Zondag 28 september is Kunsten op Straat weer in Diepenheim tijdens de Schuttersfeesten!

Hieronder de programmering voor deze dag:

La Sbrindola – La Sbrindola (IT)
Leo heeft verstand van ballen en zijn kompaan Macchio van ritme. De een jongleert alsof hij zo geboren is en de ander roffelt en trommelt idem dito op zijn drumstel. En wat voor de hand ligt gebeurt: ze vinden elkaar in een ratelend samenspel. Jonglerende ballen knallen op drumvellen, wat weer precies past in het ritme van de muziek. Maar kijk uit, Leo, wie kaatst moet op zijn ballen passen.
Bence Sarkadi - The Budapest Marionettes (HG)
Trek maar aan het touwtje en een lach verschijnt, en de verbazing, en de verwondering. Want Bence Sarkadi is niet zo maar een trekpoppenspeler. Hij heeft een hele batterij aan marionetten meegenomen uit Boedapest. Een witte pop is zo klein dat hij aangenaam kietelend over je arm loopt. Een ander kan trapeze alsof hij in het circus is geboren. Sarkadi heeft zelfs een marionet die zelf een marionet aan het touwtje heeft.
Adrian Schvarzstein – Greenman (SP)
Het is niet dat je niet gewaarschuwd bent. Deze meneer doet geen enkele moeite zich te verbergen of zich bescheiden op te stellen. Hij is knalgroen en daar zijn er niet veel van vandaag in Diepenheim. Hij improviseert met alles wat hij tegenkomt. Is dat een glas bier, dan doet hij daar een gulzige improvisatie mee. Ook houdt hij graag passerende auto’s aan om er bij te in stappen – bij de chauffeur achter het stuur het liefst.
Trio Satchok - Urban acrobatic show (D)
Niet elke komische vorm van volksvermaak is toegestaan of populair. Zwientjetik en dwergwerpen bijvoorbeeld. Maar wat hier aan acrobatische toeren, inclusief opgooi- en opvangwerk, wordt uitgespookt met een jonge dame kan de toets van de welvoeglijkheid zeker doorstaan. Twee mannen, aanvankelijk keurig in pak, en dan zij, in een maillot en zoiets als een schotse rok, kunnen moeilijk van elkaar afblijven. Maar uiteraard alles in het nette en komische.
DudaPaiva Company / Ester Natzijl - Medusa (NL)
Ooit de film Alien gezien met een van meest iconische horrorscènes? Het monster leeft nog. Maar gelukkig bleek Ester Natzijl bereid het ding voor ons in toom te houden. Zij in de rol van Athena, het monster als Medusa. Een onderdeel van de voorstelling Break a legend van Duda Paiva. Hij heeft haar bij de arm vast en dat geldt ook andersom. Soms speelt zijn woede weer op, maar Ester heeft in het hand. Toch, Ester? Ester..?
Mr Banana - Mr Banana Show (D)
Ken je de uitdrukking “goes bananas”? Het is te hopen dat deze clown niet helemaal doordraait wanneer hij in Diepenheim staat. Deze clown balanceert op het randje van gekheid, maar ook op een touwtje terwijl hij jongleert met zijn hoofddeksels en jongleerballen. Zijn balans is uitmuntend, maar wel continu op het randje... Zal hij er af glijden?
Nog meer entertainment en activiteiten!
Zotte zusjes
De Zotte Zusjes zijn 5 vrolijke meiden die dol zijn op gezelligheid. Zij brengen op geheel eigen wijze interactief vermaak met Nederlandstalige liedjes. De combinatie van theatrale hoogstandjes, vocale capriolen en een hoop lef maakt dat iedereen van deze unieke formatie houdt.
T-shirt maken
Samen met Marianne Jonkhans kunnen kinderen deze middag hun eigen T-shirt ontwerpen. De Schutterij heeft de T-shirts klaar liggen en ook vele attributen om een uniek T-shirt te maken dat je dan ook nog eens aan alle bezoekers kunt laten zien.

Share


View Larger Map