met o.a. # theater # dans # muziek # foodtrucks # intieme  voorstellingen #

Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die ‘anders’ zijn, tegendraads.

Op het sfeervol ingerichte Wilminkplein vind je theater in tentjes en caravans, foodtrucks met overheerlijke hapjes en drankjes, live muziek, dans,  intieme voorstellingen en interactieve kunstobjecten. Binnen in het Wilminktheater; theater in keukens, foyers, kleedkamers en het penthouse. Je zult je verbazen wat er allemaal mogelijk is achter de schermen van het Wilminktheater!

Het festival is voor jong en oud en bijna alles is gratis! Voor enkele voorstellingen wordt 2 euro gevraagd.

Zaterdag 29 augustus van 13:00 tot 22:00 op het Willem Wilminkplein in Enschede

Vanaf 22:00:

AFTER PARTY ATAK!
met DJ Dwars

 

Het programma voor 29 augustus:

Mr Rizzo (NL) Miniatuur fotostudio
Foto maken van jezelf als miniatuurtje. En als aandenken mee naar huis! In de fotostudio van Mr Rizzo wordt gespeeld met schaal en perspectief. Op een low tech manier worden special effects gecreëerd die de fotografie weer terugbrengen naar het niveau van de ouderwetse kermis.
Kabaret de Poche (FR) Paris Montmartre
Stap in het miniatuurtheater van Kabaret de Poche en beleef een wereld vol magie. Zie een struisvogel en nijlpaard op een koord lopen of bewonder de schoonheid van dansende koeien. Niks is te gek, alles is mogelijk in deze wereld.
Tetem (NL) Afvalbeesten
De meeste gekke fantasiewerelden wonen in het brein van kunstenaars. Ook jij kan de meest gekke beesten verzinnen. Tijdens deze workshop maak je door middel van je fantasie van afval een monster of gek beest. Hoe komt dit beest er uit te zien?
Paul Edens (NL) Speelbeelden
Deze grote opvallende speelbeelden zijn niet alleen mooi om te zien maar ook multifunctioneel! Maak er een grote relaxbank van om van je drankje te genieten en fijn mensen te kijken, of bouw er je eigen huisje mee.
Don’t Hit Mama (NL) In my pocket
Ze halen inspiratie uit Amerika en Afrika. De sociale dansvormen uit die werelddelen zijn de basis voor alle urban
dansstijlen van nu. In juni stonden ze op de World Expo in Milaan, nu dansen ze in Enschede. Vijf dansers en een DJ nemen je mee!
Pieter Tiddens & Marlies Helder (NL) De Opa en Oma Discoshow
Marlies Helder en Pieter Tiddens presenteerden ooit Villa Achterwerk op de beroemde VPRO zondagochtend. Nu reizen ze als Opa en Oma met hun Drive In Discoshow door binnen en buitenland (ze hebben een keertje in België gespeeld). Het is een spectaculair gebeuren met een wervelende lichtshow (die overdag weinig zin heeft). Maar het wordt - als ze deze keer zonder ruzie het einde halen - wel te gek.
Studio Kortmann (NL) Urban Living Room – Bandjes
Deze complete woonkamer valt wel op met zijn kleur. Het blauwe vlak op het plein met ook alleen maar blauwe meubels brengt sfeer en gezelligheid in een stedelijke omgeving. Neem je vrienden mee en ga zitten in deze ‘homely place in public space’ van ontwerpers Bas Kortmann en Eddy Kaijser.
De Stijle, Want (NL) Het Wilde Westen
De beproeving, de dreiging, het avontuur, de victorie, de heroïek, de extase, u, ja ú zult het geluk, dat geen goudzoeker vond, meenemen uit Het Wilde Westen, voor altijd. Helemaal alleen, sneller dan uw schaduw.
Daniel Cane & The Rebellion (NL)
Muzikaal is Daniel Cane te vergelijken met Ed Sheeran, Kodaline en Damien Rice. Op hun speellijst shows in Tivoli Vredenburg, voorprogramma's van oa Stef Classens en de halve finale van GPvNL. In juni 2015 verscheen debuut EP Home. Zo toeren zij met Danny Vera en De Dijk en zo spelen de heren live bij 3FM en onverwacht op PINKPOP 2015.
Marutyri (NL)
Deze acht vrienden uit Rotterdam spelen een mix van funk, fusion, jazz en R’nB. Het geheel zorgt voor funky combinatie van ritmes, scherpe akkoorden en wilde composities waar je niet bij stil kan blijven staan!
Eva van Welzenis & Willemijn Schellekens (NL) 2e Verdieping
Wat als het Wilminktheater kan praten en vertellen wat de muren hebben gezien? Wat zou ze dan allemaal kunnen verklappen? Een reconstructie van een liefdesverhaal waarin het theater de levende getuige is van de geschiedenis. Een muzikale en beeldende locatietheatervoorstelling met (live) getekende projecties op de muren! Welke verborgen verhalen worden zichtbaar wanneer het behang er laag voor laag afgetrokken wordt?
Poolse Vis (NL) Dream#2
Theater op een andere plek dan ín het theater? Dans, beeld en kunst buiten de grenzen van je fantasie? Vandaag kan het! Een niet alledaagse voorstelling in het penthouse van het Wilminktheater, op de vierde verdieping met uitzicht over de stad. Een energieke en absurdistische voorstelling over alledaagse omgangsvormen en rituelen met ruimte voor de persoonlijke verbeelding.
TG Dapper (NL) Atlantis
Op het raakvlak waar kunst en kermis elkaar ontmoeten en versterken dompelt Atlantis de reiziger onder in een escapistische theaterexpeditie. Atlantis is gemaakt voor dromende realisten en realistische dromers. Atlantis, voor iedereen met lef en behoefte aan onverwachte betovering.
Ghani Minne (NL) De man die door zijn ogen ademt
Deze man bezorgt je een wonderlijk moment zonder hippe en moderne trucjes. De verloren of ontgroeide bewondering en creativiteit in het kijken naar de wereld brengt hij bij je terug.
DJ Dwars
Nagenieten van Zomerfestival Andersom bij de Afterparty in Poppodium Atak. Onder het genot van DJ Dwars kan er nog lekker gedanst en gefeest worden. Je bent van harte welkom.

Zomerfestival Andersom is een samenwerking tussen:

Screen shot 2015-07-17 at 14.11.47

Met financiële steun van: Gemeente Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Provincie Overijssel en Stichting 4 Oost

KoSEnschede1
KoSEnschede3

Share