Kunsten op Straat bij het Vechtdal Zomerfestival!

Van mei tot september viert de gemeente Hardenberg het Vechtdal Zomerfestival. Het programma staat boordevol leuke activiteiten voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich vermaken met dans, muziek, film en theater. Er is altijd en overal iets te doen!

Op 30 en 31 mei staat het centrum van Hardenberg in teken van Kunsten Op Straat. Maar er is deze zomer nog veel meer; juni muziekmaand, een Drive-in Bioscoop, voorstelling van ‘Het Zandkasteel’, oeverloos genieten rond de Vechtoevers en diverse parades. Op 30 augustus sluiten we af met een geweldige uitsmijter: het Pleinfestijn.

Vier deze zomer het Vechtdal Zomerfestival in Hardenberg! Kijk op www.vechtdalzomerfestival.nl voor de meest actuele programmering.

Vrijdag

Cia Es (E) - Igloo
De man zit rustig onder een zwevende glimmende ring. Tot de vrouw komt, zwaar ingepakt. Winter. Dan moet het binnen in de iglo maar warm worden. Zij pelt zich uit haar kleding. Man en vrouw, en ze dansen en jongleren. De speelvloer verandert onder hun voeten. Ballen komen stuiteren van grote hoogte. En dan blijkt de glimmende ring er één waar je mee kunt zweven. Wat doe je dan? Dan ga je zweven.
Compagnie Deviation – Murmurant (FR)
Drie stellages op wielen, op elk een raamwerk met zes trommels. Op wielen, zodat er mee gereden kan worden. De trommels zijn van verschillende grootte. Ze kunnen van beide kanten betrommeld worden. En dat gebeurt. Mannen gaan in de weer met drumstokken. Obsessief. Soms synchroon, als was het een dans. Als ze even niet bij een vel kunnen, roffelen ze op de grond. Want wie een stok heeft, die slaat.

Ola Muchin – Kukuryku (POL)
Iedereen kan toveren met een eitje, maar de heer met de gespleten haargrens (een pop bespeeld door Ola Muchin) kan het met een gebakken ei. Nou jij weer. Hij kan er bovendien niet alleen mee toveren, maar ook mee goochelen. Want wanneer het gebakken ei even in een toverzak verdwijnt, komt er weer een heel andere lekkernij van een kip uit. Ola Muchin, het meest veelzijdige stukje straattheater.

Tuga – With your permission (CHI)
De lange man in reflecterende kleding blijft op de weg staan als een vrachtwagen nadert. Die stopt wel. En jawel, de trucker is de beroerdste niet. Uit dank klimt de man tegen de voorkant op. Bij een personenauto hoopt hij de bijrijder een hand te geven. Een andere auto tracht hij pootje te lichten. Tuga doet je beseffen dat een auto zo weinig komisch is. Totdat hij ingrijpt. Lachen om auto’s. Echt leuk.

David Moreno – Helaas geannuleerd!
Maandag 26 mei bereikte ons het nieuws dat David Moreno niet in staat is om op te treden i.v.m. ziekte. Hij staat op het programma in Lochem, Hardenberg, Zwolle en Oldenzaal.

Gelukkig hebben we bereid gevonden Theater Leela uit Oostenrijk om zijn plek in te vullen!

Cirqumstancia - Cirq Mystiek (B)
Twee mysterieuze silhouetten dwalen door en rondom het publiek. Deze licht sarcastische en provocerende wezens dagen je uit, maar blijken toch ook een warme en zachtaardige kant te hebben. Raak jij betoverd door hun magie?

Zaterdag

Full Stop Acrobatics – Sugar and Spice (B)
Mannen en vrouwen. Schijnt dat de een van Mars komt en de ander niet. Eeuwige bron van aantrekking, afstoting, misverstanden en clichés. Het Vlaamse Full Stop Acrobatics staat in Sugar And Spice op acrobatische bij de verschillen tussen mannen en vrouwen stil. Al is stil natuurlijk niet het woord. Het zwaait en draait en spint. Op grote hoogte over soms de laagste lusten. Maar ook over de fijnste romantiek.

La Salamandre – The Box (FR)
Een doos. Zet ergens een doos neer en ieders nieuwsgierigheid is gewekt. Wat zit erin en vooral: tikt het? Samuel Lepetit durft er op af te gaan. Hij opent de doos, maar omdat hij even niet oplet ontgaat hem dat een pop tevoorschijn komt. De marionet duwt zelf de doos aan de kant en ziet dan dat er een touw is gespannen. Daar durft hij best overheen te lopen. Daar heeft hij Samuel helemaal niet voor nodig. Hoewel?

Babok – Asiel (NL)
We kunnen soms zo ondankbaar zijn. Een mixer kieperen we zo onder in de ovenla. Een boor bergen we soms op, maar vaker leggen we hem ergens aan de kant, waar hij maanden kan blijven liggen. Babok doet er wat aan. Die gunt nieuw leven aan de apparaten die verweesd lijken. Dat niet alleen, ze blijken onverwachte kanten te hebben. Apparaten hebben karakter. Kijk goed. En nooit meer beweren dat machines geen ziel hebben.

Andrea Menozzi – O like Peanut (IT)

Alleskunner die, zo gokken we, niet uit Lapland komt. Menozzi is goochelaar, jongleur, improvisator en evenwichtskunstenaar. Voor je het weet zit hij op een eenwieler. Maar wat hij ook kan, en dat is al even jaloersmakend, is slepen met een koffer die opeens besluit niet meer te willen bewegen. Staat Andrea aan een zwevende koffer te trekken. Zinloos. Een zwevende koffer is, zoals bekend, koppiger dan een ezel.

Goma – The Atari Show (D)

De meest pure en basale vorm van straattheater is een improviserende eenling die de lach aan de kont heeft hangen. Die kan jongleren met ballen en knotsen. Die kan improviseren met een voorbijlopende hond. Die twee vaders zo ver krijgt een hardloopwedstrijdje met buggy’s te houden. Die passanten weet te veranderen in wild springende dansers. Die kalende mannen over hun achterhoofd mag aaien. Die man is Goma.

Fanfare St Cecilia Eensgezind – (NL)
Deze Fanfare kent een meer dan honderd jarige Geschiedenis. In de Loop van de Jaren liep het Ledenaantal gestaagd terug. Anno 2014 moeten we constateren dat er nog slechts twee betalende Leden zijn. Wel twee die alles samen kunnen spelen met een oneindig repertoire. In het kader van de ledenwerfactie lopen zij zoveel mogelijk Evenementen en feestelijke Gelegenheden af om de club te promoten. Ook zal worden getest of u als bezoeker geschikt bent voor het invullen van de vele vacatures binnen de Vereniging.

Met dank aan

2014_sponsors_hardenberg

Share


View Larger Map