Gajes-extra25e KUNSTEN OP STRAAT HENGELO

Een weekend vol straattheater, muziek, lekker eten en nog veel meer bijzondere activiteiten. Op vrijdag en zaterdag hebben we vanwege het jubileum zelfs een spectaculaire avondvoorstelling van Gajes! Dit mag je niet missen!

GAJES (NL)
Odyssee

De nieuwe grote pleinproductie van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft.

VR & ZA | 22.15 – 23.30 uur | Burgemeester Jansenplein

 

Bezoek hier de website van Kunsten op Straat Hengelo!

 &

Download hier de flyer met de locaties en timetable! 

 

Vrijdag 23 juni

Vrijdag 23 juni

Het Programma:

gajesGAJES (NL)
Odyssee
De nieuwe grote pleinproductie van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft.
22.15 – 23.30 Burgemeester Jansenplein

 

Zaterdag 24 juni

Zaterdag 24 juni

Het programma:

POEDER EN PLUSJ (Hengelo)
Aufbuss
Twee managers doen een poging om tot ultieme ontspanning te komen.
Eenmaal in de Aufbuss blijkt het nogal een kunst om blootgewoon uit hun
comfortzone te stappen.
13.00 – 17.00 Enschedesestraat (Pastorie)

CLATCH (Hengelo)
Feel the Rhythm
Voel de indringende ritmes van de Hengelose percussiegroep tot in je diepste
vezels.
12.30u, 13.45u, 15u en 16.15u (kruispunt Molenstraat/Nieuwstraat)

gajesGAJES (NL)
Odyssee
De nieuwe grote pleinproductie van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft.
22.15 – 23.30 Burgemeester Jansenplein

 

Zondag 25 juni

Zondag 25 juni

Het programma:

9x13 (NL) Trance
Schurend muziektheater met tribale elementen, junkpercussie, bombastische slagwerk, elektronica en andere attributen! De fanfare lijkt direct uit de film Madmax te komen en brengen het post-apocalyptische sfeertje naar Hengelo. Deze bizarre muzikale groepering uit het wasteland zal vandaag een nieuw lid in wijden. Hoe dat gaat? Op knallende ritmes en hele rauwe deuntjes!
Mauvais Coton (FR) Culbuto - NL premiere
Die Fransen houden wel van een wijntje of twee. Of doe ze maar een gewoon de hele fles. Dat is beter. Meneer Coton lijkt er in eerste instantie ook zo één door zijn gedraai en geschommel, maar dat is toch echt dat podium van hem. Althans, dat hopen we, want als hij uit deze levensgevaarlijke mast valt dan is het toch echt afgelopen!
This Maag (CH) Das ist der Gipfel
Met deze rasartiest weten we nooit zeker wat er gaat gebeuren. ‘Das ist der Gipfel’, gaat hij bergbeklimmen? Of als inwoner van Duitsland, de maat vol? Z’n top bereikt? Of zal het iets te maken hebben met zijn Zwitserse afkomst en de toppen van de Alpen? We kunnen het niet zeggen, maar misschien moet je voor de zekerheid maar even je ski’s meenemen!
Fadunito (E) Ceci 3.0
De kranten staan vol verhalen over zelfsturende auto’s. We hoeven straks alleen nog maar te gaan zitten. Zelfsturend is natuurlijk niet voorbehouden aan auto’s alleen. Een lege rolstoel zou het ook kunnen en dat gebeurt hier. Zo’n stoel krijgt dan meteen menselijke trekjes. Probeert aandacht te trekken door zacht tegen je kuiten te botsen. Plaagt je door snel weg te rollen als je wilt gaan zitten. Lacht als er een hond in springt. Maar hoe weet –ie welke kant –ie op moet?
Cie l'Écarquillée (FR)
Wie riep daar ‘uitdragerij!’? Een beetje respect, graag. Dit is kunst. Dit is een installatie. Dit zijn robots avant la lettre. De missing link tussen blikken opwindspeelgoed en robots om precies te zijn. Een ijzeren vogel in een dito kooitje draait rondjes. Klinkt zo simpel als het is, maar het is een fascinerend gezicht. En wat te denken van een aalscholver met klappende metalen wieken en de bek vol? Of is het een pelikaan? Maakt dat uit? Het rolt, het draait, het scharniet, het maakt lawaai. En het laat je niet los.
Les Goulus (FR) Horsemen
Eindelijk is het weer zover! Hier hoeven we eigenlijk niks over te zeggen, maar voor de sier doen we het toch even. De wereldberoemde act van de drie Parijzenaars doet Hengelo namelijk weer aan! De heren met hun paarden oogstten al overal in de regio succes de afgelopen jaren en speciaal voor het jubileumjaar komen ze weer even langs hobbelen!
Exoot (NL) Scubabianchi
Wat moet je er over zeggen? Het is een rijdend aquarium met echte vissen. En er zit iemand achter het stuur met een duikbril op. Erg vreemd? Kijk hem maar eens diep in de ogen!
Exoot (NL) Ami6
Je kent ze wel, Herbie, Knight Rider of die vriendelijke autootjes van de film Cars. Nou, deze is veel echter! Met z’n vrolijke muziek rijd hij door de straten van het centrum. De muziek is aanstekelijk en dat zul je aan ‘m merken. Deze auto danst en daar stijgt hij helemaal van op! Doe je mee?
Ropetheatre (D) The Boxer
Dat boxers veel touwtje moeten springen voor hun conditie dat wisten we, maar op een touwtje moeten lopen hadden we niet verwacht. Boxen gaat natuurlijk ook over balans, maar dit is wel heel extreem! Wie zal er winnen? Het touw of de boxer? Hopelijk niet het touw met een knock-out..
Teatro So (POR) Sorisso
Een verhaal over liefde gemaakt door de groep Teatre So, dat staat garant voor een sprookjesachtige show. Op stelten en in prachtige kostuums vertellen ze over eeuwige liefde van een oud stel. Ze nemen je mee van begin tot eind....
Eddie Only (NL) The Great Escape
De iets wat verwarde Eddy is een uitvinder met bijzonder grote dromen en voor het eerst in vele jaren laat hij wat uitvindingen aan het publiek zien! Hij schijnt ook nog eens verre familie van Thomas Edison te zijn, dus dat moeten dus wel hele bijzondere creaties zijn! Blijf voor de zekerheid wel wat op afstand, want het zou ook maar zo een nazaat van Willie Wortel kunnen zijn!

