Kunsten op Straat Oldenzaal bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren!

Naast het extra uitgebreide programma dit jaar, is er ook een speciale voorstelling van de Franse groep Compagnie Nr.8 op een bijzondere buitenlocatie in Oldenzaal. De bijzondere voorstelling  ‘Garden Party’ zal op zondag 3 juli in de tuin van buitenplaats De Hulst te zien zijn.

Help ons het jubileum jaar nog feestelijker te maken!

Iedere eerste zaterdagavond en zondag in juni komen internationale, professionele straatartiesten naar het historische stadshart van Oldenzaal om duizenden bezoekers te betoveren met hoogstaand en nog altijd gratis straattheater!

Om deze jubileum editie mogelijk te kunnen maken kunnen wij nog hulp gebruiken, kijk op www.voordekunst.nl en steun ons! Afhankelijk van je donatie kan je een rondleiding krijgen door de Oldenzaalse Stadsbrouwerij ‘De Bombazijn’. Of je kan zelfs al tickets krijgen voor de voorstelling op 3 juli!

 

PREVIEWAVOND ZATERDAG 4 JUNI

Kom genieten van een geweldige theatershow van HYDRA ‘Brommers Kiekn De Musikul’ in de Tuin van Soer. Daarna in de Bombazijntuin:

19.30 uur
Aanvang | Ingang Monnikstraat – tuin open (vol=vol)
20.00 uur
HYDRA ‘Brommers Kiekn De Musikul’
21.00 uur
Voorproefje straattheater zondag met Meandertaal, Garaghty and Thom en Minusmal
22.00 uur
Flying Colours Acoustic Trio gezellige luistermuziek met een biertje en wijntje
23.00 uur Einde

Gratis entree 

 

Het programma voor 5 juni:
Meandertaal (NL) – Paper cuts
Kip is veelzijdig? Hah! Met papier kan je veel meer! Je kunt poppen maken, je eigen stad maken en zelfs je eigen kostuum! Al je dromen worden werkelijkheid met een beetje creativiteit! Het kost wellicht wat moeite met alle kleine details, maar het word wel heel bijzonder als je dat allemaal bij elkaar brengt met een theatrale act. Betoverend, grappig, ontroerend en vooral kwetsbaar.
Sponsor: Gelderman Stichting
Garaghty and Thom (UK)

Heren in pak. Dat ziet er altijd netjes uit! Nu maar hopen dat ze zich ook een beetje netjes gedragen... Met al hun kunstjes op een eenwielers, met kegels of hun ballen. Ja, als toeschouwer gaan we je alvast waarschuwen: deze heren gaan hoogstwaarschijnlijk gebruik van je maken. Van jou, of je vriend, of je vriendin. Wellicht ook nog wel van je opa of oma. In ieder geval is geen kind meer veilig voor deze eigenzinnige lolbroeken. Oh. En we hopen dat ze die aanhouden.
Sponsor: Gelderman Stichting
Compagnie Mobil (NL) – DESPOOT
DESPOOT: Autokraat, Alleenheerser, Dictator, Heerszuchtig iemand, Overheerser, Onmens, Ongemakkelijk persoon, Onderdrukker, Tiran, Wreedaard... Mmm... Of zal het gaan om alle POTEN onder zijn installatie? Dat apparaat waarmee hij zich voortbeweegt over het land als een soort spin of ander ongedierte. Mmm... dat klinkt ook niet zo lieflijk... Eh...We hebben toch geen tiran naar Oldenzaal gehaald?
Sponsor: Gemeente Oldenzaal
La Bella Tour (SP) - La Bella Tour

