Donderdag 30 mei Kunsten op Straat in Lochem!

Voor de 33ste keer kan je in Lochem genieten van de Keidagen. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni staat het centrum bol van muziek, theater, kermis, braderie en nog veel meer. Op Hemelvaartsdag, donderdagmiddag 30 mei, geniet je de hele middag van straattheater. Onderstaande acts van Kunsten op Straat presenteren zich.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN DE TIMETABLE OP ONZE GRATIS FESTIVAL-APP TIMESQUARE: DOWNLOAD

Imperial Kikiristan (FR) Imperial Kabaret: koperblazers, slagwerk en zelfs hun eigen lichaam, overal komt muziek uit. In deze eclectische show ontmoet je folklore en traditionele dansen met acrobatische serenades. Het vliegt alle kanten op, je ziet 1000 optredens, reist door meer dan 30 landen en feest aan één stuk door. De straat wordt het podium en de dansvloer in één: gooi je heupen maar los!
CheeesecakeCie (FR) Le dompteur de Sonimaux: Hooggeëerd publiek, graag applaus voor dierentemmer Dompteur de Sonimaux! Of nouja, ‘temmer’.. Hij heeft de dieren niet echt onder controle. Wilde, grommende tijgers, galopperende paarden en katten die in het rond springen. Ze betreden de circuspiste om de spannendste kunsten te vertonen. Maar waar dan? Gebruik je fantasie en zie net als de dierentemmer de dierengeluiden tot leven komen!
Directie & Co Life is short. Buy that dress: Voor een volle kledingkast staan, maar niets hebben om aan te trekken. Geef ze van katoen, de mensen die dat uitroepen. De wereld verdrinkt in de hoeveelheid kleren die wordt weggegooid; kleren die vrouwenhanden aan de andere kant van de wereld produceren. Op een set van een vuilnisbelt / kledingruilfeestje vertellen kleren een verhaal over hoe vrouwelijke schoonheid wordt gezien.
Gerard Olthaar KLAAR OVER: Ho, ho, ho. Eerst links, dan rechts en dan nog een keer links kijken. Komt er niets aan? Zeker? Oké steek maar over. Het dagelijks verkeer of zelfs een festival zit vol gevaren, helaas Kunsten op Straat ook. Maar! Met Gerard Olthaar in de buurt hoef je je niet druk te maken over verkeer, deze klaarover verzekert je dat je veilig – en zelfs sneller - op de plaats van bestemming komt.
Karel Casier & Compagnie Mobil B.V. Natuur: Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in brand en het zeewater stijgt. Maar geen paniek. Aart en Karel, de mannen van B.V. Natuur, staan met hun groene vingers paraat. De acrobaten bouwen met hun koddige kraanwagen een boom versie 2.0. Maar is de natuur wel maakbaar? Bereid je voor op een pijnlijke slapstick van een onhandige samenwerking.
Julia Campistany (SP) It happens: Julia Campistany geeft je een show met vallen en opstaan, schoonheid en schaamte, sereniteit en frustratie een klein kijkje in haar leven. De artieste steelt je hart met dit persoonlijke stuk, waarin ogenschijnlijke toevallige gebeurtenissen elkaar opvolgen. In de taal van beweging laat deze act zien hoe fragiel de momenten zijn waarin alles lijkt te kloppen. Wanneer alles goed lijkt te gaan, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, want niets is perfect, niemand is perfect, it happens.
Nieuw Lef De mobiele freak show: Als rattenvanger van Hamelen trekt Funny Freak met zijn kar door de straten van Hoogeveen op zoek naar de ideale kandidaat voor zijn Funny Freak Show. Want nu wilde dieren verboden zijn in het circus, en culturele subsidies zijn stopgezet, heeft The Funny Freak, dankzij een subsidie van het SoZaWe, de oplossing voor dit circusprobleem gevonden. Kom kijken naar de allereerste verplichte openbare sollicitatieronde tot circusclown voor langdurig werklozen! Een hilarische familievoorstelling van 15 minuten met een extra satirisch laagje voor volwassenen.
Mimo Huenchulaf (CHI) Anything can happen: Zoals de naam van de show al verklapt, weet je nooit precies wat je kan verwachten wanneer mime-speler Huenchulaf in de buurt is. Hij combineert mime met clown en acrobatiek wat een interessante act oplevert. Hij creëert een wereld zonder angst of beperkingen, en laat zijn publiek en eigenlijk alle elementen in de omgeving daar graag onderdeel van uitmaken.
Milan Seegers Koekoek: In de begintijd van het circus werden er "freaks" aan het publiek getoond. Milan Seegers gaat terug naar deze tijd en vertelt het verhaal van een circus-muppet, die rondreist met zijn gedresseerde kip. Wees voorbereid op een beetje een maffe of misschien zelfs absurde familievoorstelling. De artiest doet het met veel plezier, maar raakt soms behoorlijk in de knoop, wat resulteert in een acrobatische choreografie over jezelf oprapen, afstoffen en vooral nooit opgeven.

Volg alles rondom de festivals van Kunsten op Straat ook via de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.
En deel ook jouw Kunsten op Straat-kiekjes met #kunstenopstraat.

VEEL PLEZIER BIJ KUNSTEN OP STRAAT LOCHEM 2019!

Share