Vrijdag 5 juni staan de straten van Dalfsen weer gevuld met komische, hilarische en soms ontroerende acts van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Kom je verbazen en laat je verrassen door de verschillende acts op elke hoek van de straat!

Programma 5 juni

Puppets etc. (B) - Francois Blanc

Hij heet François Blanc en hij is een kunstschilder. Een bijzondere, want liever dan zelf de kwast te hanteren laat hij een jong kind ermee schilderen. Dus kom gerust dichterbij, bij deze grijze man met zijn puntneus, hoedje en uitnodigende blik. Hij geeft je de schilderskwast en wijst je waar je kleuren mag. Hij heeft er zelfs geen probleem mee als je ook zijn gezicht beschildert. Doe maar.
En het puntje van je eigen neus!
FACTORIA CIRCULAR Catalunya (E) – Rodafonia
MET DE STEUN VAN INSTITUT RAMON LLULL – Generalitat de Catalunya

Kijk, dit is nou ingenieus. Een jazzy trio zit lekker cool te spelen in een enorme hoepel die zachtjes ronddraait. Even zit de gitarist boven, dan weer de drummer, vervolgens de saxofonist. Hoe komt het dat het rad draait? Daarvoor zijn twee stevige fietsmannen ingehuurd die de hele boel al trappend in beweging houden. Door de hoge wielen heeft het wel iets van die oude hoge vélocipèdes.
Lekker swingend!
PIETER POST (NL) - Mr. Jones and Fred the amazing Stunt Pig

Mr. Jones and Fred the Amazing Stunt Pig, zo heet deze voorstelling en dat Mr. Jones is een verwijzing naar de Britse zanger Tom Jones, omdat Mr. Jones vindt dat hij op hem lijkt. Dat moet u zelf maar beoordelen. Terwijl u dat doet, zal hij er alles aan doen de aandacht af te leiden door vervaarlijk met messen, lasso’s en pistolen te zwaaien. En dat alles om te laten zien hoe goed hij Fred, het stuntvarken, heeft afgericht.
Sexbomb!
Fabuloka (NL) – De Zwerver
Er loopt een zwerver over straat, hij zingt en heeft een winkelwagen vol troep. Hij haalt wat spullen uit zijn wagen en dan opeens vindt hij een popje tussen de troep. Hij begint met het popje te spelen, ze kan alles wat hij wil. Totdat ze tot leven komt en een eigen wil krijgt...
UP AND OVER IT (GB) – Hands

Vaak hoor je dat het goed is relatieproblemen bespreekbaar te maken. Je kunt veel zwijgend tegenover elkaar aan tafel blijven zitten, maar dat lost niks op. Hoewel, zonder woorden kan het ook. Doen woorden ook geen pijn. Dit duo heeft er iets op gevonden. Ze laten hun handen wapperen, maar dan ritmisch en alleen op tafel. Zo communiceren ze ook en loopt het niet uit de hand. En wat er ook allemaal valt? Geen onvertogen woord.
DUO KATE & PASI (Fin) – The Relationship

Hij zit in zijn hemd te lezen en een knappe vrouw die zijn aandacht afleidt van een goed boek. Nou, daar is die knappe vrouw al en ze heet Kate. Pasi houdt het lezen nog even vol, maar dan wint zij het pleit en begint het circus. Zij leunt op hem, hij gooit en slingert met haar alsof ze een hengel is. Evenwichtkunsten met vijf pilaren bedrijven ze alsof dat in Finland een vak is op de kleuterschool.
Een knap stel.
Mc FOIS (I) – Amami!

Deze Italiaan heeft iets met kleding. En met het uittrekken daarvan. Zijn gedeeltelijke striptease is er een die onalledaags is. Wanneer hij even later achter (let wel: niet uit) de kast vandaan komt, is hij gekleed in een tenue waarin mannen niet vaak worden gezien. Van interactief houdt hij ook. Voor je het weet doet hij hoedentrucs met je, weet hij je zo ver te krijgen dat je je broek uittrekt of plant een diabolo op je hoofd.
Kortom: onvoorspelbaar leuk.
Liegpeuk
Lieke en Anne van der Vegt Twee zusjes liegen maar wat bij elkaar tot dat hun leugen werkelijkheid wordt. Een kindervoorstelling met veel muziek.
Firetwins
De Fire Twins bestaan uit twee heren die zorgen voor een spectaculaire en amuserende vuurshow! Beweging, balans, licht, geluid en vuur. Alle ingrediënten voor een spannende show! De passie voor beweging, verbetering van de motorische functies, balans licht en vuur nam alsmaar toe. Na het aanschaffen van nieuw materiaal hebben we ons kunnen evolueren in echte ‘Fire Twins’.
Interactief kindertheater Hooggeëerd publiek
Speciaal voor de jonge kinderen is er een interactief theaterstuk. De kinderen hebben hierbij invloed op het verhaal. Niet stil zitten en mond houden, maar meedenken, roepen, dansen en uitbeelden, kortom één groot feest!
Kunststeiger
Voor alle lokale kunstenaartjes hebben we een leuke activiteit! Maak je eigen schilderij! Tijdens Kunsten op Straat wordt de activiteit gratis aangeboden. Kinderen kunnen hun eigen kunstwerk maken op doek! Schilder, graffiti of teken op het doek, hang het op de kunststeiger! Natuurlijk mag jij het kunstwerk ook weer mee naar huis nemen als het droog is.

 

Dalfsen heeft ook een eigen facebook pagina!

Share