.. zijn het nou dieren of mensen? En zijn ze nou lief of juist heel gemeen?
Mees Muziek - Gevleugelde Vertellingen

Mees is gek op mooie verhalen en die gaat ze je vertellen! Met een gitaar. In een goed verhaal kan je even wegdromen, even de werkelijkheid en alledag ontsnappen. Eigenlijk houden we daar allemaal toch van? Want wat is er nou fijner dan een goed verhaal op zijn tijd? Mees vertelt je geestige verhalen, soms griezelig maar ook wel eens ondeugend. Sluit je ogen en laat je meevoeren in de sprookjeswereld van Mees!
Vloeistof – WegWerpWereld
Een korte dansvoorstelling in een bijzondere setting: nadat je beschermende kleding en een helm op hebt, zit je met vijftien anderen in een kleine ruimte. Dicht op je huid beweegt een welvarend stel. De resten van hun onbezorgde leven zijn opgestapeld in de ruimte ernaast. Door een glazen wand zie je hoe twee afvalmedewerkers druk bezig zijn met opruimen, totdat een van hen er klaar mee is....
Toni Rodero – De zes ton van Toni

Treed binnen in de kleinste concertzaal van Nederland en laat je trakteren op een intiem mini-concert door niemand minder dan Toni Rodero. Brengt hij een tranentrekker of toch iets controversieels? Je gooit…. de dobbelsteen bepaalt en Toni zingt voor jou de sterren van de hemel. Laat je emoties de vrije loop tijdens het caravanconcert des levens ‘De zes van Toni'.
Karikatuur - Theatre Caricature

Pas op! Voordat je het weet sta jij op het scherm! Wat ze dan met je gaan, doen gaan we je niet vertellen. Maar je moet wel even stil blijven staan, anders kunnen ze je niet tekenen. Nee, lachen mag ook niet!!
Actic - World’s Smallest Escape Room

Deze Escape Room is zo klein dat we niet eens begrijpen dat hier vier mensen in mogen. Dat past toch niet? Nu blijkt ook nog dat je binnen 30 seconden een manier moet vinden om de automatische deur te openen. Nou, wie gaat een nieuw record neerzetten in dit spannende hokje?
Compagnie DaaD - Circus DaDa

Een bonte verzameling artiesten strijkt neer in Enschede! Surrealistische dwaalgasten, balancerend op de rand van het onmogelijke en onwaarschijnlijke. Behendig zetten ze de dagelijkse realiteit op z’n kop!
Compagnie DaaD - PostOde

Weet jij nog hoe door weer en wind de langverwachte brieven en pakketjes werden bezorgd? Met grote stappen op hun stalen ros verplaatsen deze postbodes zich. Zo nu en dan stoppen zij om een bericht, brief of pakket af te geven aan een willekeurige ‘rechtmatige’ eigenaar. Deze postbodes weten het maar al te goed hoe een klein gebaar tot een grote reacties kan leiden!
Toc de Fusta - Friends of Crusoe

Heb jij de houten installaties van ‘Friends of Crusoe’ al zien staan? Deze interactieve installaties komen helemaal uit Spanje om ervoor te zorgen dat jij je handen uit je zakken haalt! Zoek het ritme en ontdek hoe ze werken!
Onderwater Producties - Bon Voyage!

Waan je in het Frankrijk van de jaren ’60 tijdens Bon Voyage! Een multimediale voorstelling met theater, Franse chansons en film noir beelden. Word je soms ook knettergek van alle Whats-app berichten en wil je je laptop uit het raam flikkeren? De personages van Bon Voyage! wel. Ze hebben huis en haard achter zich gelaten, leven retro en zijn op weg naar Frankrijk! Ga je mee?

Hieronder foto’s van voorgaande jaren!

2015

Festival-Andersom-2015-10 Festival Andersom 2015 Festival-Andersom-2015-32 Festival-Andersom-2015-13

Share