Voor de derde keer strijkt Zomerfestival Andersom neer op het Wilminkplein in Enschede. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die ‘anders’ zijn, tegendraads.

Op het sfeervol ingerichte Wilminkplein vind je theater in tentjes en caravans, drankjes, live muziek, dans en intieme voorstellingen. Binnen het Wilminktheater zijn er korte voorstellingen met o.a. theater in de keuken en dans op het dak. Je zult je verbazen wat er allemaal mogelijk is achter de schermen van het Wilminktheater!

Het programma:

Beeldstation | The Near Death Experience
Het mini Spookhuis met een echte ‘experience’ waarin je de dood even in het gezicht kijkt, wordt een korte maar krachtige beleving. Liggend erin en daarna trillend er weer uit. Whoehaha! Durf jij!?

Leeftijd 6+ / doorlopend / € 1,00

CHONK | Krijt!
Thuis mag het van papa en mama niet, maar hier wel! Kom naar de antieke zwart/wit woonkamer en geef deze kleur! Alles mag worden bekrijt!

Alle leeftijden / doorlopend / gratis

CHONK | L˙Armoire Magique
Bij L’Armoire Magique creëren kinderen een magische wereld... waar ze zelf deel van uit maken! Maak je eigen wereld en stap erin. Je vergeet dit nooit, want de foto mag je meenemen naar huis.

Alle leeftijden / doorlopend / gratis

Circo Ripopolo | Dopo Ripopolo
Circo Ripopolo promoveert een kip tot circusdier. Verder gaat Gabriele ervandoor met de kassa én een knappe Russische trapeziste, waardoor Giancarlo zich alleen moet zien te redden. Blijven zijn naïeve handelingen en charmante ingevingen overeind wanneer hij na 20 jaar alleen in de piste komt te staan? Hij haalt al zijn creativiteit boven en snufjes uit de kast, want the show must go on!

Leeftijd 8+ / 45 minuten / € 3,00

Clair de Lune Théâtre | Le Cyclo Théâtre
Een kleine miniatuurwereld op wielen waar schimmentheater rijmt met poëzie. Mis het niet! Steek je hoofd door de theatergordijnen en beleef het mee. Zeg niets, maar luister en kijk... en ga verder met een lach op je gezicht.

Leeftijd 3+ / 5 minuten / € 1,00

Iwan Dam | PYTTIPANNA
Wanneer de Vikingen terugkwamen van een overwinning, maakten de vrouwen een feestmaal van alles wat in de schepen te vinden was om hun thuiskomst te vieren. Oude gedroogde bessen en onbekende ingrediënten. Deze maaltijd weerspiegelde het verhaal van hun tocht. Wat is jouw verhaal?

Alle leeftijden / 30 minuten / € 3,00

Krijmfresj | Chapiteau Charlatan
Je hebt soms van die vragen waar je eigenlijk geen antwoord op kunt geven. Of niet durft te vragen. Dat hoeft hier ook niet, want zij hebben het antwoord al voor je. Deze mannen begrijpen je, je hoeft niks te zeggen. Mindf*ck ten top!

Leeftijd 8+ / 30 minuten / € 1,00

Max Molenaar | Hans Zimmerman
Daar ga je toch niet naar toe! Hans Zimmerman is de enige grappige Duitser, afkomstig uit Nederland. De kunst van het volproppen: ‘stauen’. Hans is vingervlug, heeft een buitengewoon grappig karakter en is goed in bed. “Ihr kriegt War für deins Geld, verrekter Holländer”, aldus Zimmerman.

Alle leeftijden / 20 minuten / € 1,00

Nieuw Lef | The Funny Freakshow
‘De allereerste (verplichte) open sollicitatie tot circusclown voor werklozen.’ Nou, dat belooft wat. Bekijk de prestaties van clown Pep in deze korte familievoorstelling met grappen voor jong en oud. Hierna kun je zo gaan solliciteren!

Alle leeftijden / 15 minuten / € 1,00

Onderwater Producties | Future Shock
Loes is jarig! En jij bent te gast op haar verjaardagsfeestje. Loes wordt 30 en is bang om oud te worden. Maar het loopt een beetje uit de hand... Grappig, ontroerend, maar ook een beetje confronterend...

Leeftijd 12+ / 35 minuten /€ 3,00

Originally Fake | Deladance
Dansen in zee, op een vrachtwagen, in een auto, om een kunstwerk...’Alles is dansbaar!’. Deze uitzonderlijke dansers hebben speciaal voor Andersom een dans ontwikkeld. Gezien hun repertoire en motto zal het een uniek optreden worden!

Alle leeftijden / 10 minuten / € 3,00

Tetra Tinus | Workshop hoeden maken
Hier kun je je creativiteit kwijt! Schuif aan bij één van de tafels en laat je creativiteit op de vrije loop. Niks is te gek! Een robothoed? Pokémon? Of een andere fabuleuze hoed? Dat kan, zo lang het maar met Tetra pakken is!

Alle leeftijden / doorlopend / gratis

TG Troubamour |
Het Rariteitenkabinet der (on)gelukkigen

Stap in de caravan voor een (on)gelukkige reis door het rariteitenkabinet! De twee professors zullen je het verhaal vertellen achter de voorwerpen die je tegenkomt. Alle ogenschijnlijk levenloze voorwerpen
worden opnieuw leven ingeblazen.

Alle leeftijden / 10 minuten / € 1,00

Rondleiding Wilminktheater
Altijd al willen weten wat er achter de schermen van een groot theater gebeurt? Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het er aan toe gaat in de kleedkamers en de artiestenfoyer? Hoe voelt het om in een orkestbak te zitten? Wat gebeurt er achter het toneel? En is het decor van De Nederlandse Reisopera echt zo groot?

Ga tijdens Zomerfestival Andersom mee op een ontdekkingstocht en neem een kijkje backstage in het Wilminktheater! Ingang Kaliber Kunstenschool (tussen Wilminktheater en Atak).

Max. 20 personen per rondleiding.


Timetable:

Timetable

Share