Theater op keieN

Verrasing, verwondering, humor, lachen, verbijstering, meedoen, kijken en luisteren!

Ze zijn een Siamese tweeling, het Straattheater en de Keidagen. Het is vaste prik op Hemelvaartsdag dat de straten van Lochem gekleurd worden door verrassende en gevarieerde acts van het straattheater van Theater op keieN. Van heel klein en eenvoudig tot heel groots en bizar, soms zelfs surrealistisch. De artiesten, die uit diverse landen komen, zullen je altijd verrassen, laten verwonderen, lachen, verbijsteren of sleuren je mee in hun act. Je vindt ze onverwacht, zomaar op een hoek van een straat in de binnenstad. Kom op donderdag 14 mei van 13.30 tot ongeveer 17.30 uur naar het centrum van Lochem en verwonder, kijk, lach, luister en geniet!

Het programma voor 14 mei:

Mimbre – Bench (GB)
Omdat een bank een ding is om op te zitten, zeggen we er ook wel ‘zitbank’ tegen. Fijn, verpozen in een park. Maar je kunt er, net als Mimbre, ook op dansen of balancerend over de leuning kunt lopen. Als je er met anderen acrobatische toeren op kunt uithalen. Aanspraak heb je sowieso. Van wie langs komt, is de bank een veilige haven in een drukke wereld. Een reservebank zeg maar.
Les Dudes (CAN) - Let’s do this
Jongens zijn ze, maar Canadese jongens. Een beetje losgeslagen zijn ze, terwijl het voor een circus op straat wel handig is dat er enig discipline is. Dit dansende dudesduo heeft een voorliefde voor brandende fakkels en fietsen waar geen rem op zit. Dat is een brandbare combinatie. Wanneer het er op aan komt, kunnen we van elkaar op aan. En opeens staan ze zo weer op elkaar schouders. Dat dan weer wel.
Gajes – Para Solo (NL)
Gajes, zeg dat wel. Ander gajes heeft de tourbus van dit olijke trio gestolen. Dat mag veel pret drukken, maar niet de pret van de nieuwe voorstelling Parasolo. De drie gajesleden laten zich van hun hypersociale kant zien. De blijheid ligt er net zo dik bovenop als vet op een walvisrug. Maar kijk eens goed, kijk eens dieper. Zit achter zo veel uitbundigheid vaak niet een diep gevoel van eenzaamheid? Vaak wel. Hier ook?
Fadunito – Babies (E)
Een wat minder bekend aspect van Spanje is dat sommige baby’s er qua lichaamsbouw soms een sprint inzetten. Hier zijn er twee van twee meter. Luiers om, looprek mee. Gezellig. Maar veel sociale vaardigheid zit er nog niet bij. Ze gaan zo bij passerende auto’s op de achterbank zitten of stoppen iemand in de kattenbak. Of ze drinken je bier, verleiden je vrouw of voeren haar chips. Hasta la pasta nog aan toe.
Mister Fred – Living room (F)
Fred is geen controlfreak en smetvrees heeft hij ook, maar hij heeft in zijn woonkamer wel graag alles op orde. Hij is inmiddels zo bedreven in opruimen dat de bezem zijn beste vriend is, althans het ding lijkt naar hem te luisteren. Geldt ook voor de koffiezetter en het dienblad: het zijn z’n beste maatjes. Opruimen moet geen sleur worden en dus heeft meneer Fred iets creatiefs bedacht bij het inpakken van magnetische sponsen. Van wat? Ja, ga maar kijken.
Piepschuim – Zo gaat dat hier (NL)
‘Participeren kan je leren’, zingen de drie heren van Piepschuim. Niet belerend, maar juist met een knipoog en vrolijk gemoed. Zo gaat dat hier is in feite een inburgeringscursus in de vorm van een welkomsaubade. Deze kant op, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje dat Nederland heet, we willen en gaan en moeten er het beste van maken en als dat toch moet, waarom dan niet nu. Zoiets. En dat dan met blije liedjes.
Mr. Dyvinetz (E)
Een handstand doen en een beetje zichzelf zwoel uit een zwartleren jasje peuteren. Is het dat nou van hij kan? Hoepel toch op. Over hoepels gesproken. Kan die mr. Divynetz daar niet iets mee? Ze liggen er toch. Niet te vroeg oordelen over deze heer. Wat hij doet in en om, en onder en boven de hoepel, dat krijgt iedereen stil. Wat een vernuft en souplesse. Hoe kan dit? Wat goed! En nu stil zijn en ga jezelf schamen.
Mistral – Swing (I)
Hier is een Italiaanse krullenbol in duet met de zwaartekracht die hij met enige regelmaat voor paal zet. Swing draait om een paal. Het duurt even voor het ding staat, maar zoeft en klimt en glijdt deze slanke man net zo goed en snel omhoog als omlaag. En ook opzij, als het hem zo uitkomt. Halverwege even op adem komen, leunend tegen de paal. Moet kunnen en hij kan het.
Eén advies: niet thuis doen, gewoon hier kijken.
Nog meer activiteiten en entertainment!
Jim Kievit (NL)
Houd je van kunst. Of lekker rommelen met verf? Kom kijken of doe lekker mee. Bij Jim Kievit kan het allemaal, als het maar lekker gek wordt. Kom kliederen met Graffiti en maak street art to the top! Juist ook kinderen zijn van harte welkom. Sjabloneer een mooie hippe unieke eigen tas en leef je creatief helemaal uit!
Jick Munro & the Amazing Laserbeams
Jick Munro and the Amazing Laserbeams, een 6-koppige formatie fleurt de Lochemse straten op met hun vrolijke muziek. Ze zijn winnaar van de provinciale popstrijd in Limburg geworden en mogen dit jaar Pinkpop openen, maar eerst lopen ze door Lochem. Beetje country, beetje gek, voetjes van de vloer en genieten maar!

Download hier de folder!

Share