Kunsten op Straat komt weer naar Ootmarsum!

Niet meer weg te denken van de straathoeken en pleinen van Overijssel: Kunsten Op Straat, het festival dat zorgt voor straattheater in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Kleine poëtische voorstellingen en grote luidruchtige; laag bij de grond, tot hoog in de hemel. De 24e jaargang zit vol goochelaars, tovenaars, mimespelers, cascadeurs, dansers, jongleurs en andere potsenmakers. Ze komen van dichtbij, ze komen uit verre streken.

Straattheater, van ernst tot luim, betoverend en hilarisch. Zonder drempels, maximaal toegankelijk.

UP & OVER IT (Ier) - Into the water / Hands
Onderhandelen over bijvoorbeeld zoiets als een vredesakkoord, hoe werkt dat eigenlijk? Misschien wel zo als dit Ierse duo hier laat zien. Tegenover elkaar aan tafel en dan loven en bieden. Een handreiking hier, een tegenslag daar. Slaat de een met de vuist of tafel, dan kan de ander niet achter blijven. Een uitwisseling van standpunten, een ritme, over en weer. Maar let op: ze hebben wel maskers. Geen open vizier.
Handjeklap begonia.
http://upandoverit.com
KUNSTEN OP STELTEN (Nl) - Fam Vestdijk
De stelt is het attribuut dat aan iedere straattheatervoorstelling een dimensie toevoegt. De speler steekt niet alleen met kop en schouders, maar zelfs met de heupen boven de toeschouwer uit. Met magie als resultaat. Hier is een familie op pad, de familie Vestdijk. Op een tijdpad wel te verstaan. Ze komen zo uit de jaren vijftig gewandeld, op stelten kan dat. Pa en ma wagen een dansje, maar zoontje Bart (6) heeft zo zijn eigen kijk op de wereld.
Nostalgie!
www.kunstenopstelten.nl
BRAM GRAAFLAND (Nl) - De Gillende Keukenprins
Van alle topkoks die deze eeuw aan de straat hebben getimmerd, is deze Gillende Keukenprins de enige die de status van rockster heeft weten te bereiken. Hij bouwde gaspitten in in een jaren zeventig rockorgel, betrok meel, boter en bloem uit de supermarkt en haalde een koekenpan bij de Hema. Zijn vraag aan een jonge dame in het publiek is even simpel als verleidelijk: ‘Mag ik voor jou een pannenkoek bakken?’ Hij drumt en orgelt er ook nog eens bij.
Met stroop!
http//gillendekeukenprins.nl
GERARD OLTHAAR (Nl) - Skydancer
Wat weten wij van Gerard Olthaar? Dat hij geboren is in Borculo en nu als inwoner van Rotterdam is hij fan van ADO Den Haag – pardon? En ook van Feyenoord, en van GGK. Dat hij bij De Stijle Want iets heeft gedaan. Ook en tevens dat hij ooit de voorstelling Dood heeft gemaakt. Met Skydancer is hij in Ootmarsum. Dat moet heet van de naald zijn, want alle info ontbreekt. Want wat wij ook weten is dat hij sinds 2006 zijn website niet heeft bijgehouden.
Tja.
www.gerard-o.nl/gerard
ACTIC (Nl) - KRPP
U wilde meer blauw op straat? Dan krijgt u van ons meer blauw op straat! Welkom, de twee brigadiers van de KRPP, de Kiddy Ride Police Patrol. U wilde het streng? Dan zult u moeten blazen op een terras. Dan zult u uw ID moeten laten zien. Dan zult u uw bekeuringen ter plekke voldoen. Maar dat kan dan wel door een muntje in hun speelgoedmotor te gooien.
Handhaving, maar rechtvaardig.
www.actic.nl
SHIVA GRINGS (D) - Trash
Een keurige jongen. Shiva Grings veegt zijn voeten vóór dat hij naar buiten gaat. Dan ben je nog eens zuinig op de wereld. Niets erger dan vuilnis, smerigheid en zwerfvuil, vindt hij. Hij gaat daar heel ver in. Ook persoonlijke hygiëne staat hoog op de agenda. Oorsmeer is opnieuw te gebruiken. Gewoon in je mond stoppen. Waar het komt, hangen toch geen schilderijen. Hij is ook gaarne bereid deze grondstoffen te delen. Een hapje?
Trash 2.0
http://shivagrings.com
Duo La Primavera (NL) - la Dolce Vita
Deze twee dames in uitbundige kostuums zullen de straten vullen met prachtige geluid van de harp en sopraan. Het klassieke repertoire aaneengesmeed tot een sprankelend intermezzo. Voordat je het weet waan je jezelf zomaar in Italië…
Trio Valenki (RU)
Drie jonge muzikanten van Oost-Europese afkomst leerden elkaar kennen aan het Conservatorium Gent en het kwaad was geschied. Ze spelen voornamelijk Oost-Europese muziek en klezmer; beter gekend als ‘Jiddische’ of ‘bruiloft muziek”. Ze brengen een mix van dansmuziek, traditionele rituelen en luistermuziek. Kom dat zien en dompel je onder in de traditie van onze Oosterburen. Een niet te missen ervaring.

Speelschema & Locaties:

Ootmarsum2016

Kunsten op Straat Ootmarsum 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bruns & Broekhuis Color Coating / Bakkerij & Brasserie Rien Schulten / De Twentsche Courant Tubantia / Stadscafé In den Guldene Crone / AGRO Natural Resource Group Ootmarsum / Apotheek Ootmarsum / NFG Oldenzaal B.V. / Orthokliniek De Wieschert / Flynth Ootmarsum Installatiebedrijf Loohuis B.V. Ootmarsum / Restaurant ‘t Pläske / Aannemersbedrijf Steggink / Gallerie Chez-Moi Ton Schulten / Stokerij Sculte en:

sponsorsScreen shot 2016-04-19 at 18.38.08

Share