Op zondag 13 september zijn we in Haaksbergen met straatmuzikanten tijdens de kermis en koopzondag.

Programma
Blaas of glory (NL)
Bij De Wereld Draait Door zie je regelmatig artiesten die bij Mathijs aan tafel een akoestische versie brengen van een rocknummer of popliedje. Waarom niet eens anders? Waarom niet met schwung en met blazers? Daarin voorziet Blaas Of Glory, een dweilorkest 7.0. Ze spelen geen blaasmuziek, ze blazen hardrock klassiekers nieuw leven. En dat gekleed in streep- en andere kleding die het ook niet helpen kan, maar wel past – in beide betekenissen van het woord.
Ace of spades!
Mooi Weer Op Straat (NL)
Dit studentenkwartet staat straks ‘mooi weer op straat’. Niet in de zin dat we er vanaf moeten, maar gewoon, op straat een feestje bouwen met jullie. Alles komt aan bod komt; de nieuwste dance-hits, dansbare feestnummers en vrolijke meezingers! Met saxofoon, accordeon, gitaar en cajon begonnen zij als een kleine grap in de zomer langs de Oude Gracht in Utrecht, maar zij staan momenteel op vele podia en diverse feesten in het land. Zo brengen zij Mooi Weer op straat.
Busquito's (NL)
The Busquito’s spelen een zeer gevarieerd repertoire. Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, alles komt voorbij!
Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, and Irving Berlin, om er zomaar een paar te noemen. Ook leuke herkenbare tunes als van: Benny Hill, The Love Boat, The Flintstones, Rawhide, The Nanny etc. passeren de revue!
Flageolettes (NL)
Soms in hun eentje, of met z’n tweeën of zelfs een trio! Ze spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, bossa nova, ska, klezmer, disco, rock&roll, reggae en nóg veel meer. Dit ook nog eens op gitaar/accordeon en contrabas!
De Zaak (NL)
Dit Zwolsche akoestische bandje ‘De Zaak’ neemt hun zaken serieus, of niet, dat is aan jullie te bepalen. Sfeermakers zijn het in ieder geval wel! Wellicht heb je ze al wel eens op tv gezien, bij Holland’s got talent in 2013 toen ze de Foxy Foxtrot van Nico Haak lieten horen. Als je ze niet hebt gezien is het ook goed, dan staat er je een leuke verrassing te verwachten!
Pine Needle Miners (NL)
Dat de Drentse veengrond uitstekende voedingsbodem is voor de oorspronkelijke Amerikaanse muziekstijlen blijkt wel weer uit deze groep muzikanten. Pine needle miners speelt vrolijke bluegrass uit de zuidelijke staten van Amerika. Het zeskoppige gezelschap brengt dit alsof het in de deep south opgroeide met beef jerky, chicken fried steaks en liters moonshine.

 

Speelschema

Screen shot 2015-09-09 at 20.05.11 Screen shot 2015-09-09 at 20.05.19

Share