Nog meer activiteiten!

MOOI WEER OP STRAAT (NL)
Studentenkwartet Mooi Weer Op Straat staat garant voor een feest waarin van alles aan bod komt; de nieuwste dance-hits, dansbare feestnummers en vrolijke meezingers.
13.30 – 14.00 Lambertusbasiliek
14.30 – 15.00 Blokker
16.00 – 16.30 Blokker

RAAR BEZOEK (Hengelo)

Renault van Oranje
Vier mensen en een auto (Renaul 4CV uit 1955) spelen een absurdistisch sprookje voor 0 tot 100.
14.00 – 14.30 Appel
15.15 – 15.45 Telgen (t/o Hema)
16.15 – 16.45 Markt (Telgenflat)

KLADDERADATSCH (NL)
Het 43 jaar oude 14-koppige straat- en feestorkest uit Nijmegen voor de betere wereldmuziek.
13.15 – 13.45 Blokker
14.30 – 15.00 Telgen (t/o Hema)
15.30 – 16.00 Lambertusbasiliek

POEDER EN PLUSJ (Hengelo)

Aufbuss
Twee managers doen een poging om tot ultieme ontspanning te komen. Eenmaal in de Aufbuss blijkt het nogal een kunst om blootgewoon uit hun comfortzone te stappen.
Zaterdag 24 juni 13.00 – 17.00 Enschedesestraat (pastorie)
Zondag 25 juni 13.00 – 17.00 Wagenaar

DUKETOWN SLIM (Hengelo)
Akoestische blues singer-songwriter met een vlotte babbel. Zowel oude meesters van de Mississippi Delta, zoals Robert Johnson, als eigen nummer die wat meer folky zijn… Duketown Slim brengt ze met gevoel voor entertainment.
13.00 – 13.30 Schouwburgplein
14.30 – 15.00 Schouwburgplein
15.30 – 16.00 Brinkstraat (naast Markanti)
16.30 – 17.00 Brinkstraat (naast Markanti)

WOODY & CAT (NL)
Vrolijk Amsterdams vrouwenduo met heerlijke liedjes.
13.00 – 17.00 Terrassen

FRANK LOS (NL)
Frank maakt heel graag karikaturen. In het kader van maatschappelijke participatie hebben wij hem gevraagd om dit op ons festival te komen doen. Houdt u rekening met zijn psychische beperking?
13.00 – 17.00 Mobiele voorstelling

Met dank aan:

JaarsmaDeBoer
Fuldauerstichting
Gemeente Hengelo
Bureau Hengelo
Jaap Baart
Stichting Centrummanagement Hengelo
Grand-café de Twee Wezen
Stravinsky
Eetcafé de Appel
Eetcafé Het Pleintje
Jonkman Coating
Suwijn Notarissen & Estateplanners
Rabobank
Rabotheater

Share