Deze twee clowns maken geen deel meer uit van een circus, en dat kunnen ze maar moeilijk accepteren. Wij begrijpen het ook niet zo goed waarom, want ze kunnen bijna alles! Van jongleren tot acrobatiek tot magie! Oké, niet alles gaat altijd even goed, maar daar zijn ze toch clowns voor? Zelf kijken ze misschien een beetje verlaten, maar probeer zelf maar eens niet te lachen tijdens deze hilarische show! Voor jong en oud!
Sponsor: Boeskoolfonds
Minusmal (SP) – Simply Clara
Clara is zich zeer bewust van haar meester, en dat is soms bijzonder vermoeiend. Ze moet van alles doen, maar heeft ze daar wel zin in? Ondanks de zeer korte lijnen gaat er toch wat mis... Het is een echte vrouw, compleet eigen wil, eigenwijs, laat haar niks vertellen en heeft altijd gelijk. Ze kunnen echter niet zonder elkaar, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat levert bijzondere en hilarische momenten op.
Sponsor: Boeskoolfonds
Abacus Theater (NL) – Kunsttoren
Pak een kwast en verklaar je vriend of vriendin de liefde! Of misschien heb je een andere boodschap? Het maakt niet uit wat je doet, met de hulp van kunstenaar Ton Schepers komt er altijd wat moois te voorschijn! Handen uit de mouwen en schilderen maar! Doe mee en draag je ideeën beeldend uit. Het geheel van al deze creaties samen wordt een ‘gesammtkunstwerk’ van 10 meter hoog. Altijd anders en steeds weer verassend!

Sponsor: Rotary Oldenzaal
Theatre Irrwisch (AUT) - Nujork Denzing Kwiin
Muziek brengt de mens in beweging! Vooral als het goede muziek is, of als er een stel uitgerangeerde mannen in fel gekleurde pakken dansen als bezettenen. En dat ook nog eens op hoge stelten. Doen ze gewoon even. Ze rocken, lindy hoppen, en ook nog eens diverse walsen. Toch zijn ze wat ouder, dus of dat nu nog zo goed gaat met balans houden?
Sponsor: Gelderman Stichting
Circo Pitanga (CH) – Summer Dreams
Dit stel mist elkaar. Hun relatie kent zo de nodige problemen, maar toch. Ook al hangt hun relatie aan een zijden draadje, vier meter hoog in de lucht, ze zullen ervoor zorgen dat het gaat werken. Met z’n twee gaan ze er volledig voor met alle acrobatische taferelen van dien. Ze willen elkaar, en ze winden er absoluut geen doekjes om! Alhoewel... tenzij ze hun relatie naar een hoger niveau willen tillen natuurlijk!
Sponsor: Boeskoolfonds
Cie (Rêve)² - (FR) Impact
Het is vrijwel onmogelijk om te omschrijven wat deze dame en heren kunnen. Zwetende handjes krijgen we ervan. Ze smijten met elkaar, draaien driemaal in de rondte en gaan op de kop staan. Boven op iemand hoofd. Met twee vingers in de neus. Alsof het niks is. Dan hebben we het nog niet eens over hun acrobatische kunsten met een wipwap of andere attributen. Het is een soort van rauwe en pure Cirque Du Soleil, zonder opsmuk, vangnetten en gewoon keihard op straat!

Sponsor: Horeca-Markt Oldenzaal

Extra voorstellingen en activiteiten:

Hydra “Brommers kiek'n – de musikul”
De tuin van Soer is de vaste uitvalsbasis geworden voor Hydra theater tijdens Kunst op Straat Oldenzaal. Kon u afgelopen jaren lustig rondstruinen in de prachtige omgeving en u vergapen aan vreemdsoortige dieren en wezens. Nu staat er iets compleet anders op het programma. Drie keer over brengt Hydra een theatrale muziekvoorstelling.
In “Brommers kiek’n – de musikul” brengt Hydra een ode aan: brommers, aan het brommerkieken en de liefde.

