8 & 10 juni is Kunsten op Straat aanwezig bij Muziek in de Straten in Enschede!

De volgende artiesten van Kunsten op Straat zie je op zaterdag 8 juni bij Muziek in de Straten. 

Tres Loco's Een energieke en wervelende (straat)show vol muziek, humor en interactie. De drie mannen combineren muziek, acrobatiek en jonglage op hoog niveau. Ze klimmen op elkaar en jongleren met instrumenten (gitaar, banjo, bucket bass, ukelele, saxofoon, mondharmonica en percussie) terwijl ze meerstemmig zingen en spelen. En het liefst alles tegelijk!
Piepschuim Mens erger je niet: Iedereen kent het, maar “mens erger je niet” is niet alleen een gezelschapsspel. Het is ook een gebod. De voorstelling is een zoektocht naar onze gezamenlijke ergernissen. En net als in de echte wereld kent het spel fanatiekelingen, valsspelers, winnaars, verliezers en de bank. Piepschuim combineert taalspel, muziek, cabaret en mime tot een muzikale en humoristische voorstelling. Met veel interactie!
De Muzikale Smid Hij smeedt instrumenten en smijt met muziek. Met z'n dubbingmachientje speelt hij tot wel tien opnames over elkaar heen en smeedt een compleet orkest 'live on stage'. Rock, Blues, Ballads en alles wat ongehoord is. Naast de muziek speelt deze circusrot ook zijn spektakel-acts met vuur, elektriciteit, kolder en baldadigheid, voor een dolenthousiast publiek. Foto: mariusbroeders.nl.
Het kermispaardje Een antiek kermispaardje met daarop een beeldschone dame die oud-Hollandse liedjes live voor haar publiek zingt. Zij rijdt gezellig rond op haar paardje en zingt welbekende liedjes van onder anderen Willeke Alberti en Wim Sonneveld. Uiteraard is het geluid verstrekt waardoor het publiek hier in volle teugen van kan genieten. Een plaatje om naar te kijken, een nachtegaal om naar te luisteren.
Duo Hoog Bezoek Twee bijzonder gedreven en ervaren muzikanten hebben de stoute stelten ondergebonden en laten uit de hoogte hun swingende muziek klinken. Soepele sax, gedreven gitaar en aanstekelijke accordeon vormen samen met zonnige zang de sound van Hoog Bezoek. Van Joe Cocker tot Rocco Granata en van Mary Hopkin tot James Brown; voor gevoelige ballades bent u bij Hoog Bezoek aan het verkeerde adres!
Gusta Mobiele live muzikant Kanza Mees doet de temperatuur enkele graden stijgen wanneer hij zijn zomerse klanken en zuiderse ritmes loslaat. Deze muzikant laat instrumenten zoals ukulele, marimba, piano, fluit en percussie live samensmelten tot een opzwepend geheel.

De volgende artiesten van Kunsten op Straat zie je op maandag 10 juni bij Muziek in de Straten. 
Stephen & Fiora Accordeon spelen is interessant, maar accordeon samenbrengen met acrobatiek is nog veel interessanter. Kijk, luister en laat je verbazen wat dit energieke duo je brengt. De Keniaanse Stephen Owino en Nederlandse Fiora Beuger vormen een bijzondere combinatie van nationaliteiten die tot uiting komt in de Afrikaanse acrobatiek en Europese accordeonmuziek. Een optreden vol humor, ontroering en romantiek.
Project Wildeman Deep blue: Dit muziektheaterstuk schetst een absurd toekomstbeeld waar technologie en mens zijn samengesmolten. Een muzikaal ritueel herstelt deze balans. Bereid je voor op een confrontatie met de technologische mens in zijn meest primitieve vorm. Een mens-machine danst op een mix van digitale en akoestische muziek en treedt in contact met de oer-energie die in ieder van ons schuilt. Foto: Emma te Hietbrink.
Meneer Dinges Vergeet de saaie piano die in de huiskamer staat, met van die langwerpige toetsen waarop je met je vingers moet spelen. Op deze gigantische piano in de buitenlucht zijn de toetsen grote vierkante blokken waarop je kan lopen en springen. Terwijl je fijn aan het spelen bent, kan het zo maar zijn dat de piano plotseling mee gaat spelen.
Kunst Op Stelten De Familie Vestdijk is een doorsnee, burgerlijk gezin uit de jaren vijftig. Vader, moeder, zoon Bartje en een huilende baby. Niets geks. Behalve dan dat de ouders oneindig lange benen hebben. Ook Bartje van 6 jaar is al opmerkelijk groot voor zijn leeftijd en heb jij ooit zo’n reuze kinderwagen gezien? Iedereen zal letterlijk opkijken wanneer zij voorbij komen.
Frantastica Heel, heel lang geleden werd de aarde bewoond door grote vogels met een dik pak gekleurde veren en hele lange benen. De bijzondere vogels zijn uitgestorven. Of toch niet? Er blijken nog twee van hen over. En soms, heel soms bij speciale evenementen, laten ze hun snavel weer eens zien. Ze paraderen voorbij met hun lange benen en imponeren met hun meterslange vleugels.
Les Contes d'Asphaldt Het mobiele poppentheater trekt met haar levensgrote drakenfiguur Octaaph door de straten. Dit houten babydraakje lijkt echt tot leven te komen. Hij is lief en net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hem. Hij houdt van alle aandacht en wordt graag geaaid, maar je mag hem ook rustig op een afstandje bekijken.

Volg alles rondom de festivals van Kunsten op Straat ook via de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.
En deel ook jouw Kunsten op Straat-kiekjes met #kunstenopstraat.

VEEL PLEZIER BIJ MUZIEK IN DE STRATEN IN ENSCHEDE 2019!
KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER OPTREDENS VAN KUNSTEN OP STRAAT OP ONZE GRATIS FESTIVAL-APP TIMESQUARE: DOWNLOAD

Share