30 mei t/m 2 juni is Kunsten op Straat aanwezig bij Zwolle Unlimited!

De volgende straattheaterartiesten van Kunsten op Straat zijn in het Hemelvaartsweekend aanwezig bij Zwolle Unlimited.

Pieter Post De Schildpad - Niets Doen Is Hard Werken: He-le-maal niets doen of je gewoon even stierlijk vervelen. Hoe belangrijk is dat eigenlijk? Pieter Post zoekt het uit in deze komische voorstelling. Hij begint met een korte lezing om je inzicht te geven in de betekenis van verveling, waarna een oefening in lui zijn volgt.
Julia Campistany (SP) It happens: Julia Campistany geeft je een show met vallen en opstaan, schoonheid en schaamte, sereniteit en frustratie een klein kijkje in haar leven. De artieste steelt je hart met dit persoonlijke stuk, waarin ogenschijnlijke toevallige gebeurtenissen elkaar opvolgen. In de taal van beweging laat deze act zien hoe fragiel de momenten zijn waarin alles lijkt te kloppen. Wanneer alles goed lijkt te gaan, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, want niets is perfect, niemand is perfect, it happens.
Milan Seegers Koekoek: In de begintijd van het circus werden er "freaks" aan het publiek getoond. Milan Seegers gaat terug naar deze tijd en vertelt het verhaal van een circus-muppet, die rondreist met zijn gedresseerde kip. Wees voorbereid op een beetje een maffe of misschien zelfs absurde familievoorstelling. De artiest doet het met veel plezier, maar raakt soms behoorlijk in de knoop, wat resulteert in een acrobatische choreografie over jezelf oprapen, afstoffen en vooral nooit opgeven.
Be Flat (B) Follow me: Be Flat mixt acrobatisch circus met de urban sports freerunning en parkour. Het is een acrobatische reis door de publieke ruimte. Samen met het publiek tovert Be Flat de straten om tot een podium. Een merkwaardige verschijning waarbij voorbijgangers spontaan een kijkje komen nemen.
Panama Pictures Stripped: een intiem portret van een man die probeert te achterhalen wie hij in wezen is. In gesprek met zichzelf en het publiek onthult hij laag voor laag een andere kant van zijn karakter. De aerial straps dienen daarbij als verlenging van zijn lichaam, als beperking van zijn bewegingsvrijheid maar ook als opstap tot een andere werkelijkheid. Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Victorine Pasman Watertheater: Te mooi voor het land, maar zonder water is ze niets. Twee vorstinnen dwalen door het gebied. Magisch, maar eenzaam en strijdlustig. Een theatrale muziekuitvoering met twee sopranen. Ze speelt graag met de verschillende gedaantes van de vrouw als verleidelijk, majestueus, zondig of machtig wezen, altijd met een knipoog.
Circus Zanzara Les Temps Perdu: een prachtige sensuele en ontroerende act van twee oudere artiesten. Het stel, in stijlvol sepia, ontrolt voor het publiek een beeldende herinnering aan het zaagsel en de muziek, aan de lichtjes en de geuren van het circus. De spieren zijn strammer, de bewegingen trager, de tijd is vergaan, maar de liefde niet. De liefde voor hun publiek en vooral de liefde voor elkaar.
Rogier Kappers De glazendraaier: Op zijn zelf gebouwde orgel-bakfiets met 52 zingende glazen zwerft Rogier door stad en land. Hij raakte geïntrigeerd door het glasorgel dat in de 18e en 19e eeuw razend populair was. Na eindeloos oefenen kreeg hij de techniek van het draaien over de cognac-, wijn-, champagne- en portglazen door, en nu wil hij niets anders meer. De ijle, hypnotiserende klank van zingend glas zou je zelfs in trance of hypnose kunnen brengen...
Levend Lijf Roest: een still moving performance waarin het poëtische verhaal wordt gedanst van een man en een vrouw en hun oude liefde. Een stalen staketsel is hun huis. Verroest, net als de man en de vrouw en hun vastgeroeste relatie. Als het huis langzaam tot leven komt, ontstaan er acrobatische bewegingen, wat het huis, zijn bewoners en de liefde letterlijk op zijn kop doen zetten.
Trunk Puppeteers Cathedralia: Je kan het in je koffie doen, aan eten toevoegen of zomaar stiekem ééntje uit het schaaltje pikken en het zoete blokje lekker laten smelten in je mond. Maar je kan nog veel meer met suikerklontjes. Zo kwamen Steven Luca en Charlotte de Lange er achter dat je een heel sculptuur kan maken met maar liefst 4000 suikerklontjes. Een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien.

Klik HIER voor het volledige programma van het festival.

Volg alles rondom de festivals van Kunsten op Straat ook via de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.
En deel ook jouw Kunsten op Straat-kiekjes met #kunstenopstraat.

VEEL PLEZIER BIJ ZWOLLE UNLIMITED 2019!

Share