Bijzondere locaties, professionele artiesten, enthousiast publiek, fantastische vrijwilligers en stralend zomerweer. Alle ingrediënten voor een perfect theaterweekend waren aanwezig en maakten samen Heimland 2019 tot een groot succes!

HeimlandHart

Het plein voor Herberg de Pol vormde het HeimlandHart, waar bezoekers, artiesten en vrijwilligers samenkwamen. Een praatje maken met de artiesten waarvan je net de voorstelling hebt gezien, is dan ook heel normaal op Heimland. Met foodtrucks, een koffiebarretje, een ijscokar en natuurlijk de hapjes en drankjes van Herberg de Pol, was er ook genoeg lekkers verkrijgbaar. Met de voeten in een badje, liggend in de hangmat of zitzakken, of gezellig aan de tafels kletsten de bezoekers na over de bijzondere voorstellingen die hen werden voorgeschoteld. Dit laagdrempelige en gastvrije festival gaf velen weer een ‘thuisgevoel’.

Voorstellingen

In Het Ottenhuis, tegenover Herberg de Pol, konden alle informatie, munten, kaarten en merchendise verkregen worden. Kaartjes voor de Titanic door Jongerentheater KRANG in de kassen van kwekerij Linthorst waren het snelst uitverkocht. De lovende reacties over Consensus Vocalis zorgden dat ook de kaartjes voor dit bijzondere koor als warme broodjes over de toonbank gingen. Hiervoor moesten vervolgens helaas enkele belangstellenden teleurgesteld worden. Maar sommige performances, zoals “Alles Draait” in Watermolen Den Haller, en de ruimtes in Werkplaats Diepenheim waren de hele dag door te bezichtigen en werden door menigeen tussendoor nog even meegepakt.

Drie dagen lang

Twee jaar geleden vierde Kunsten op Straat haar 25-jarig bestaan met meerdere voorstellingen in één weekend in Diepenheim. Dit groeide vorig jaar uit tot Heimland: een ‘huisgemaakt’ theaterfestival, aangezien alle voorstellingen (deels) gemaakt zijn in Werkplaats Diepenheim. Van vrijdagmiddag 26 juli tot en met zondagavond 28 juli bewees de tweede editie van Heimland dat het flinke stappen maakt in het groeiproces. Van ’s ochtends héél vroeg (Project Wildeman begon om 3.30 uur) tot ’s avonds laat was het volop genieten van alle verrassende optredens.

Share