Sponsor: Gemeente Oldenzaal
Flying Colours Acoustic Trio
Het is heel fijn om te weten dat er nog altijd jonge talenten zijn die het onzekere muzikantenbestaan wel aandurven. Eén zo’n uitzonderlijk begaafde nieuwe artiest is zangeres Nikki Hirs. Samen met gitarist Peter Schilmöller en contrabassist Carsten Hölscher brengt zij een meeslepende show vol pop, jazz, blues, soul en country; gewoon omdat al die genres zo hun dwarsverbindingen hebben. Laat u meevoeren door Nikki op een plek waar al honderden jaren van alles en nog wat gebeurt.
Sponsor: Cogas
King of the World
Iedereen is het er wel over eens dat King of the World momenteel Nederlands meest complete en authentieke bluesband is. Met gitarist Erwin Java, drummer Fokke de Jong, toetsenbeest Govert van der Kolm en zanger/bassist Ruud Weber heeft deze band ook de meest bekroonde muzikanten aan boord. Wie Erwin Java aan het werk ziet en hoort, die krijgt onmiddellijk een ‘Cuby-déjà vu’. Dit is de ideale manier om het tiende festival samen af te sluiten. En dat ook nog in de tuin van de brouwerij.
Sponsor: Gemeente Oldenzaal
De Jeugdtheatertuin ‘De verdrietige koningin’
In de rustiek gelegen tuin van het Michgoriushuis richt De Jeugdtheatertuin een imposant decor op, waar aanstormend theatertalent een drietal keren de voorstelling ‘De verdrietige koningin’ speelt. Het gezelschap maakt onderdeel uit van Joliens Theaterhuis. De meest gedreven talenten komen deze middag in actie tijdens een zoektocht naar iemand die de vrouw van de koning aan het lachen kan maken. De mislukte pogingen zijn al even hilarisch als de uiteindelijke verlossing. Zoiets moet haast wel goed aflopen… toch?
Sponsor: Rotary Oldenzaal
Previews Stadstheater De Bond
Na diverse acts voorgaande edities staan ook dit jaar weer twee verrassende optredens gepland. Op het podium staan Pepijn Schoneveld en Roos Blufpand, die om en om zullen spelen. Kom kijken naar deze previews van het nieuwe seizoen. Verder ook een proeverij van onze horeca, ranja voor de kids en de brochure met aanbod theaterseizoen 2016-2017 is natuurlijk ook verkrijgbaar!

Steun Kunsten op Straat Oldenzaal


Circus-talentgroep TwoB
Nog altijd lukt het Kunsten Op Straat om het publiek het complete festival GRATIS aan te bieden. Tegelijk zoekt de organisatie naar manieren om dat zo te houden. Daarom wordt aan u als publiek gevraagd om bij het naar huis gaan een vrije gift te doen. NIETS HOEFT!! Op drie plekken kunt u jonge, talentvolle artiesten tegenkomen die u op artistieke wijze uitnodigen iets te geven. Met veel dank aan Circustheaterbureau Demiori in samenwerking met circus-talentgroep TwoB.

 

Speelschema:

SpeelschemaOldenzaal2016

 

2016oldenzaalsponsors

 

Tevens danken wij:

Aluminium Gieterij Oldenzaal

Beijer Transport & Logistiek

Benthems, van Aannemingsbedrijf

Benerink Autobedrijf

Bloemsierkunst Erik

De Monnik Dranken

Eigen Wijze Reizen

Geerdink Advocaten

Gram, Mirjam rentmeester

Hofland Optiek

HWH Europe

Huka

Infotopic

Impuls

Jumbo Kuipers

Keizers Installatietechniek

Regioadviescentrum

Nieuwenhuis Apotheek

Nolet Bult Uitvaartbegeleiding

Oldenzaal Carnaval Stapstad

Ottenhof ijzerhandel

Proteq Body Gear

Provideo Oldenzaal

Riteco Notariskantoor

Smellink Wonen + Design

Sylva Bouw Oldenzaal

Switch

Telecount BV

Technische Veren Twente

Trioliet

Vlutters, John  schoorsteenveger

Vrooijink Industrieel Spuiterij

Loxam-Workx

 

Share