Kunsten op Straat komt op 6 augustus weer naar Den Ham met diverse internationale straattheater artiesten! Laat je verrassen en verbazen in het centrum van Den Ham!

Nino Retrete – Cartoon Toillete (ARG)

Goed volk. Dat wordt hier meteen vermeld. Om misverstanden te voorkomen. Bij de eerste aanblik lijkt het of de witgeschminkte Nino Retrete explosieven en ander omgemak onder zijn verweerde regenjas heeft verborgen. Maar echt, dat valt mee. Sterker nog: dat is niet zo. Er zit alleen humor in. En toeters. En bellen. Ook heeft hij zijn zakken vol ballen. Hij jongleert zoals weinigen. Met een toiletpot zelfs. Al heeft het ding een eigengereide manier van reageren.


Javia Javichy – Velo Como El Rayo (E)

De diabolo kent voor hem geen geheimen. De Spanjaard excelleert bovendien op de terreinen humor en jongleerballen. Drie denkt u? Wat te denken van vijf? Behalve die ballen heeft hij zijn eer hoog te houden en dat lukt hem voortreffelijk. Telkens weer diept hij uit zijn kist nieuwe attributen op. En alsof dat niet genoeg is, toont hij zich een evenwichtskunstenaar van de waaghalzerige soort. Zo een die dan rustig doorgaat met jongleren. Met knotsen.


Metrocollis – Man Machines (D)

De grootste bijdrage van het Europese vasteland aan de popmuziek komt waarschijnlijk van Kraftwerk. De robotmannen van Metroccolis doen niet in woord (geen), maar wel in gebaar en motoriek denken aan de man-machines van de Duitse elektronicakeizers. Ze zijn overal voor in, vooral voor inhuren. Obers, portiers, ze doen alle baantjes. Houden ogen in het zeil, leiden in goede banen. Knikken mechanisch, maar vriendelijk. Ze dansen. Ze laten zich zelfs zoenen. Zonder van kleur te verschieten.


Statuesalive – Rol-e (NL)

Een rolstoel is een onmisbaar voertuig voor wie niet ter been is. Maar wordt de rolstoel zelf ooit iets gevraagd? Heeft een rolstoel wellicht een eigen leven, net als u en ik, en zo ja, waarom weten wij daar dan zo weinig van? Vandaag, dacht deze rolstoel, neem ik een dagje vrij en ga naar Den Ham. In mijn eentje. Om mensen te ontmoeten, met ze te praten, te ginnegappen. Soms jaag ik er een schrik aan door te claxonneren. Dat ga ik doen.


Alex Barti – Barti (DK)

Je kunt er zwaarwichtig symboliek in zien. Een man achter een piano, een heuse artiest die ‘Lucille’ van Little Richard doet. Dat Little klopt, de man is een pop. Hij is een marionet. Zoals artiesten marionetten zijn binnen de muziekindustrie? Je kunt ook – en dat vooral – lekker genieten van deze muzikale show. Hij boogiewoogiet dat het een lust is. Hij rockt en rollt als een mens. Zou hij ook ‘Puppet on a string’ doen, van Sandie Shaw?


Losse Mannen - Dikzie (NL)
Bruin, roze of blauw; het mobiele toilet drukt steeds meer zijn stempel op het straatbeeld. Waarom dan ook niet gebruiken als theater? Losse Mannen gaat deze uitdaging aan! Op Buitengewoon 2013 stellen zij u graag op het gemak met een hoopgevende voorstelling, waarin hun multi-inzetbare Dikzie de hoofddrol opeist. Af en toe een tikje banaal. Maar gegarandeerd hilarisch straattheater waar u naar behoefte van gaat genieten!


Wietske Vogels – De Rode Jurk (NL)
Wietske heeft een nieuwe jurk, maar niet zomaar een! Deze jurk vol (on)mogelijkheden maakt van aankleden een verrassend spel met ringen. Op de grond én in de lucht.


Share


View Larger Map